Kelder verhuizen

Heeft jouw woning een mooie kelder en wil je daar een woonruimte van maken? Dan kan het zijn dat je veel spullen hebt die moeten worden weggehaald en verhuisd. Ook als je een kelderwoning hebt kan het zijn dat je gaat verhuizen naar een nieuw huis. Verhuizingen vanuit een kelder brengen speciale problemen en uitdagingen met zich mee, maar hebben ook zo hun voordelen. Hier vind je een overzicht van de mogelijke kosten, de aandachtspunten waar je van tevoren beter goed rekening mee houdt en enkele tips voor het verhuizen van je spullen uit een kelder.

 

De kosten

Kelders zijn vaak niet zo groot. Je kunt uitgaan van de afmetingen van een klein 1 of 2 kamer appartement. Dat betekent dat je om te verhuizen aan een wagen met een laadvermogen van 10 tot 20 kubieke meter genoeg hebt. Dit is belangrijk, want hoe meer kubieke meters spullen je hebt, hoe duurder het huren van een busje. Verder moet je beslissen of je zelf gaat verhuizen of dat je dit uitbesteedt en moet je denken aan de nodige hulpmiddelen. Dit zijn uiteraard verhuisdekens en banden, maar vraag jezelf ook af hoe je je grote voorwerpen de trap op en de deur uit kunt krijgen. De onderstaande tabel geeft je verschillende prijsvoorbeelden. Alle bedragen zijn inclusief btw en gemiddeld en kun je dus gebruiken om een idee te ontwikkelen van de financiële gevolgen voor jou.

 

Kelder verhuizen uitgave Prijs per eenheid
Zelf verhuizen:

Huur van busje 10 m3 inclusief verhuisartikelen

Huur van busje 20 m3 inclusief verhuisartikelen

Brandstof

 

€50 – €75 per dag

€100 – €150 per dag

Afhankelijk van het aantal kilometers

Transportbedrijf:

Busje met 1 verhuizer

Extra sjouwer

 

€50 per uur

€25 per uur

Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€30 per uur

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Traploper huren

Opslag spullen

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €12,50 per dag

Vanaf €30 per maand

 

Aandachtspunten kelderverhuizingen

Wanneer je gaat verhuizen vanuit een kelder zijn er enkele aandachtspunten belangrijk. Je kunt hier beter van tevoren rekening mee houden, want anders kom je op de dag zelf voor een aantal ongewenste verrassingen te staan.

  • Hulpmiddelen: verhuizen vanuit de kelder is extra lastig, omdat dit betekent dat je al je spullen de trap op moet sjouwen. Kelders hebben ook geen grote ramen, dus grote spullen kun je niet door het raam naar buiten brengen. Je zal moeten investeren in enkele hulpmiddelen, zoals een traploper (eventueel elektrisch) en extra mankracht. Ook kan het handig zijn om meubilair van tevoren uit elkaar te (laten) halen zodat je zeker weet dat het de trap op kan.
  • De inhoud van het busje: staat je kelder vol met spullen, dan kan het lastig zijn om te bepalen hoe groot het busje moet zijn dat je huurt. Bekijk dus kritisch hoeveel je wilt verhuizen en als je twijfelt is het vaak financieel beter om een groter busje te huren dan twee keer te moeten rijden.
  • Arbeidsintensief: verhuizen vanuit een kelder is erg zwaar. Dit moet je niet onderschatten. Wil je dit alleen proberen, dan zal je snel spijt krijgen dat je geen vrienden of familie gevraagd hebt om te komen helpen. Doe deze werkzaamheden dus nooit alleen en organiseer eventueel een barbecue achteraf om te vieren dat de klus is afgerond.

 

Tips om je te helpen bij het verhuizen van je kelder

Kelderverhuizingen zijn dus lastig, maar aangezien kelders vaak niet groot zijn zal je ook minder moeten verhuizen dan wanneer je je inboedel moet overbrengen. Hier vind je enkele tips waarmee je kunt besparen en waarmee je jezelf het leven aanzienlijk gemakkelijker maakt als je van plan bent de spullen uit je kelder te verhuizen.

  • Wel of geen verhuisbedrijf: voor het verhuizen uit de kelder heb je niet persé een verhuisbedrijf nodig. Echter, soms kan dit goedkoper zijn dan wanneer je het zelf doet. Dat komt doordat een verhuisbedrijf een tarief per uur hanteert en je meestal per dag betaalt als je de verhuizing zelf doet. Door ervaren verhuizers in te huren zal je verhuizing sneller gaan, wat soms kan betekenen dat je uiteindelijk minder betaalt. Daarnaast zal een verhuisbedrijf al alle hulpmiddelen regelen als je vertelt dat je vanuit een kelder moet verhuizen. De kosten voor het huren hiervan heb je dus al niet meer.
  • Opmeten: het grote probleem met kelders is dat het vaak lastig is om grote objecten buiten te krijgen. Er is dan ook eigenlijk geen alternatief beschikbaar behalve je spullen uit elkaar te halen. Meet deze ruim van tevoren op en beoordeel zo of ze door het trapgat en de deur passen. Is dit niet zo, dan kun je alvast beginnen met het demonteren zodat alles klaar staat op de dag zelf.
  • Opslag: ga je je kelder leeghalen, maar weet je niet wat je met je spullen moet doen? Overweeg dan om de waardevolle objecten in de opslag te doen, ook al is het maar tijdelijk. Al het andere kun je proberen te verkopen, weg te geven aan een kringloopwinkel of weggooien. Dit is een unieke kans om je spullen eens kritisch door te lopen en te sorteren.

 

Vergelijk offertes

Ga jij je kelder verhuizen? Dan kun je hier via onze vergelijkingstool een aantal offertes opvragen en ontvangen van betrouwbare verhuizers uit jouw omgeving. Zo vind je snel de verhuizer die jou de beste service biedt voor de meest gunstige prijs.

 

 

Verhuizen? Vergelijk verhuizers!

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers te ontvangen en maak een weloverwogen keuze!