Nadelen zelf verhuizen

Nadelen zelf verhuizenEén van de belangrijkste keuzes die je met het oog op een eventuele verhuis moet maken is of je de verhuis zelf zal doen of deze zal uitbesteden. Het belangrijkste voordeel aan zelf verhuizen gaat schuil in het feit dat je met minder kosten zal worden geconfronteerd. Ondanks het feit dat het financiële aspect voor veel mensen van doorslaggevend belang is, is het toch altijd belangrijk om even stil te blijven staan bij de nadelen die verbonden zijn aan zelf verhuizen. Wij hebben de belangrijkste alvast even voor jou op een rijtje gezet.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Verhuizen is een stressvolle onderneming

Veel mensen onderschatten wat er allemaal komt kijken bij een verhuis. Verhuizen van de ene naar de andere woning is namelijk veel meer dan gewoon je inboedel verplaatsen. Vaak ben je reeds dagen op voorhand bezig met alles in te pakken, de meubelen te demonteren en ga zo maar door. Daarnaast spreekt het voor zich dat je tijdens het transport van je inboedel alles zo veilig mogelijk in zal willen pakken om de kans op schade te beperken. Dit alles zorgt er voor dat verhuizen een bijzonder stressvolle onderneming kan zijn. Vooral wanneer je alles in eigen beheer wil houden kan het dan ook geen kwaad om hier bijvoorbeeld enkele dagen verlof voor aan te vragen.

Beperkte kennis van verhuizen

Wanneer je er voor kiest om voor je verhuis een beroep te doen op een verhuisbedrijf kan je rekenen op de deskundigheid van de mensen die bij de onderneming in kwestie aan de slag zijn. Dat is niet het geval wanneer je zelf gaat verhuizen met de hulp van familie of vrienden. Zij hebben vaak een zeer beperkte ervaring met verhuizen waardoor de kans bestaat dat er alsnog bepaalde zaken stuk gaan onderweg. Al je spullen evenals de onderdelen van je meubelen op gepaste wijze extra beschermen tegen mogelijke schade is dan ook van cruciaal belang.

Huren van allerhande verhuismateriaal

Een beroep doen op een verhuisfirma zorgt er voor dat je nagenoeg meteen de beschikking krijgt over allerhande verhuismateriaal. Het betreft hier niet alleen dozen, plakband en verhuisdekens, maar ook bijvoorbeeld een verhuislift en speciaal vervoer. Wanneer je zelf wil verhuizen zonder een ervaren firma is dat niet het geval. Dan zal je er dus rekening mee moeten houden dat je hiervoor extra kosten dient te maken. Het los huren van een verhuiswagen en / of een verhuislift is ook altijd duurder dan wanneer ze onderdeel uitmaakt van een compleet pakket met verhuis gerelateerde diensten. Dit kan er aldus voor zorgen dat je alsnog rekening dient te houden met hogere kosten dan je in eerste instantie had verwacht.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!