ICT-verhuizing

Gaat jouw kantoor of bedrijf verhuizen, dan is dit een aardige klus. Natuurlijk moet dit gebeuren zonder dat de diensten die je levert worden onderbroken, wat op zich vaak al een hele opgave is. Daarnaast zal je apparatuur los moeten halen en ergens anders weer moeten installeren. Er zal altijd een bepaalde mate van overlast ontstaan, maar dit kun je zo laag mogelijk houden als je je verhuizing laat uitvoeren door een verhuisbedrijf dat zich specialiseert in ICT. Zoals je beneden zal lezen zijn er een groot aantal voordelen te noemen voor het inhuren van een dergelijke specialist.

 

Waarom geen gewoon verhuisbedrijf?

Je kunt natuurlijk altijd van de diensten van een ‘standaard’ verhuisbedrijf gebruik maken. Deze zullen je spullen dan simpelweg van A naar B brengen. Dit kan voor jou voldoende zijn en deze verhuisbedrijven zijn hier ook goed in. Als je echter veel apparatuur hebt, kan het inhuren van een ICT-verhuisbedrijf je een aantal voordelen geven.

  • Ervaring: een verhuisbedrijf dat ervaring heeft in het verhuizen van apparatuur zal dit structureel en specialistisch kunnen doen. Uiteraard kunnen deze de apparatuur juist afkoppelen en weer snel monteren op de plek van bestemming.
  • Hulpmiddelen: een specialistische verhuizer zal ook over de juiste middelen beschikken om je apparatuur mee te vervoeren. Denk hierbij aan flatscreenhoezen en dozen speciaal voor computers. Zo komen je spullen zeker veilig over. Ook kunnen ze je bekabeling goed organiseren zodat het opbouwen op de nieuwe bestemming vlekkeloos verloopt.
  • Een structurele aanpak: als laatste zal een goede ICT-verhuizer je spullen niet alleen in dozen doen en verhuizen. Ze zullen eerst je ICT-omgeving in kaart brengen, je apparatuur testen, alles administreren en transport gereed maken. Op de nieuwe locatie wordt dit dan weer exact op dezelfde manier aangesloten en getest.

 

Wat kan een specialist nog meer voor je betekenen?

Naast het verhuizen van je ICT-omgeving kan een specialist je nog enkele andere diensten aanbieden die je bij een standaard verhuisbedrijf waarschijnlijk niet krijgt. Zo zal je de mogelijkheid aangeboden krijgen om een verhuismanager te gebruiken die de leiding neemt over jouw werkzaamheden. Deze persoon is jouw directe aanspreekpunt en kun je altijd bellen als je vragen, klachten of wensen hebt. De specialist heeft alle verhuismiddelen ter beschikking, ook als er verhuisd moet worden door het raam of via een trap. En aangezien deze mensen uitgebreide kennis hebben van ICT, kunnen ze je vaak ook helpen je systeem zo effectief mogelijk weer aan te sluiten en om bijvoorbeeld een test te doen van je netwerkverbinding in het nieuwe pand. Ze werken alles netjes af, hebben reserveonderdelen bij zich voor het geval er iets mist en zorgen ervoor dat jouw ICT-verhuizing voorspoedig, snel en met zo min mogelijk invloed op de dagelijkse werkzaamheden kan worden uitgevoerd.

 

Het beste verhuispakket voor de beste prijs

Als kantooreigenaar wil je natuurlijk dat je verhuizing soepel en naar wens verloopt, maar tegelijkertijd wil je hier ook niet te veel voor betalen. De enige manier waarop je dit kunt garanderen is door het beste verhuisbedrijf te vinden. Gebruik het onderstaande stappenplan om alle opties te bekijken en de beste kandidaat uit te kiezen.

  • Wie: de eerste stap die je zet is kijken wie er bij jou in de omgeving deze diensten voor je kan uitvoeren. Vaak zijn er verscheidene verhuisbedrijven beschikbaar en hieruit zal je 6 potentiele kandidaten moeten kiezen. Tijdens deze stap hoef je geen grondige vergelijking uit te voeren. Een analyse van de website en de informatie die daarop gegeven wordt is nu voldoende.
  • Wat: nu is het tijd om deze 6 verhuisbedrijven te benaderen en met hen te bespreken wat ze voor je kunnen doen. Dit zal gedaan worden door middel van een intakegesprek en daarvoor zal het verhuisbedrijf bij je op locatie langskomen. Jij maakt je wensen kenbaar, zij geven aan wat ze je kunnen bieden en zullen hier ook een offerte voor opmaken. Heb je je 6 offertes ontvangen, dan is het tijd om deze grondig te gaan vergelijken.
  • Hoe: als het goed is weet je zelf al aardig wat je van het verhuisbedrijf verwacht. Schrijf daarom een aantal criteria op voor jezelf en toets de bedrijven en offertes aan deze criteria. Het gaat hier dan voornamelijk om hoe het verhuisbedrijf jouw verhuizing uit zal kunnen voeren. Zijn ze klantvriendelijk, vakkundig, veilig en betrouwbaar, bijvoorbeeld. Er zullen enkele verhuisbedrijven overblijven die het meeste voldoen aan jouw wensen.
  • Waarvoor: als laatste bekijk je de prijzen die deze bedrijven vragen en het bedrijf dat je de beste prijs geeft voor het meest aansluitende servicepakket wint. Als je met een strak budget te maken hebt, zal de prijs alleen een doorslaggevende factor zijn. In veel gevallen zal de verhouding echter belangrijker zijn dan de prijs alleen.

 

Vergelijk offertes

Zoek je een betrouwbaar verhuisbedrijf voor jouw ICT-verhuizing? Dan kun je hier gebruik maken van onze vergelijkingstool. Als je je gegevens en wensen invult kun je in een korte tijd een aantal offertes verwachten die aansluiten op jouw situatie. Deze voeg je toe aan je vergelijking zodat je zeker weet dat je alle opties hebt bekeken voordat je een beslissing maakt.

Verhuizen? Vergelijk verhuizers!

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers te ontvangen en maak een weloverwogen keuze!