Berging flat verhuizing

Berging flat verhuizingOmdat flats van nature vaak klein zijn, worden deze vaak voorzien van een berging. Deze bevindt zich op kelder- of begane grond niveau en is voor flatbewoners echt een uitkomst. Je kunt er je spullen opslaan die je niet in je flat nodig hebt om ruimte te creëren of je kunt er je fiets of brommer veilig stallen. Het kan zijn dat je berging overvol raakt en dat je de spullen die erin staan wilt verhuizen om weer ruimte te maken. Hierbij zullen er enkele punten zijn waarmee je rekening moet houden voordat je de verhuizing in werking zet. Hier lees je over de kosten, aandachtspunten en vind je handige tips bij het verhuizen van de spullen in de berging van je flat.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

De kosten

Aangezien bergingen vaak niet erg groot zijn is een verhuiswagen van 10 kubieke meter ruim voldoende om je spullen in kwijt te kunnen. Soms kun je het ook met goedkopere middelen af, zoals een aanhangwagen of een bakfiets. Daarnaast heb je de keuze om de verhuizing uit te besteden of zelf te doen, zal je misschien moeten investeren in het huren van bepaalde hulpmiddelen en is er de afstand die je spullen moeten afleggen. Het overzicht beneden geeft je een goed idee van de kosten waarmee je in verschillende situaties te maken zal krijgen, inclusief btw.

 

Berging verhuizen uitgave Prijs per eenheid
Zelf verhuizen:

Huur van busje 10 m3 inclusief verhuisartikelen

Brandstof

Huur aanhangwagen

Huur bakfiets

 

€50 – €75 per dag

Afhankelijk van het aantal kilometers

€20 per dag plus brandstof

€25 per dag

Transportbedrijf:

Busje met 1 verhuizer

Extra sjouwer

 

€50 per uur

€25 per uur

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding transportbedrijf

Parkeervergunning

Huur verhuiskarretje

Huur traploper

Opslag spullen

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

Vanaf €5 per dag

Vanaf €12,50 per dag

Vanaf €30 per maand

 

Aandachtspunten bij het verhuizen van je berging

Het lijkt misschien alsof het verhuizen van de spullen uit je berging makkelijk is, maar uiteraard zijn er altijd problemen waar je tegenaan zal lopen die je het leven aardig zuur kunnen maken. Neem daarom de volgende aandachtspunten serieus zodat je op de dag zelf niet voor verrassingen komt te staan.

  • Huur hulpmiddelen: verhuizen is zwaar en als je vanuit de berging verhuist is de kans groot dat je nauwe gangen door moet en trappen op moet voordat je bij de deur bent. Daar is dan vaak weer een trap naar beneden voordat je op de stoep terecht komt. Het huren van verhuiskarretjes of een traploper kost weinig en kan je veel tijd en moeite schelen.
  • Opmeten: om dezelfde reden is het erg belangrijk dat je je spullen een tijdje van tevoren opmeet om te kijken of ze wel door het looppad kunnen worden vervoerd. Misschien is het nodig om deze eerst te demonteren en dit doe je het beste voor de datum van de verhuizing. Er is niets frustrerender dan er op de dag van te verhuizing achter te komen dat een object niet naar buiten kan worden gevoerd.
  • Bakfiets en aanhangwagen: ga je een bakfiets of een aanhangwagen gebruiken dan is het verstandig om eerst even te oefenen. Voor een aanhangwagen heb je ook een speciaal rijbewijs nodig. Rijdt daarom de route eerst een paar keer zonder spullen in je bak, zodat je de besturing onder de knie hebt voordat je echt moet gaan vervoeren.

 

Tips bij het verhuizen van de spullen uit je berging

Wil jij een verhuizing gaan inplannen? Dan zal je merken dat het verhuizen van de spullen uit de berging van je flat nog niet zo vanzelfsprekend is als je denkt. Met de volgende tips kun je de verhuizing goedkoper maken, soepeler en ook sneller laten verlopen.

  • Een bedrijf inhuren: omdat je een verhuisbedrijf per uur betaalt kan het goedkoper zijn om de klus uit te besteden. Daarnaast zal je dan ook extra mankracht kunnen gebruiken, heb je zelf veel minder stress en heb je toegang tot allerlei extra hulpmiddelen en diensten die je op de dag zelf maar zo nodig zou kunnen hebben.
  • Hulp regelen: het sjouwen van spullen door nauwe gangen en de trap op of af is zwaar. Dit kun je eigenlijk niet alleen en daarom schakel je het beste op tijd de hulp in van familie of vrienden. Deze maken het je makkelijker, zullen de verhuizing versnellen en zal het ook een stuk gezelliger maken. Sluit de dag af met een lekkere maaltijd of een drankje, om te vieren dat jullie de klus succesvol hebben afgerond.
  • Verhuisdozen tweedehands kopen: verhuisdozen zijn erg handig als je spullen wilt verhuizen, omdat deze sterk zijn, gemakkelijk zijn op te stapelen en simpel in en uit te klappen zijn. De goedkoopste manier om aan verhuisdozen te komen is door deze tweedehands aan te schaffen. Dit kan al voor zo’n €0,50 per doos. Daarna verkoop je ze zelf ook net zo gemakkelijk weer en je hebt nauwelijks uitgaven.

 

Vergelijk offertes

Wil je een busje, aanhangwagen of bakfiets huren? Of wil je liever weten hoeveel een professioneel verhuisbedrijf jou in rekening zal brengen voor je verhuizing? Dan kun je hier alle informatie opvragen wat betreft de kosten en de geleverde diensten via onze vergelijkingstool. De offertes die je ontvangt zijn van betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving en verplichten je verder niet tot aankoop. Zo vind je snel, gratis en gemakkelijk de beste oplossing voor het verhuizen van de spullen uit jouw berging.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!