Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis verhuisbedrijf offertes vergelijken?

brandkast verhuizenGa je verhuizen naar een nieuwe woning, ga je je huidige woning renoveren of opnieuw inrichten, dan kan het zijn dat je je brandkast moet verhuizen. Brandkasten zijn gemaakt om je waardevolle spullen te beschermen en daarom kun je ze niet zomaar optillen en verplaatsen. Voor het verhuizen van een brandkast schakel je dan ook het beste een specialist in. Hier lees je waarom dat zo is, over de kosten die hiermee gepaard gaan en over hoe je het beste bedrijf kunt vinden voor jouw specifieke klus.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Waarom een specialist inschakelen?

Er zijn bedrijven beschikbaar die zich hebben gespecialiseerd in het intern- en extern verhuizen van je brandkast. Hier zijn goede redenen voor. Om deze redenen is het ook niet verstandig om de werkzaamheden zelf te proberen uit te voeren.

  • Verankering: kluizen zijn vaak verankerd. Dit is belangrijk omdat dieven ze dan niet mee kunnen nemen en ergens anders kunnen proberen te openen. Verhuisbedrijven voor brandkasten weten precies hoe ze deze verankering kunnen losmaken en de kluis onbeschadigd mee kunnen nemen.
  • Gewicht: kluizen zijn ook erg zwaar en lastig te hanteren. Dit is zodat ze je spullen veiliger kunnen bewaren. Kluizen moeten daarom niet alleen veilig, maar ook verantwoord worden verhuisd. Een specialist heeft hier de juiste middelen voor en weet hoe dit te doen zonder de kluis te beschadigen.
  • Hulpmiddelen: de meeste kluizen kun je niet zomaar dragen, hier zijn speciale hulpmiddelen voor nodig zoals karretjes, een trappenlift, een verhuislift en verankeringsbanden. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuizen van brandkasten heeft deze middelen bij de hand waardoor je brandkast zonder problemen en veilig kan worden verplaatst.
  • De nieuwe plaats: een verhuisbedrijf voor brandkasten weet ook waar de kluis het beste opnieuw kan worden geplaatst en zal deze ook hier weer professioneel verankeren. Doe je dit zelf, dan is het niet altijd zeker dat je het goed doet en kan een dief de kluis soms nog steeds meenemen. Wil je je spullen optimaal blijven beschermen, dan is een specialist voor het verhuizen van je kluis dus echt een noodzaak.

 

De kosten

Het verhuizen van een brandkast kan dus aardig wat voeten in de aarde hebben. Deze zware objecten moeten worden losgemaakt, moeten soms via trappen naar buiten worden geleid, moeten een wagen in getild worden en moeten op de plek van bestemming ook weer correct worden geplaatst en geïnstalleerd. De prijs die je betaalt voor het verhuizen van je kluis door een specialist is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type kluis, het gewicht, de situatie ter plekke en de afstand die de kluis moet afleggen. Het onderstaande overzicht geeft je een idee van waar je financieel rekening mee kunt houden, inclusief btw.

 

Uitgave brandkast verhuizen Prijs per eenheid
Voorrijkosten €100 – €175 afhankelijk van afstand
Uurtarief 1 man €90 per uur
Uurtarief 2 man €150 per uur
Spoed- en weekendtarief 1 man €100 – €150 per uur
Brandkast verankeren €80 per brandkast
Brandkast ophalen €100 – €175 voorrijkosten + €0,45 per kilo
Verschrootbewijs €40
Endoscopisch onderzoek €75

 

De kluis laten afvoeren en verwerken

Het kan ook zijn dat je je kluis niet wilt verhuizen, maar dat je deze wilt laten afvoeren. Brandkasten kun je niet zomaar bij het grofvuil zetten. Deze zijn niet alleen te lastig te verwerken, maar ze kunnen ook asbest bevatten waardoor dit zelfs door een specialist moet worden gedaan. Deze zal de kluis scannen op schadelijke materialen en bepalen hoe deze het beste kan worden afgevoerd. Ook is het mogelijk om een endoscopisch onderzoek te laten uitvoeren en zo te controleren wat er zich nog in de kluis bevindt. Daarna zal deze milieuvriendelijk worden gerecycled.

 

Een goede verhuizer vinden voor je brandkast

Aangezien je brandkast waarschijnlijk waardevolle documenten of artikelen bevat, geef je deze niet zomaar in handen van het eerste de beste verhuisbedrijf. Dit bedrijf moet kunnen aantonen betrouwbaar te zijn, vakwerk te leveren en jouw privacy voorop te stellen. Je kunt dit op een aantal manieren controleren.

  • Keurmerken: zoek naar keurmerken die het verhuisbedrijf heeft ontvangen. Het EPV-keurmerk van de Erkende Projectverhuizers, bijvoorbeeld, garandeert dat de verhuizer die dit heeft ontvangen kwaliteit levert, veilig en milieuvriendelijk te werk gaat, betrouwbaar is en maatschappelijk verantwoord onderneemt.
  • Erkenning: een verhuisbedrijf die zich heeft aangesloten bij de Organisatie voor Erkende Verhuizers mag zich erkend noemen. Deze bedrijven geven je een goede garantieregeling, gebruiken alleen opgeleide medewerkers en zullen een ander erkend bedrijf inschakelen als zij om de één of andere manier je kluis niet uit kunnen voeren.
  • De website: kijk of de website van het verhuisbedrijf er verzorgd, actueel en professioneel uit ziet. Als deze keurmerken heeft, erkenningen of accreditaties dan zullen deze duidelijk worden vermeld. Kijk of er op de website aandacht wordt besteed aan privacy, want dat kan in het geval van het verhuizen van brandkasten een belangrijk punt zijn. Vergeet ook niet andere criteria op te stellen voor jezelf en deze te controleren.
  • Klantenrecensies: als laatste kun je altijd de recensies controleren om te zien of een bepaald verhuisbedrijf de voorgaande klanten tevreden heeft gesteld. Dit is geen doorslaggevende factor, maar als je deze recensies goed interpreteert kun je veel leren over de integriteit van het verhuisbedrijf in kwestie.

 

Vergelijk offertes

Als laatste kun je het beste een goed verhuisbedrijf vinden voor je brandkast door onze vergelijkingstool te gebruiken en een aantal kandidaten aan te schrijven en offertes op te vragen. Deze offertes kun je met elkaar vergelijken op prijs, kwaliteit, service en andere punten die je belangrijk vindt. Zo bespaar je geld, maar ga je toch met het beste verhuisbedrijf in zee.

Gratis verhuisbedrijf offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

studentenverhuisservice

Studentenverhuisservice

juli 14, 2023

Studenten verhuizen vaak, of het nu naar een nieuwe stad of naar

Verhuizen tijdens de zwangerschap

juli 14, 2023

Verhuizen is een stressvolle tijd. Er moet van alles geregeld worden. Op

Laat nooit meer een verhuisdoos sneuvelen met deze tips

juli 14, 2023

Vroeg of laat ga je een keer verhuizen. Sommige mensen doen het