Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend
Verhuisbedrijf Gebroeders Gorter B.V.

Verhuizingen gaan gewoon verder, ondanks de Coronacrisis. Er gelden echter veel beperkingen, waardoor een verhuizing je niet makkelijker gemaakt wordt. Je kunt niet zoveel vrienden inschakelen als je wil. In winkels kun je niet rustig rond neuzen voor je perfecte meubelen. En er geldt in elke bouwmarkt een abnormale drukte van mede-klussers, die de lockdown gebruiken om te klussen of hun huis te verbouwen. Bespaar je daarom onnodig veel stress en schakel voor je verhuizing een verhuisbedrijf in. Een verhuisbedrijf neemt je het werk uit handen en de verhuizers zijn op de hoogte van de actuele Coronamaatregelen. Zo kun je in deze lastige periode in ieder geval zorgeloos en veilig verhuizen.

Wat kan nog bij een verhuizing?

Sinds 2020 leven we over de hele wereld met speciale Coronamaatregelen om COVID-19 in te dammen. Er mogen maar zoveel mensen over de vloer komen. Mondkapjes zijn verplicht. Handen moeten gewassen worden en gedesinfecteerd worden. Anderhalve meter afstand houden. Bij klachten niet wachten. Dit zijn alleen nog de standaard maatregelen, waar verhuisbedrijven zich zo goed mogelijk aan proberen te houden. Naast de hygiëne maatregelen zul je tijdens een verhuizing het meest last hebben van de regels omtrent samenkomen en interactie met andere mensen. Op het moment van publicatie mag je slechts twee mensen buiten je huishouden op bezoek hebben, waardoor het inhuren van hulp van buitenaf lastig is. Verhuisbedrijven hebben hier aanpassingen op verzonnen, waardoor een verhuizing toch verantwoord en legaal uitgevoerd kan worden. Je wil immers geen Coronaboete oplopen tijdens je toch al dure verhuizing.

Hoe wordt verhuizen in de Coronacrisis door professionals aangepakt?

Een professional inschakelen is je beste optie nu tijdens je verhuizing, want professionele verhuizers doen er alles aan om je verhuizing verantwoord en veilig te kunnen laten plaatsvinden. De standaard richtlijnen van het RIVM worden hierbij nageleefd, zoals handen wassen en mondkapjes dragen. Hierdoor heeft het verhuisbedrijf het recht ook om bij een onveilige situatie van de klus weg te lopen. Andersom mag jij ook de verhuizers wegsturen, als je ziet dat iemand zich niet aan de regels houdt. Nieuwe meubels en spullen die je nodig hebt, kun je het beste online bestellen zodat je zo min mogelijk in fysieke winkels hoeft te vertoeven. Tevens geldt dat wanneer je klachten hebt ten tijde van je afspraak, je het verhuisbedrijf afbelt en je laat testen. Verhuizers met klachten zullen eveneens niet bij je verhuizing komen uithelpen en blijven thuis.

Samenwerken met je verhuizer is van belang

Verhuizen is hoe dan ook teamwerk en dat is in Coronatijden niet anders dan normaal. Sterker nog, samenwerken en een goede communicatie zijn mogelijk nog belangrijker geworden. Een professioneel verhuisbedrijf geeft je ook adviezen over bijvoorbeeld het plaatsen van kleine spullen en dozen aan de buitendeur, zodat de verhuizers niet je huis in moeten om de spullen in de verhuiswagen te laden. Door per vertrek te werken, kom je weinig mensen tegen en dit verlaagt het risico op besmettingen. Tevens kun je verhuismiddelen inzetten, waardoor minder verhuizers nodig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de huur van een verhuislift.

Verhuizingen annuleren vanwege Corona

Wanneer je klachten vertoont, kun je het beste je verhuizing uitstellen een aantal weken. Een verhuizing annuleren kan namelijk wel, maar dan ben je hiervoor een schadevergoeding  verschuldigd op basis van de verhuisprijs naar het volgende percentage:

  • Minder dan een week voor je verhuizing annuleren, dan betaal je 100 procent terug.
  • Tussen een week en twee weken voor de verhuizing annuleren, dan betaal je 75 procent terug.
  • Tussen twee weken en een maand voor de verhuizing annuleren, dan betaal je vijftig procent terug.
  • Meer dan een maand voor je verhuizing annuleren, dan betaal je vijftien procent terug.

Bij het reserveren van een verhuisdatum wordt ook aangeraden op tijd te handelen. Het is namelijk goed mogelijk, wanneer dadelijk maatregelen iets versoepeld gaan worden, dat veel mensen tegelijk een verhuisbedrijf inhuren. Om vertragingen voor te blijven, is het daarom raadzaam nu al een verhuisdatum te prikken.

Verhuisbedrijf annuleert de verhuizing

Een verhuisbedrijf kan natuurlijk zelf ook besluiten de verhuizing te annuleren. Heb je voor een verhuisbedrijf gekozen, dat aangesloten is bij een brancheorganisatie, zoals Erkende Verhuizers, dan zoekt de organisatie een nieuw bedrijf voor je opdat je verhuizing gewoon kan doorgaan zoals is afgesproken. Heb je een bedrijf gekozen dat niet is aangesloten bij een brancheorganisatie, dan kun je altijd je geld terugvragen. In de algemene voorwaarden staat wat je kunt verwachten van het bedrijf bij annulering.


Meer nieuws:

Meer blogs