Kleine verhuizing

kleine verhuizingOoit was er een trend dat iedereen zo groot mogelijk wilde wonen. Je wilde zoveel mogelijk woonruimte om je heen hebben, en ongeacht de grootte van je huishouden wilde je in een zo ruim mogelijk huis wonen. Tegenwoordig is dat anders. Steeds meer mensen wonen klein of gaan weer klein wonen. Ga je voor het eerst op jezelf, of ga je na een scheiding naar een kleiner huis, dan krijg je te maken met een kleine verhuizing. Dat is iets wat heel eenvoudig klinkt maar waar behoorlijk wat haken en ogen aan kunnen zitten. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Verhuis niet teveel

Je zal er versteld van staan hoeveel spullen je in je leven om je heen verzamelt. Hoe ouder je wordt, hoe groter je inboedel zal zijn. Je krijgt namelijk steeds meer spullen die je nodig hebt, en het weggooien van oude spullen kost doorgaans moeite. Het is dan ook een goed idee om een moment te nemen voordat je al je spullen in verhuisdozen gaat pakken. Verhuis niet teveel spullen naar je nieuwe huis toe; maak eerst een aantal stapels spullen voordat je gaat inpakken. Begin in één ruimte in je oude huis, en pak een paar dozen. Neem verhuisdozen, maar ook bananendozen en vuilniszakken.

Meenemen, weggeven, verkopen

Alle spullen die je hebt laat je een keer door je vingers gaan. Je kan nu bepalen wat je met die spullen wil gaan doen. Sommige spullen zal je willen meenemen. Het zijn zaken die je dagelijks gebruikt en die waardevol voor jou zijn. Ook emotionele waarde zoals bij een kostbaar erfstuk telt mee. Iets wat je graag wil houden maar wat voor jou geen waarde heeft is een dubieus iets. Zet dat even opzij. De tweede categorie is weggeven. Spullen die je niet wil mee verhuizen en die ook geen waarde hebben of die kapot zijn kan je het beste weggeven of weggooien. Dit zijn de spullen die je in een vuilniszak stopt. Je brengt de vuilniszakken op een moment waarop je er tijd voor hebt naar de gemeentewerf en kijkt er niet meer al te vaak in voordat je dat doet. De laatste categorie zijn spullen die je ooit hebt gekocht maar die je nog wel wil verkopen. Deze zaken fotografeer je en vervolgens sla je ze op in bananendozen. Zet de foto’s van de items die je wil verkopen op een verkoopsite. Op deze manier kan je nog een leuk bedrag bijverdienen aan spullen die je niet meer nodig hebt.

Zelf verhuizen of laten verhuizen

Heb je een kleine verhuizing, dan valt het nog te bezien of het wel interessant is om een verhuisbedrijf in te schakelen. Heb je genoeg vrienden en vriendinnen om je heen die een handje willen helpen; dan is het zomaar mogelijk om met een gehuurd of geleend verhuisbusje de verhuizing uit te voeren. Iedereen steekt even de handen uit de mouwen en met een paar uurtjes is de verhuizing een feit. Er zijn echter ook situaties denkbaar waarin je liever iemand inhuurt.

Als je drie hoog achter gaat wonen

Ga je bij wijze van spreken drie hoog achter wonen, dan zal je niet altijd even gemakkelijk je inboedel en verhuisdozen de trap op kunnen krijgen. Zeker wanneer er geen lift is, zal je alsnog de hulp van een verhuisbedrijf moeten inschakelen. Het verhuisbedrijf kan dan namelijk een verhuislift meenemen waarmee men jouw spullen naar je nieuwe huis kan overbrengen. Je huurt daarnaast een kleine verhuiswagen en aan één verhuizer die het rijden en het overbrengen van de spullen regelt zal je genoeg ondersteuning hebben.

Hoe zit het met de kosten

Ga je verhuizen en betreft het een kleine verhuizing, dan is het goed om met de volgende kosten rekening te houden. Dit is een raming; we hebben de kosten verzameld aan de hand van offertes die we hebben opgevraagd bij verhuisbedrijven.

Wat heb je nodig voor de verhuizing Hoe is de prijs berekend Wat is de prijs
Verhuisdozen, 40 tot 50 stuks Per stuk Tussen 1,50 en 2,50 euro
Verhuiswagen klein, chauffeur die tevens meehelpt met sjouwen Per uur Tussen 50 en 65 euro
Verhuislift, inclusief operator Per uur Tussen 30 en 50 euro

Zaken waar jij je voordeel mee kan doen

Heb je vrienden die je een handje kunnen en willen helpen, dan hebben we een paar zaken waar jij je voordeel mee kan doen.

  • Leen verhuisdozen. Is een vriend of kennis van je net verhuisd, dan is de kans groot dat hij of zij nog verhuisdozen heeft staan. Maak afspraken of je deze verhuisdozen mag lenen. Het scheelt je een bedrag van de aanschaf. Spreek ook af wat je doet als er een doos beschadigt.
  • Huur een klein busje. Je kan een busje met gesloten cabine huren bij een verhuurbedrijf om je spullen zelf te vervoeren. Dat kost je hooguit 150 euro voor een dag, en het spaart de kosten van een verhuisbedrijf uit.

Vraag offertes op

Het snelste bespaar je op een kleine verhuizing door offertes op te vragen. Dat doe je via één muisklik op onderstaande button. Je ontvangt direct vrijblijvend meerdere offertes in je mailbox die je op je gemak kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan jou een voordeel oplopend tot wel 30 procent opleveren.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!