Huurtoeslag regelen

huurtoeslag regelen

Ga je verhuizen naar een nieuwe huurwoning, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor huurtoeslag. Huurtoeslag is financiële steun die je ontvangt als je zelf je huur niet kunt betalen. Uiteraard komt niet iedereen hiervoor in aanmerking en zijn er voorwaarden waaraan je moet voldoen. Wat deze voorwaarden zijn en hoe je de huurtoeslag kunt aanvragen, lees je hier.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Wie kan huurtoeslag aanvragen?

Huurtoeslag is speciaal bedoeld voor mensen of huishoudens met een lager inkomen. Allereerst moet de maandhuur van de desbetreffende woning lager zijn dan €718,68. Ook moet je ouder zijn dan 18 jaar, moet je degene zijn die het huurcontract heeft ondertekend en worden de inkomens van alle bewoners die op hetzelfde adres zijn ingeschreven ook meegerekend. Er zijn verschillende regels voor mensen die alleen wonen en die niet alleen wonen en voor bepaalde leeftijdsgroepen. De hoogte van de huurtoeslag wordt voornamelijk bepaald door je (gezamenlijke) inkomen en de hoogte van de huur.

 

Hoe wordt de huurtoeslag berekend?

De hoogte van de huurtoeslag wordt bepaald door alle bovenstaande factoren in overweging te nemen en te kijken naar de hoogte van de huur ten opzichte van de hoogte van het inkomen. Aan de hand daarvan wordt bepaald hoeveel je aan huur zelf kunt betalen en het verschil wordt uitgekeerd in huurtoeslag. Op dit moment ontvangen meer dan 1 miljoen huishoudens in Nederland huurtoeslag.

 

Hoe kan ik huurtoeslag aanvragen?

Huurtoeslag vraag je aan bij de Belastingdienst. Dit moet je zelf doen via de website van de Belastingdienst. Als je huurtoeslag wilt aanvragen voor 2018, dan kun je dit nog tot 1 september 2019 indienen. Huurtoeslag kun je dus ook met terugwerkende kracht ontvangen. Als jij op 15 februari 2018 je huurwoning bent ingetrokken, dan krijg je vanaf de eerste dag van de volgende maand huurtoeslag uitgekeerd. Hier zou dat dus 1 maart 2018 zijn.

 

Vergelijk offertes

Wil je graag weten wat de beste prijs is voor jouw verhuizing-gerelateerde uitgave? Dan kun je met onze vergelijkingstool offertes opvragen voor allerlei kosten die met verhuizen te maken hebben. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt en kun je gemakkelijk de beste deal vinden voor jouw situatie.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!