Nieuwe woning verbouwen tips verhuizing

Nieuwe woning verbouwen tips verhuizingAls je een nieuwe woning hebt gekocht, dan kan het zijn dat je hier direct aan wilt gaan verbouwen. Voor sommige mensen is dit zelfs een hobby en een uitdaging, omdat je zo de kans krijgt alvast je eigen stempel op je nieuwe woning te drukken. Hier vind je enkele tips waarmee je deze werkzaamheden zo voorspoedig mogelijk kunt laten verlopen en snel je verhuizing kunt realiseren.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Eerst verbouwen dan verhuizen

Het klinkt misschien logisch, maar het is veel gemakkelijker om te verbouwen wanneer je nog niet in het huis woont, dan wanneer je al bent ingetrokken. Je zal al gestrest genoeg zijn van de hele verhuizing en het laatste dat je dan wilt is midden in een verbouwing terecht komen. Daarom is het wanneer je gaat verhuizen ook het beste om zo’n verbouwing vooraf in te plannen. Het grote nadeel is wel dat je dan tijdelijk of twee hypotheken hebt, dat je tijdelijk een woning moet huren of dat je bij iemand in huis moet trekken totdat de verbouwing is afgerond. Deze periode kan je dus potentieel een boel extra geld kosten.

Een goede planning

Omdat je tijdens de verbouwing nog niet je nieuwe huis in kunt, maar dus wel al de sleutel hebt ontvangen, zal je tijdelijk een vervangende woonruimte moeten zoeken. Dit is vaak een betere situatie dan wonen in het huis dat je verbouwt, maar dit moet ook niet te lang duren om financiële redenen. Daarom is een goede planning essentieel en is het belangrijk dat je er zorg voor draagt dat de verbouwing voorspoedig en volgens plan verloopt. Dit kun je alleen doen door een realistisch plan te maken, met of zonder aannemer.

  • Verbouwen met aannemer: het grote voordeel van het inhuren van een aannemer is dat je van de ervaring en kennis van een specialist gebruik kunt maken. Deze kan alle partijen inschakelen, kan een strakke planning maken, kan de financiën regelen en heeft belangrijke contacten in de wereld van de bouw. Een aannemer zal je een boel tijd en werk uit handen nemen, wat jij waarschijnlijk goed kunt gebruiken in deze al zeer hectische periode. Het grote nadeel is natuurlijk dat je hier wel voor betaalt en je kunt dan rekenen op zo’n €30 tot €50 per uur.
  • Zelf je verbouwing plannen: uiteraard is het niet nodig dat je een aannemer in dienst neemt. Je kunt deze taken ook zelf op je nemen. Je zal hier dan wel erg veel tijd aan moeten besteden en heel nauw bij alle aspecten van het project betrokken moeten zijn. Dit bespaart je uiteraard een boel geld, maar de rol van een aannemer moet niet worden onderschat. Je kunt beslissen of je dit zelf kunt aan de hand van de omvang van het project en van de moeilijkheidsgraad van de verbouwing. Uiteraard zal budget ook een grote rol spelen.

De kosten bijhouden

Verbouwingen zijn niet goedkoop en gemiddeld betaal je hier toch zeker €20.000 voor. Uiteraard zijn deze kosten volledig afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen, maar verbouwingen staan erom bekend vaak duurder uit te pakken dan was gepland. Het is erg belangrijk dat je een goed oog houdt op de financiën. Heb je een aannemer in dienst, vraag hier dan wekelijks een gesprek en update over en doe je het zelf, zorg er dan voor dat je boekhouding altijd actueel is.

Offertes opvragen

Het is altijd goed om te zien wat de markt jou kan bieden. Tijdens een verbouwing zal je veel verschillende partijen gebruiken, een verscheidenheid aan materialen moeten bestellen en specialisten in moeten schakelen. De beste manier om deze te vinden is door middel van het opvragen van offertes. Dit kost even tijd, maar zal de besparing meer dan waard zijn. Soms kun je tussen twee bedrijven wel 40 procent verschil zien in prijs en dit is dan vaak ook een aanzienlijk bedrag. Gelukkig kun je hier gebruik maken van onze vergelijkingstool waarmee je voor allerlei uitgaven offertes kunt aanvragen bij betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving.

Je verhuizing organiseren

Wanneer het einde van de verbouwing in zicht is, is het tijd om de verhuizing te gaan plannen. Wacht hier niet te lang mee, want hoe langer je in vervangende woonruimte woont, hoe meer je betaalt. Begin daarom een maand van tevoren al te zoeken naar geschikte verhuisbedrijven, naar verhuiswagens en begin met rondvragen wie je hierbij kan helpen. Op die manier heb je alles geregeld en rond voordat de echte drukke periode begint.

De overdracht

Als laatste zal je met de aannemer, of met de laatste betrokken partijen, door je nieuwe huis lopen en de werkzaamheden beoordelen. Ben je hier tevreden over, dan kunnen jullie de handen schudden en is de verbouwing afgerond. Je zal dan ook de laatste rekeningen ontvangen om te betalen. Controleer deze goed en bekijk de btw-tarieven die zijn gerekend. Er zijn een aantal werkzaamheden in de bouw waarvoor je een lager btw-tarief betaalt. Ook is het verstandig om nog geen afscheid te nemen voordat je zeker weet dat de garantieregelingen ook in orde zijn.

 

Vergelijk offertes

Via onze website kun je offertes opvragen voor een groot aantal kostenposten die betrekking hebben tot verbouwen en verhuizen en hiermee kun je jezelf aardig wat geld besparen. Ben je een verbouwing en een verhuizing aan het plannen? Gebruik dan onze vergelijkingstool om in contact te komen met betrouwbare partijen die de werkzaamheden voor een goede prijs kunnen uitvoeren.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!