BPM vrij verhuizen

BPM vrij verhuizenHet is algemeen bekend dat de auto een echte melkkoe is voor de Nederlandse overheid. Eigenaars van een auto dienen dan ook rekening te houden met verschillende (jaarlijkse) kosten waaronder het zogenaamde BPM (Belasting van personenauto’s en motorrijwielen). Deze aanschafbelasting kan een behoorlijke kostprijs met zich meebrengen waardoor steeds meer Nederlanders er voor kiezen om hun voertuig niet in Nederland zelf, maar in het buitenland aan te kopen. Op die manier kan men de BPM ontlopen en dat is bijzonder mooi meegenomen. Wanneer je vanuit het buitenland naar Nederland wenst te verhuizen is het ook mogelijk om te verhuizen zonder dat de BPM is verschuldigd. Daar zijn uiteraard wel de nodige voorwaarden aan verbonden.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Verhuizen naar Nederland zonder BPM

Indien je er voor kiest om te verhuizen naar Nederland kan de verhuizing steevast plaatsvinden zonder dat daarvoor zaken zoals BPM, BTW en invoerrechten verschuldigd zijn. Dit klinkt voor veel mensen uiteraard als muziek in de oren. Door op deze manier te verhuizen en deze kosten te ontlopen is het immers mogelijk om zomaar duizenden euro’s uit te sparen.

Voorwaarden belastingvrij verhuizen

Voor het belastingvrij verhuizen dien je rekening te houden met verschillende voorwaarden. In principe zijn er vier voorwaarden die van bijzonder groot belang zijn. We zetten deze voorwaarden graag even voor jou op een rijtje:

    • ) Je verhuist vanuit een ander land naar Nederland

Deze voorwaarde is vrij voor de hand liggend. Je moet kunnen aantonen dat de verhuizing plaatsvindt van een ander land naar Nederland. Niet zo moeilijk uiteraard.

    • ) Minimaal 6 maanden in bezit

De tweede voorwaarde heeft betrekking tot de leeftijd van het voertuig, meer bepaald de tijd dat jij deze in bezit hebt. Deze termijn is vastgesteld op 6 maanden. Probeer er hierbij ook voor te zorgen dat er reeds wat kilometers op de teller staan.

    • ) Minimaal één jaar buiten Nederland gewoond

Je moet kunnen aantonen dat je gedurende een periode van één jaar of langer in het buitenland hebt gewoond. Dit mag uiteraard ook in meerdere landen zijn buiten Nederland.

  • ) De auto moet onderdeel uitmaken van de inboedel

De vierde en laatste voorwaarde is er één die vrij voor de hand liggend is. De auto moet onderdeel uitmaken van de inboedel en dat is standaard het geval, tenzij je anders verklaart.

Indien je aan bovenstaande eisen voldoet brengt het BPM vrij verhuizen dus in ieder geval geen enkel probleem met zich mee.

Binnenkort verhuizen?

Als je van plan bent binnenkort te gaan verhuizen is het handig om de volgende pagina’s raad te plegen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!