Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?
Verhuisvergoeding

ij een verhuizing komen heel veel dingen kijken. De meeste verhuizingen verlopen niet vlekkeloos en dat is volkomen normaal. Met deze tips zorg je ervoor dat je zo weinig mogelijk stress ervaart tijdens deze drukke verhuisperiode.

Een goede voorbereiding

“Een goede voorbereiding is het halve werk”. Een mooi gezegde wat perfect past bij een verhuizing. Zorg dat je op tijd begint met het regelen van verschillende zaken. Zie de verhuisplanning om te kijken wanneer je wat moet gaan doen. In deze handige checklist vind je alle belangrijke zaken die je niet moet vergeten tijdens een verhuizing.

Geef je adreswijziging door

Het is erg belangrijk om je adreswijziging door te geven aan verschillende instanties. Je bent wettelijk verplicht om de verhuizing binnen de termijn van 5 dagen door te geven aan de gemeente. Wanneer je dit niet doet kun je een boete krijgen van €325,-. Lees op deze pagina alles over de adreswijziging.

Goede verhuisdozen aanschaffen

Het aanschaffen van goede verhuisdozen vermindert de kans op onverwachte tegenvallers tijdens de verhuizing. Zo zorg je ervoor dat er niet zomaar een doos kapot gaat (bijv. scheuren of de onderkant zakt door). Je kunt op verschillende manieren verhuisdozen aanschaffen, hieronder staan welke manieren dat zijn:

  • Fruitdozen: Deze soort dozen zijn minder stevig en bieden minder ruimte. Ook moet je aardig wat supermarkten langs wil je het goede aantal dozen bereikt hebben. Het voordeel van deze manier is dat het volledig gratis is.
  • Verhuisdozen kopen: De veiligste optie is het kopen van verhuisdozen. Als eerste zijn deze dozen van goede kwaliteit gemaakt. Er zijn vaak twee soorten verhuisdozen. De autolock en amerikaanse vouwbodem. De laatstgenoemde soort hoef je enkel dicht te plakken met tape.
  • Verhuisdozen lenen/ huren: Het lenen van verhuisdozen kan erg voordelig uitvallen. Denk bijvoorbeeld aan kennissen of familie die nog wat dozen hebben liggen. Zo bespaar je geld en ben je ook nog eens duurzaam bezig. Lenen is echter een minder goed idee. Zeker als je probeert om een stressvrije verhuizing te verzorgen is het niet verstandig om verhuisdozen te huren. De dozen moet je schadevrij terugbrengen (met schade zal je de borg waarschijnlijk niet terugkrijgen) en ook is er een bepaalde tijd voor wanneer je de dozen moet terugbrengen. Wanneer je de dozen te laat terugbrengt, kunnen de kosten aardig oplopen.

Label de verhuisdozen

Door de dozen te vullen met dezelfde kamers bespaar je een hoop tijd. Doe bijvoorbeeld alle spullen voor in de badkamer in één doos en schrijf vervolgens ‘badkamer’ op de doos. Daardoor weten de verhuizers, of jijzelf, waar de verhuisdozen heen moeten.

Pak dit vooral niet in!

  • Medicijnen: Medicijnen die je elke dag nodig hebt kun je het beste in een aparte tas doen die je bij je houdt. Zo voorkom je dat je op een vervelend moment zonder medicijnen zit.
  • Brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen: De verandering van temperatuur en druk kan zorgen voor lekkage of explosie. Wanneer je dit wel inpakt en er gebeurd iets, dan ben jij aansprakelijk.
  • Spullen voor de eerste nacht: De spullen die je de eerste nacht nodig hebt, zoals tandenborstels etc., kun je het beste apart houden. Zo hoef je niet te zoeken naar je spullen na een lange werkdag.

Regel een opslag wanneer dat nodig is

Het kan soms voorkomen dat je jouw oude huis moet verlaten terwijl je het nieuwe huis nog niet kunt betreden. Het is dan handig om een opslagruimte te huren om daar tijdelijk je spullen op te slaan. Er zijn verschillende soorten opslagruimten die je kunt huren. Zie de onderstaande punten:

  • Self storage: Hierbij huur je een box en regel je vervolgens zelf alles er omheen. Je kunt zelf naar de opslagruimte gaan om wat te brengen of af te halen.
  • Opslagruimte die naar je toe komt: Bij deze optie worden jouw spullen opgehaald en opgeslagen totdat ze naar het nieuwe huis gebracht kunnen worden. Ook heb je virtueel toegang tot jouw spullen via een app.
  • Opslagdepots: Veel verhuisbedrijven beschikken over goed beveiligde opslagdepots. Jouw spullen worden bijvoorbeeld opgeslagen in goed beveiligde kisten of containers.

Schakel een professioneel bedrijf in

Een professioneel verhuisbedrijf zal ervoor zorgen dat jij een stressvrije verhuizing ondergaat. Alles wordt voor jou geregeld en je hoeft je verder geen zorgen te maken.

Wat nog meer helpt is dat je bij ons verschillende professionele verhuisbedrijven kunt vergelijken. Daarmee kun je tot wel 30% besparen. Je kunt hier geheel gratis én vrijblijvend offertes aanvragen.

De verhuizing is klaar… en nu?

Er moet vast en zeker nog het een en ander gebeuren in jouw nieuwe huis. Wil je bijvoorbeeld duurzamer gaan wonen of moet er nog verbouwd worden? Het kan allemaal. Via www.offerteadviseur.nl kun je geheel gratis én vrijblijvend meerdere offertes vergelijken van vakspecialisten voor verschillende categorieën.


Meer nieuws:

Meer blogs