Meubels verhuizen

meubels verhuizenHeb je een meubelstuk te koop gezet en moet deze naar de nieuwe eigenaar worden gebracht? Of misschien heb je zelf een deal op de kop geslagen en moet je een aantal meubels verhuizen naar de nieuwe woonruimte van je kind. Er zijn een aantal situaties waarin het nodig kan zijn dat je meubelstukken verhuist en helaas zijn dit vaak geen gemakkelijke objecten om te transporteren. Je zal waarschijnlijk een busje nodig hebben met voldoende ruimte erin, verhuismiddelen (een lift, een karretje, dekens, banden enzovoorts), een aantal sjouwers en als het even kan een parkeerplaats voor de deur. Lees hier verder als je meer informatie wilt ontvangen over het verhuizen van meubels.

*Tip:
→ Meubels verhuizen? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

De kosten

Er zijn verscheidene mogelijkheden als je meubels wilt verhuizen en elke situatie brengt andere benodigdheden met zich mee. Dit is ook direct de reden waarom de kosten per verhuizing nogal uiteen kunnen lopen. Wil je de verhuizing zelf doen of wil je deze uitbesteden? Over hoeveel meubels gaat het en over hoeveel kilometers moeten deze worden getransporteerd? Is er een parkeervergunning nodig? De antwoorden op deze vragen hebben allemaal direct invloed op de prijs en in hoeverre dit het geval is, lees je in het overzicht hier onder. De genoemde prijzen zijn inclusief btw.

Meubels verhuizen uitgave Prijs per eenheid
Zelf verhuizen:

Huur van het busje inclusief verhuisartikelen

Brandstof

 

€65 – €140 per dag

Afhankelijk van het aantal kilometers

Transportbedrijf:

Busje met 1 verhuizer

Extra sjouwer

 

€50 per uur

€25 per uur

Verhuisbedrijf:

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€70 per uur

€30 per uur

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Verhuislift

Meubel af- en opbouw service

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

Vanaf €70 per dag

€35 per uur

 

Zelf doen of uitbesteden?

Uit bovenstaande tabel is het wel duidelijk dat je aardig wat geld kunt besparen als je de werkzaamheden zelf uitvoert. Heb je een busje tot je beschikking dat groot genoeg is en heb je voldoende mensen die je kunnen helpen met sjouwen, dan is dit eigenlijk geen probleem. Je zal geld kunnen besparen, er een leuke dag van kunnen maken en als je maar een paar meubels te verhuizen hebt, heb je de extra kennis en diensten van een transport- of verhuisbedrijf ook niet nodig. Toch zijn er ook enkele voordelen verbonden aan het inhuren van een verhuisspecialist.

  • Alles binnen handbereik: kom je erachter dat het meubelstuk niet door de deur past? Een verhuisbedrijf heeft snel toegang tot een verhuislift of een handyman die deze veilig voor je uit elkaar kan halen. Ook andere hulpmiddelen zoals allerlei soorten karretjes en veiligheidsmaatregelen heb je dan binnen handbereik.
  • Extra diensten: transport- en verhuisbedrijven bieden vaak extra diensten aan die jou het leven aardig gemakkelijker maken. Denk aan een handyman, extra verhuizers of een adviseur die je vertelt waar je de meubelstukken het beste kunt plaatsen.
  • Volledige ontzorging: wil je alleen meehelpen door de deuren open te doen voor de verhuizers en af te sluiten als ze weer weggaan, dan kun je door een professioneel bedrijf in te huren volledig worden ontzorgd. Deze zullen de meubels demonteren, inladen, transporteren, uitladen en weer in elkaar zetten. Jij hoeft alleen de toegang te regelen en ervoor te zorgen dat je op het juiste moment op de juiste locatie bent.
  • Garantie: kies je voor een kwalitatief en erkend verhuisbedrijf, dan zijn je spullen tijdens de verhuizing volledig verzekerd. Ontstaat er een beschadiging of gebeurt er een ongeluk, dan zal je dit vergoed krijgen. Ook je aanbetaling is verzekerd en mocht je verhuizing op de één of andere reden niet door de verhuizer kunnen worden uitgevoerd, dan krijg je een alternatieve erkende verhuizer aangewezen. Dit alles zonder extra financiële gevolgen voor jezelf.

 

Je meubels internationaal verhuizen

Een veel voorkomende reden voor het verhuizen van enkel meubels is omdat er sprake is van een internationale verhuizing. Dit zijn de voorwerpen die vaak het maken van de reis en de bijbehorende kosten de moeite waard zijn. Door je eigen meubels te verhuizen hoef je je daar in het land van bestemming in ieder geval al geen zorgen meer over te maken. Als jij dit wilt doen, dan schakel je hier een internationale verhuizer voor in. Deze zal je dan vaak alles uit handen nemen en bij de kwalitatieve verhuizers krijg je dan ook een verhuismanager aangewezen. Internationaal verhuizen gaat over de weg, via het water en/of door de lucht en dit is dus een hele onderneming. Zoek je hier een kwalitatief bedrijf voor, dan kun je kijken naar de vergunningen en naar een eventuele accreditering.

  • Vergunning: vergunningen zijn in het leven geroepen om internationale transporten goed te laten functioneren en in goede banen te leiden. Je kunt dit controleren en vragen om de vergunningen te zien voordat je met een bedrijf in zee gaat. Zo weet je zeker dat jouw spullen legaal de grenzen overgaan. Eén van deze vergunningen is de NIWO-vergunning, speciaal voor Nederlandse transportbedrijven binnen de Europese Unie.
  • Accreditering: zoek je een erkende internationale verhuizer die deel uitmaakt van een wereldwijd netwerk van verhuizers en die regelmatig op een groot aantal kwaliteitseisen wordt getoetst? Neem dan een verhuizer aan die de FAIM-accreditering heeft ontvangen van de FIDI. Dit is de accreditering van de Internationale Federatie van Intercontinentale Verhuizingsondernemingen en één van de meest betrouwbare manieren om de kwaliteit van een internationaal verhuisbedrijf te controleren.

 

Vergelijk offertes

Ben jij van plan meubels te gaan verhuizen? Dan kun je via onze website en gratis vergelijkingstool snel een aantal offertes ontvangen van betrouwbare transport- of verhuisbedrijven uit jouw omgeving.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!