Garantiecertificaat

Wanneer je gaat verhuizen zal je vaak gevraagd kunnen worden om een aanbetaling. Ook is het mogelijk dat er iets defect raakt of dat een verhuizer failliet gaat voordat de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Om je tegen problemen te verzekeren kun je kiezen voor een erkende verhuizer. Deze zullen je presenteren met een garantiecertificaat waarmee je als klant van het verhuisbedrijf aardig wat zekerheden krijgt.

 

Wat is een erkende verhuizer?

Een erkende verhuizer is een bedrijf dat zich heeft aangesloten bij een vakvereniging. Deze vakvereniging is in het leven geroepen om klanten van verhuisbedrijven een controlepunt te geven waarmee ze een kwalitatieve verhuizer van een kwakzalver kunnen onderscheiden. Dit geeft jou als consument een groot aantal voordelen.

  • Kwaliteitsgarantie: allereerst kunnen verhuisbedrijven alleen bij een vakvereniging aangesloten worden als ze kunnen bewijzen dat ze voldoen aan een aantal eisen. Deze eisen hebben te maken met bijvoorbeeld betrouwbaarheid, veiligheid, vakmanschap en kwaliteit. Hier worden ze ook naderhand nog regelmatig op getoetst met als gevolg dat de erkenning kan worden afgenomen.
  • Geschillencommissie: wanneer je met een erkende verhuizer in zee gaat dan krijg je ook toegang tot een onafhankelijke geschillencommissie. Deze kan onenigheden tussen jou en de verhuizer helpen op te lossen. De uitspraak van de geschillencommissie is altijd bindend en kunnen je helpen een langdradige en dure rechtszaak te vermijden.
  • Kennis: een erkende verhuizer wordt regelmatig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in het vakgebied en wordt door de vakvereniging aangemoedigd zich te blijven bijscholen en specialiseren. Ook moeten alle medewerkers van een erkend verhuisbedrijf voor de werkzaamheden zijn opgeleid en gediplomeerd. Om die reden zijn verhuisbedrijven die zich hebben gespecialiseerd in een bepaald type verhuizing ook vaak erkend.
  • Garantie: bij erkende verhuizers krijg je altijd een erg goede garantieregeling. Dit is een vereiste van de vakvereniging en één van de grote voordelen van het kiezen voor een erkende verhuizer.
  • Goede algemene voorwaarden: verhuisbedrijven die zijn aangesloten bij de Erkende Verhuizers brancheorganisatie moeten bewijzen dat de Algemene Voorwaarden voldoen aan de eisen van de Consumentenbond. Deze eisen zijn dus samengesteld met jou als consument in het middelpunt.

 

Wat heeft een garantiecertificaat hiermee te maken?

Bij erkende verhuizers krijg je dus een betere garantie en deze wordt je aangeboden in de vorm van een garantiecertificaat. In dit certificaat worden verschillende punten behandeld.

  • Verhuisverzekering: in het garantiecertificaat vind je informatie over de uitgebreide verhuisverzekering die erkende verhuizers kunnen aanbieden. Voor €50 extra zijn je spullen dan verzekerd tot een waarde van €100.000 en dit wordt aangeboden over alle schade die tijdens de verhuizing ontstaat. Dat betekent dat je niet hoeft aan te tonen dat de schade door de verhuizer is veroorzaakt. Een ander punt in de verzekering is dat je altijd de nieuwwaarde van je spullen terugkrijgt. Dit is dus een zeer aantrekkelijk aanbod die je alleen bij erkende verhuizers ontvangt.
  • Aanbetalingsgarantie: een ander voordeel van het gebruiken van erkende verhuizers is dat je aanbetaling is gegarandeerd. Een aanbetaling doen is vrij normaal, maar gaat een verhuizer bijvoorbeeld failliet voordat deze de werkzaamheden uit kan voeren, dan ben je dit geld kwijt. Dit is niet het geval als je met een erkende verhuizer in zee gaat.
  • Verhuisgarantie: als laatste krijg je bij erkende verhuizers ook een verhuisgarantie. Deze houdt in dat je verhuizing hoe dan ook door een erkende verhuizer zal worden uitgevoerd en is min of meer gelinkt aan de aanbetalingsgarantie. Gaat de erkende verhuizer die je had aangenomen vroegtijdig failliet dan krijg je zonder financiële gevolgen een andere erkende verhuizer toegewezen die de verhuizing voor je zal voltooien.

 

Hoe herken je een erkende verhuizer?

Je kunt een erkende verhuizer herkennen op een aantal manieren. Ten eerste mogen ze zich alleen erkend noemen als ze zijn aangesloten bij de vakvereniging. Worden ze verwijderd dan mogen ze zich officieel niet meer erkend noemen. De naam geeft je dus een indicatie, maar dit kan in principe worden vervalst of nog niet zijn upgedate. Als je naar de website van de verhuizer gaat dan kun je onderaan de homepage vaak zien welke certificeringen en erkenningen deze heeft behaald. Hier zal dan ook het logo van de vakvereniging voor Erkende Verhuizers tussen staan. Ook dit is in principe niet doorslaggevend. De beste manier om zeker te zijn dat jouw verhuizer erkend is, is door het online ledenregister van de vakvereniging voor Erkende Verhuizers te raadplegen. Hierin staat alle actuele informatie omtrent het huidige ledenbestand. Als jouw verhuizer hier tussen staat kun je ervan uitgaan dat deze echt erkend is.

 

Vergelijk offertes

Het aannemen van een erkende verhuizer is dus op vele vlakken een goed idee. Wil jij weten hoeveel je hier precies voor zou moeten betalen? Dan kun je via onze website en vergelijkingstool een aantal offertes opvragen van erkende verhuizers uit jouw omgeving. Gebruik deze door een goede vergelijking uit te voeren en je zal de beste deal vinden voor jouw specifieke verhuizing.

 

 

Verhuizen? Vergelijk verhuizers!

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers te ontvangen en maak een weloverwogen keuze!