Inboedel verhuizen

Alles wat zich in jouw woning bevindt, maar wat geen deel uitmaakt van je woning zelf, wordt onder je inboedel gerekend. Vaak wordt het woord huisraad in dezelfde context gebruikt. Je inboedel is wat je verhuist wanneer je naar een nieuw adres gaat en je laat alleen een leeg huis achter. Het verhuizen van je inboedel is vooral wanneer deze groot van omvang is, een vrij lastige taak. Een goed verhuisbedrijf kan je helpen je persoonlijke bezittingen veilig over te brengen. Maar hoeveel kost dit, kun je dit ook zelf en hoe vind je een betrouwbare verhuizer? De antwoorden op deze vragen vind je hier.

De kosten voor een verhuizing

Verhuizingen zijn niet duur, maar tegelijkertijd hoeven ze je ook geen fortuin te kosten. De prijs is afhankelijk van de omvang van je inboedel, van de afstand tussen de twee adressen en van hoeveel van de werkzaamheden je uit handen besluit te geven. De onderstaande tabel schetst een drietal situaties en de bijbehorende kosten waarop je kunt rekenen. Deze zijn allen inclusief btw.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid
Zelf verhuizen:

Huur van het busje inclusief verhuisartikelen

Verhuisdozen

Brandstof

 

€65 – €140 per dag

€10 per 10 dozen

Afhankelijk van het aantal kilometers

Verhuisbedrijf:

1 verhuizer, geen extra diensten

2 verhuizers en hulp bij het inpakken

4 verhuizers, inpakker en handyman

Extra verhuizer

 

€300 – €700

€600 – €900

€1250 – €2000

€25 – €30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000

€7500 – €9500

€8500 – €10.500

Tijdelijke opslagruimte Vanaf €30 per maand
Verhuisdozen huren €0,50 – €1,50 per doos + borg

 

Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inschakelen?

Veel mensen doen hun verhuizing zelf. Hier is in principe niets mis mee en dit kan voor jou grote voordelen hebben. Er zijn echter wel een paar risico’s aan verbonden waarvan je wel op de hoogte moet zijn wil je dit ondernemen. Om je te helpen een beslissing te maken, vind je hier de voor- en nadelen van beide opties op een rijtje.

 

 • Zelf verhuizen
 • Goedkoper, dit kan je honderden euro’s besparen.
 • Je hebt alle touwtjes zelf in de hand.
 • Je kunt je eigen planning maken en zelf bepalen wat de tijdslijn is.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor de staat van je inboedel.

 

 • Je bent niet verzekerd, tenzij je dit specifiek aanvraagt of een inboedelverzekering hebt.
 • In vele gevallen stressvoller omdat je zelf verantwoordelijk bent voor alles.
 • Geen specialistische hulp beschikbaar voor als je tegen problemen aanloopt.

 

 • Een verhuisbedrijf inschakelen
 • Gemakkelijker, je kunt alles uit handen geven en je nergens zorgen over maken.
 • Specialistisch advies en kennis binnen handbereik.
 • Alle hulpmiddelen zijn beschikbaar.
 • Je kunt gebruik maken van klusjesmannen, extra verhuizers en meubelbouwers.
 • Goede verhuisbedrijven zijn volledig verzekerd.

 

 • Veel duurder, hoe meer diensten je afneemt, hoe meer je betaalt.
 • Je bent afhankelijk van iemand anders.
 • Er zijn ook slechte verhuisbedrijven waarbij je inboedel en je complete verhuizing niet in goede handen is.

 

Hoe vind je een betrouwbaar verhuisbedrijf?

Dat een verhuisbedrijf betrouwbaar moet zijn, is een simpel feit. Je geeft je persoonlijke bezittingen tijdelijk in het beheer van iemand anders en deze moeten met respect en op de juiste manier worden behandeld. Er zijn enkele manieren waarop je zeker kunt zijn dat je een betrouwbaar en kwalitatief verhuisbedrijf inhuurt.

 • Klantenrecensies: alhoewel klantenrecensies nooit de doorslaggevende factor moeten zijn, kun je hier wel veel van leren. Houd in je achterhoofd dat deze ook kunnen worden vervalst en dat veel mensen liever klagen dan prijzen. Lees de recensies door en kijk ook of en hoe het verhuisbedrijf reageert op klachten.
 • NIWO-vergunning: de autoriteit die vergunningen uitgeeft aan alle bedrijven die iets willen gaan transporteren is de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO). Bedrijven krijgen alleen een vergunning als ze elke 5 jaar voldoen aan strenge eisen wat betreft betrouwbaarheid, kredietwaardigheid en vakbekwaamheid. Een reële vestigingsplaats is ook een vereiste. Je kunt online via de database van de NIWO gemakkelijk controleren wie deze vergunning heeft ontvangen.
 • FIDI-accreditatie: dit geldt alleen voor internationale verhuisbedrijven. De FIDI is de Internationale Federatie van Intercontinentale Verhuizingsondernemingen en de FAIM is de accreditatie die het uitdeelt aan verhuisbedrijven. In Nederland zijn hier op dit moment 11 internationale verhuisbedrijven bij aangesloten. Om deze accreditatie te krijgen moeten ze voldoen aan meer dan 200 strenge kwaliteitseisen van de federatie.
 • Erkende verhuizers: als je een binnenlandse verhuizing aan het plannen bent, dan kun je ervoor kiezen een erkende verhuizer aan te nemen. Deze zijn aangesloten bij de Organisatie voor Erkende Verhuizers en moeten hier ook aardig wat kwaliteitseisen voor waarmaken. Het voordeel is dat jij zeker weet dat de verhuizer kwalitatief goed werk levert, maar ook dat deze goed verzekerd is, dat je aanbetaling ook verzekerd is en dat je een vervangende erkende verhuizer aangewezen krijgt als jouw bedrijf op de één of andere manier de verhuizing niet kan afmaken.

 

Zo goedkoop mogelijk verhuizen

Heb je te maken met een strak budget? Gebruik dan de onderstaande tips om de kosten voor je verhuizing zo laag mogelijk te houden.

 • Een goede voorbereiding: door zoveel mogelijk zelf voor te bereiden, in te pakken en klaar te zetten zal je verhuizing minder uren in beslag nemen waardoor je goedkoper uit bent.
 • Twee verhuizers of één: het klinkt vreemd, maar soms kan het voordeliger uitpakken als je twee verhuizers aanneemt in plaats van één, omdat je dan tijd bespaart.
 • Doe het zelf: zelf verhuizen is in de meeste gevallen simpelweg het goedkoopste. Kan jij goed tegen stress, heb je voldoende hulptroepen en een verhuiswagen ter beschikking, dan kun je er nog een gezellige dag van maken ook.

 

Vergelijk offertes

Gebruik hier onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool zodat je snel in contact gebracht kunt worden met een aantal betrouwbare verhuisbedrijven uit jouw omgeving.

Verhuizen? Vergelijk verhuizers!

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers te ontvangen en maak een weloverwogen keuze!