Gemiddelde kosten internationaal verhuizen top landen

Ga je verhuizen naar het buitenland, dan ga je een spannende tijd tegemoet. Iedereen kan wat leren van andere culturen en hier de beste eigenschappen van oppakken en gebruiken. Internationaal verhuizen is ook vrij stressvol en enerverend en daarnaast ook duur. Vooral als je van plan bent veel spullen mee te nemen en hier een internationaal verhuisbedrijf voor in te huren zal je flink wat geld kwijt zijn. Toch is het vaak beter om de specialisten om hulp te vragen dan om deze taak zelf op je te nemen. Hier vind je alle financiële informatie die je nodig hebt wat betreft het verhuizen naar het buitenland.

De kosten

De prijs voor je internationale verhuizing hangt af van waar je naartoe gaat, hoeveel je meeneemt, hoe snel het moet arriveren en door wie je dit laat uitvoeren. Er zijn nogal wat factoren in het spel die deze kosten kunnen doen stijgen of juist dalen. Om je een idee te geven van de gemiddelde prijzen waarmee je te maken zal krijgen, kun je de volgende tabel raadplegen. Hierin vind je de top internationale verhuisbestemmingen en de verhuiskosten inclusief btw voor een complete verhuizing van deur tot deur.

 

Verhuisbestemming Gemiddelde kosten gehele verhuizing
België €1750 – €2000
Duitsland €3000 – €3250
Groot-Brittannië €3750 – €4000
Frankrijk €4250 – €4500
Spanje €4750 – €5000
Singapore €6000 – €6500
Zuid-Afrika €6000 – €6500
Canada €7000 – €7500
Amerika €7750 – €8250
Australië €8500 – €9000

 

  • De goedkoopste optie: bovenstaande prijzen zijn voor een complete verhuizing van deur tot deur. Je kunt dit veel goedkoper maken door alleen het transport te regelen of alleen een container te huren en de rest van de diensten zelf op te pakken.
  • Gemiddelde prijzen: gemiddeld gezien betaal je dus voor een internationale verhuizing zo’n €5000 – €5500. Daarvoor kun je een verhuizing binnen Europa gemakkelijk betalen, maar ga je verder van huis, dan zal je meer kwijt zijn.
  • De duurste optie: verhuizen naar Australië is over het algemeen het duurste. Dit komt doordat je spullen dan lang met de boot mee moeten en vele kilometers moeten afleggen. De transportkosten zullen dan het hoogste liggen.

 

De prijsopbouw

Iedere verhuizing is natuurlijk anders, maar kijken we alleen naar de gemiddelde prijzen, dan bestaan deze voornamelijk uit de kosten voor het transport, de kosten voor het laden en lossen en eventuele overige uitgaven. Als je verder weg verhuist zullen de transportkosten logischerwijs een grotere plaats innemen en worden er meerdere vervoersmiddelen gebruikt dan zal het laden en lossen ook duurder uit kunnen pakken. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat 40 procent van de prijs die je betaalt naar het transport gaat, 25 procent naar het laden en 25 procent naar het lossen. Van de 10 procent die overblijft betaal je bijvoorbeeld voor transportvergunningen, wegenbelastingen, parkeervergunningen, verzekeringen en andere extra kostenposten. Je kunt geld besparen door een goede vergelijking te maken van verhuisbedrijven en te kijken naar de prijs in combinatie met de diensten en de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Internationaal verhuizen is vaak duur, maar deze kosten heb je tot op zekere hoogte zelf in de hand. Als je de onderstaande keuzes verstandig maakt, kun je soms nog aardig wat geld van je totaalprijs afhalen.

  • Wat neem je mee: je eerste reactie is misschien om zoveel mogelijk mee te nemen. Misschien ben je aan je spullen gehecht of vind je het zonde om dingen dubbel te moeten kopen. Het is echter veel goedkoper om te verhuizen als je inboedel klein is. Vraag je dus af wat de waarde van je spullen is en of het financieel de moeite waard is om deze te laten verschepen.
  • Hoe snel moet het arriveren: heb je haast en wil je dat je spullen snel op hun eindbestemming arriveren? Dan zullen deze hoogstwaarschijnlijk met het vliegtuig worden vervoerd. Hiervoor betaal je aanzienlijk meer. De alternatieven, via de weg of de zee, zijn veel goedkoper, maar nemen ook gemakkelijk een aantal weken of maanden in beslag.
  • Wel of geen verzekering: wanneer je verhuisbedrijven vergelijkt, controleer dan altijd of deze je spullen verzekeren of niet. Is dit niet het geval, dan is het als je internationaal verhuist wel verstandig om deze apart af te sluiten. Je kunt dan rekenen op een extra 1 tot 2 procent van de waarde van je inboedel.

 

Interessante bespaartips

Als je zo min mogelijk geld wilt uitgeven aan je verhuizing, dan kun je de onderstaande tips gebruiken om deze zo goedkoop mogelijk te maken.

  • Verhuis alleen jezelf: boek een enkele reis, pak een reistas in en vertrek. Dit is de goedkoopste manier van verhuizen. Als je niet veel spullen hebt, je verhuurt je woning terwijl je weg bent, of je wilt in het land van bestemming volledig opnieuw starten, dan is dit een prima optie.
  • Doe zoveel mogelijk zelf: door alleen het transport voor je verhuizing te regelen en verder niets, kun je dus al 50 procent van de kosten voor je internationale verhuizing besparen. Dit betekent wel dat je zelf aardig de handen uit de mouwen moet steken en deze extra spanning aan moet kunnen. Volledig uitbesteden is aanzienlijk gemakkelijker en minder stressvol, maar ook een stuk prijziger.

 

Vergelijk offertes

Ben jij een internationale verhuizing aan het plannen? Dan kun je hier nog meer geld op besparen als je onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool gebruikt. Binnen een korte tijd ontvang je dan een aantal offertes van betrouwbare internationale verhuisbedrijven die jouw verhuizing graag willen doen.

Verhuizen? Vergelijk verhuizers!

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers te ontvangen en maak een weloverwogen keuze!