Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?
studenten en ouderen

In Arnhem is het mogelijk! Studenten die kunnen verhuizen naar een bejaardentehuis. Het voordeel: een zeer ruime kamer met een prijs van slechts 150 euro per maand. De voorwaarde: studenten zouden enige tijd moeten doorbrengen met de senioren. Af en toe een wandeling maken en een spelletje spelen, gezellig toch!?

Een geweldig initiatief

studenten en ouderenWij vinden het in ieder geval een geweldig initiatief. Op deze manier sla je eigenlijk twee vliegen in een klap. Je voorkomt leegstand in bejaardentehuizen en biedt tegelijkertijd goedkope (ruime) studentenkamers aan. Daarnaast is het zeer fijn voor de meeste ouderen om met enig jeugd te socializen.

Meneer Ad Sonneveld ( bejaardentehuis Vreedenhoff in Arnhem) geeft aan dat hij het een geweldig initiatief vindt. Samen met de 20 jarige Pim kijkt hij dan ook graag vaak voetbal met een biertje erbij. Meneer Sonneveld spendeert zijn tijd liever door met de jeugd dan met zijn leeftijdsgenoten. Hij geeft aan dat hij veel energieker is dan de meeste ouderen en het enthousiasme van de jongeren doet hem erg goed.

Soortgelijke projecten

In Deventer is er al een soortgelijke project gestart twee jaar geleden. In het zorgcentrum Humanitas zijn er 6 studenten die wonen samen met de ouderen. Er is een lange wachtlijst voor studenten die een kamer willen in dit woon- en zorgcentrum. De tehuizen in Deventer en Arnhem hebben al internationale aandacht gekregen. Buitenlandse media hebben deze projecten al opgemerkt en zijn zeer enthousiast over dit initiatief. Zie bijvoorbeeld hier wat de Huffington Post zegt.

Gewenning

Het had echter wel tijd nodig voordat iedereen in Arnhem overtuigd was van de komst van de studenten. Sommige ouderen waren in het begin huiverig over de komst. Maar na enige tijd was iedereen eraan gewend. Grappig was toen een student vroeg hoe hard de muziek mocht. Julie gaf aan dat het haar niet uitmaakte en gewoon haar gehoorapparaat zal zetten als zij er last van zou krijgen.

Populair

Ondanks de generatiekloof werkt het project tot nu toe erg goed. Het moet natuurlijk wel bij je passen om te wonen in een bejaardentehuis. Toch kreeg het tehuis in Arnhem zo’n 150 aanmeldingen. Waarom is het dan zo populair? Het gaat hier namelijk om een kamer van 27 m2 voor slechts 150 euro! In het centrum van Arnhem zul je minimaal wel het dubbel betalen voor een even grote kamer. Het is wel belangrijk om te zorgen voor een goede selectie van de studenten. De studenten moeten namelijk wel bijdragen aan het welzijn van de ouderen.

Leegstand verzorgingstehuizen?

Goed om te weten is dat verzorgingstehuizen voortaan zelf mogen beslissen aan wie ze de kamers verhuren als deze vrijkomen. In het Lenteakkoord is besloten dat mensen die redelijk zelfstandig zijn (maar wel dagelijks zorg hebben) vanaf volgend jaar thuis mogen worden verzorgd. Dit betekent dat er zo’n 80.000 bedden in verzorgingstehuizen en in de gehandicaptenzorg zullen verdwijnen. Dit is een vijfde van het totaal. Veel bejaardentehuizen zullen daardoor kampen met leegstand. Maar nu hoeft men daar niet voor te vrezen, omdat instellingen de vrijheid hebben om de ruimten te verhuren aan wie zij willen. Er moet wel toestemming worden gevraagd als de ruimte verhuurd wordt aan iemand die geen verzorging nodig heeft.

→ Ben jij een student en wil je verhuizen? Gebruik dan onze verhuischecklist voor studenten.

 

2 thoughts on “Als student verhuizen naar een bejaardentehuis?”

  1. Geachte heer/mevrouw.

    Ik kwam een artikel tegen op deze website over dat jongeren een kamer konden krijgen, gratis of voor een leuk prijsje in een bejaardentehuis.
    Ik heb daar interesse in gekregen vooral omdat ik nog niet superveel verdien en ik ook met ouderen werk.
    Hoe of waar kan ik meer info krijgen?

    Graag hoor ik zo snel mogelijk hierover.

    Met vriendelijke groet,

    1. Beste Alexandra,
      Bedankt voor je bericht.
      Je zou zelf contact op moeten nemen met een bejaardentehuis in jouw regio om te kijken of dit mogelijk is. Dit verschilt namelijk per gemeente.
      Mvg,
      Isa, Verhuizenkunjezelf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer blogs