Kunstverhuizing

kunstverhuizingOf je nu een museumeigenaar bent of je hebt zelf een waardevol kunstobject in huis staan; het verhuizen van kunst is iets dat je alleen doet als het echt noodzakelijk is. Kunst is vaak waardevol en deze waarde kan in geld zowel als in emoties worden uitgedrukt. Verhuizingen staan er tegelijkertijd om bekend schade te kunnen aanrichten en dit is natuurlijk het laatste dat je wilt. Daarom is het voor het verhuizen van kunst altijd het beste om hier een verhuisbedrijf voor in te schakelen dat daarin is gespecialiseerd. Ben jij van plan een soortgelijke kunstverhuizing te organiseren? Gebruik dan de onderstaande informatie om het bedrijf te vinden dat jou daar het beste mee helpen kan.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Waarom een specialist inschakelen?

Bedrijven die ervaren zijn in het verhuizen van kunst, zullen een aantal certificeringen kunnen laten zien. De medewerkers zijn dus geschoold en weten hoe ze jouw object het beste kunnen verhuizen. Dit brengt een groot aantal voordelen met zich mee die voor de kunstliefhebber essentieel zijn.

 • Met waardigheid behandelen: als jouw kunstobjecten worden verhuisd door een bedrijf dat even gepassioneerd is over kunst als jij, dan zullen ze jouw objecten altijd op de juiste manier behandelen. Dit geeft je vertrouwen in de medewerkers en vermindert je stress.
 • Op maat gemaakte verpakkingen: aangezien het ene kunstobject het andere niet is, zal een goed verhuisbedrijf op maat gemaakte verhuismiddelen moeten kunnen aanbieden. Een bronzen beeld verhuis je anders dan een schilderij en om dit op de meest veilige manier te laten plaatsvinden is de verpakking essentieel.
 • Opleidingen en certificeringen: voor het verhuizen van kunst kun je het beste een gecertificeerd bedrijf inschakelen. Deze zijn dan aangesloten bij de Erkende Verhuizers vakvereniging. Je hebt dan een garantie dat de medewerkers de juiste opleiding hebben gevolgd (Art Handler), dat je kunstvoorwerp goed is verzekerd en dat deze vakkundig zal worden verhuisd.
 • Minimale klimaatverschillen: ook moet een goede kunstverhuizer aandacht besteden aan de invloeden van het klimaat op jouw kunstwerken. Een tijdelijk verschil in luchtvochtigheid kan deze beschadigen en het is zaak om de overgangen zo klein mogelijk te houden.

 

Kenmerken van een goede kunstverhuizer

Een goede verhuizer van kunstobjecten weet dus precies hoe deze jouw kunstwerken het beste kan verhuizen. Dit bedrijf zal alle objecten goed analyseren en beoordelen alvorens een plan van aanpak voor te stellen. De medewerkers zijn geschoold, hebben passie voor kunst en zullen je kunstwerken met waardigheid behandelen. Een verhuisbedrijf dat is gespecialiseerd in het verhuizen van kunst zal je ook andere diensten kunnen aanbieden.

 • De verhuiswagens: vooral als je een grotere kunstcollectie laat verhuizen, wil je dat deze veilig overkomt. Dat betekent dat de verhuiswagens die worden gebruikt beveiligd zijn, luchtgeveerd en beschikken over de juiste klimaatomstandigheden.
 • Opslag: een goede kunstverhuizer zal je ook kunnen aanbieden om je kunstvoorwerpen in de opslag te plaatsen. Deze opslag moet ook onder de juiste omstandigheden worden gedaan met aandacht voor klimaatbeheersing, beveiliging en bewaking.
 • Advies op maat: als laatste zal een verhuizer die verstand heeft van kunst je advies op maat geven en je alle middelen aanbieden (verpakking, beveiliging, klimaatbeheersing, persoonlijke service) om jouw kunst zo veilig mogelijk te kunnen verhuizen. Ook zal je een verhuismanager aangewezen krijgen die jou op elk moment van de dag kan vertellen wat de voortgang is van jouw verhuizing.

 

Hoe vind je het beste bedrijf voor jouw kunstverhuizing?

Het is dus voor je eigen gemoedsrust en voor de status van je spullen het beste als je je kunstverhuizer zorgvuldig uitzoekt. Hier neem je het beste even goed de tijd voor en met het onderstaande stappenplan kun je dit probleemloos en structureel te doen.

 1. Welke bedrijven zijn er: allereerst kijk je naar welke bedrijven beschikbaar zijn. Hier maak je een lijstje van en hier haal je 6 favorieten uit waarmee je zaken zou willen doen.
 2. Offertes opvragen: vervolgens vraag je deze 6 bedrijven om offertes. Ze zullen bij je langskomen om je kunst te bekijken en te beoordelen hoe dit moet worden vervoerd. Naar aanleiding van wat jouw wensen zijn en van wat ze bij je aantreffen zullen ze dan een offerte opmaken en je deze toesturen.
 3. Offertes vergelijken: deze offertes vergelijk je met elkaar. Vergeet niet te controleren of deze compleet zijn en alle uitgaven worden vermeld. Je bepaalt voor jezelf aan welke criteria jouw kunstverhuizer moet voldoen. Denk hierbij aan vakkundigheid, betrouwbaarheid, dienstverlening en veiligheid. Door de offertes op jouw criteria te vergelijken zullen er een paar bedrijven uitspringen. Deze kun je dan ook nog op prijs vergelijken, zodat je altijd zeker weet dat je de dienstverlening ontvangt die je nodig hebt voor de best mogelijke prijs.
 4. Verhuizing inplannen: nu je besloten hebt welke verhuizer je wilt gebruiken, kun je de offerte accepteren en de verhuizing in werking zetten.

 

Vergelijk offertes

De eerste stap richting het verhuizen van jouw kunstvoorwerpen zet je hier, bij onze website. Je hebt beschikking tot een onafhankelijke vergelijkingstool die je snel aan een aantal offertes kan helpen van betrouwbare kunstverhuizers uit jouw omgeving.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!