Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

Egel verhuizenVeel mensen die, bijvoorbeeld in een bosrijke omgeving wonen krijgen te maken met een egel in de tuin. Dit lieve beestje ziet er niet alleen erg schattig uit, daarnaast doet ze ook geen vlieg kwaad. Wanneer je gewend ben geraakt aan de egel zal je deze misschien wel mee willen nemen bij een verhuizing, maar hoe doe je dat? Er wordt globaal gezien immers vaak gezegd dat je een egel niet uit haar vertrouwde omgeving weg mag halen, maar is dat wel zo? Dat klopt. Alleen, wanneer je vertrouwt bent geraakt met de egel en hij ook met jou is het natuurlijk geen enkel probleem om het diertje mee te nemen, zolang je maar rekening houdt met een aantal zaken die we je in dit artikel graag aangeven.

*Tip:
→ Nog meer spullen verhuizen? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Voorbereiding

Ter voorbereiding om de egel te verhuizen naar een andere tuin zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. We zetten de belangrijkste factoren graag even voor jou op een rijtje:

  • Haal een doos waar je de egel tijdelijk even in kan stoppen
  • Zet kattenbrokjes in de doos evenals een potje met water
  • Leg een aantal takken van de coniferen opzij en bewaar deze
  • Stop de egel nu in de doos (in één keer, anders stoor je meer dan nodig)

Belangrijk is dus om de egel niet vaker lastig te vallen dan noodzakelijk. Daarnaast moet hij een goed gevoel hebben bij z’n tijdelijke woonst en dient er uiteraard het nodige eten en de nodige drank te worden voorzien.

Tips om een egel te verhuizen

Wanneer de verhuizing binnen in de tuin naar een andere locatie plaatsvindt, is er geen probleem. In dat geval maak je gewoon een nieuw nestje dat er een beetje uitziet als het oude waar je bijvoorbeeld kattenbrokjes in kan leggen. Op deze manier zal de egel in geen tijd zijn weg vinden naar het nieuwe nestje. Je kan hem ook een duwtje in de rug geven (niet letterlijk!) door hem bijvoorbeeld in een doos te stoppen en in de omgeving van het nieuwe nest te plaatsen. Leg ook in dit geval wat kattenbrokjes in het nest en wacht tot de egel er heen gaat. Dit is een zeer eenvoudige manier om de egel te verhuizen naar een ander nest binnen dezelfde tuin. Lees ook: tuinaanleg regelen na verhuizing.

Waar nog meer op letten bij een verhuizing?

Bij een verhuizing komt natuurlijk veel meer kijken. Deze website is in het leven geroepen om jou te helpen met je verhuizing. Ontdek meer en weet waar je allemaal op moet letten. Gebruik ook onze handige verhuistips en verhuischecklist:

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs