Grote meubels verhuizen

grote meubels verhuizenHet verhuizen van meubels is lastig. De vorm zit niet mee, het gewicht is vaak zwaar en je kunt het niet alleen. Ga je grote meubels verhuizen, dan kom je nog meer problemen tegen. Ook zullen de kosten dan aardig omhooggaan. Toch zal je soms in een situatie komen waarin je meerdere grote meubels zal moeten verhuizen. Hier lees je wat de kosten en de mogelijkheden zijn en hoe je op de eindprijs kunt besparen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

De kosten

Allereerst de gemiddelde prijzen. Deze zijn afhankelijk van de hoeveelheid grote meubels je wilt verhuizen, van het aantal verhuizers dat je nodig hebt en ook van het aantal kilometers dat je ermee moet afleggen. Ga je de verhuizing zelf doen of besteed je deze uit? En heb je nog extra hulpmiddelen nodig, zoals een verhuislift, om de meubelen mee te kunnen verhuizen? In onderstaand overzicht vind je een aantal kosten waarmee je te maken kunt krijgen als je grote meubels wilt gaan verhuizen, inclusief btw.

 

Meubels verhuizen uitgave Prijs per eenheid
Zelf verhuizen:

Huur van het busje inclusief verhuisartikelen

Brandstof

 

€65 – €140 per dag

Afhankelijk van het aantal kilometers

Transportbedrijf:

Busje met 1 verhuizer

Extra sjouwer

 

€50 per uur

€25 per uur

Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Verhuislift

Meubel af- en opbouw service

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

Vanaf €70 per dag

€35 per uur

 

 • De goedkoopste optie: als je de meubels zelf kunt verhuizen dan ben je vaak het minste geld kwijt. Hier is echter een kanttekening bij te plaatsen, omdat je dan vaak langer bezig bent. De huur van een verhuisbusje kost gemiddeld €100 per dag plus brandstof. Hier komt dan misschien nog het huren van een verhuislift bij en de kosten voor een eventuele parkeervergunning. Je al dan in totaal gemiddeld €200 – €250 betalen voor het verhuizen van je grote meubels.
 • Een transportbedrijf: is het voor het vervoeren van je meubels niet nodig om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen, dan kun je vaak met een transportbedrijf ook al erg ver komen. Voor een busje met 1 chauffeur/sjouwer betaal je dan zo’n €50 per uur. Is dit busje groot genoeg, heb je voldoende extra hulp en verder geen extra uitgaven, dan ben je voor een verhuizing van 8 uur dus zo’n €400 kwijt aan een transportbedrijf.
 • Een professioneel verhuisbedrijf: als je veel grote meubels hebt, dan is het misschien het gemakkelijkste en ook het minst stressvolle om hier gewoon een professioneel verhuisbedrijf voor aan te nemen. Huur hier een aantal extra verhuizers bij, zorg dat de wagen voor de plaats van bestemming geparkeerd mag worden en regel ook een verhuislift en je zal voor een dag en een verhuizing van 50 kilometer gemiddeld €1200 kwijt zijn. Laat je de meubels ook uit elkaar halen en ter plekke weer opbouwen, dan is een verhuislift waarschijnlijk niet nodig, maar betaal je wel €35 per uur voor de extra werkzaamheden.

 

De voor- en nadelen van een professionele verhuizer

Voor mensen met weinig ervaring en zonder de juiste hulpmiddelen kan het een hele klus zijn om de grote meubelen zelf te proberen te verhuizen. In vele gevallen is dit ook niet veilig en kunnen er ernstige ongelukken gebeuren. Een alternatief dat je hebt is het inhuren van een professionele verhuizer. Hier vind je de voor- en nadelen op een rijtje, zodat je kunt bepalen of dit voor jou een reële optie is.

 • Ontzorging: door een professionele verhuizer aan te nemen hoef jij je geen zorgen meer te maken over het verloop van de verhuizing. Je kunt alles uit handen laten nemen en rustig toekijken hoe jouw grote meubelen de wagen in geladen worden.
 • Veiligheid: met de kennis en ervaring van de verhuizers zullen je meubels veilig worden verhuisd. Ze kunnen goed in de wagen worden geplaatst en zullen zo min mogelijk kans krijgen om te beschadigen.
 • Verzekering: gaat er toch iets mis en beschadigt je meubelstuk, dan zal de verhuizer hiervoor een verzekering hebben afgesloten en krijg je deze schade vergoed.
 • Hulpmiddelen: kom je er tijdens het verhuizen achter dat één van je meubelstukken toch niet door het gangpad past of te zwaar is, dan heeft een professioneel verhuisbedrijf alle hulpmiddelen bij de hand om deze toch veilig naar buiten te kunnen loodsen.
 • Financieel: het grote minpunt is natuurlijk financieel. Je bent aanzienlijk meer geld kwijt als je een verhuisbedrijf inschakelt dan wanneer je de werkzaamheden zelf oppakt.
 • Minder controle: ben je iemand die graag de leiding neemt? Dan zal een professioneel verhuisbedrijf je misschien zenuwachtig maken. Je zal dan veel van de werkzaamheden en beslissingen aan iemand anders over moeten laten.

 

Interessante bespaartips

Werk je met een strak budget, maar is het erg belangrijk dat jouw grote meubelen toch veilig overkomen? Dan kun je de onderstaande bespaartips gebruiken om de kosten zo laag mogelijk te houden maar niet in te leveren op kwaliteit.

 • Een berekening: in sommige gevallen kan het goedkoper zijn om een transportbedrijf in te huren dan om de verhuizing zelf te doen. Dat komt doordat een transportbedrijf sneller te werk kan gaan en hen betaal je per uur. Ga je zelf verhuizen, dan betaal je vaak per dag. Maak dus een duidelijke berekening want naast goedkoper is het gebruiken van een transportbedrijf natuurlijk ook veel gemakkelijker.
 • Help mee: je kunt de kosten ook aardig drukken als je zelf al een groot gedeelte van de werkzaamheden uitvoert. Haal de meubels alvast uit elkaar, zet ze eventueel voor je woning klaar om ingeladen te worden en bouw de meubels zelf weer op. Zo hoef je ook niet te betalen voor extra sjouwers.

 

Vergelijk offertes

Heb jij een betrouwbaar transportbedrijf nodig voor het verhuizen van jouw grote meubelen? Via onze website en vergelijkingstool kun je gemakkelijk aan offertes komen van verscheidene bedrijven uit jouw omgeving.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!