Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

Steeds meer mensen verhuizen in Nederland. In dit nieuwsartikel lees je wat de oorzaken hiervan zijn.

Aantrekkende economie

verhuizenVolgens het CBS zijn er door de groeiende economie meer mensen verhuisd in het kwartaal van 2015. Uit cijfers van het Kwartaalmonitor Transport blijkt dat er verhuisbedrijven een stijgende omzet hebben gerealiseerd. Het gehele document kun je hier downloaden: Kwartaalmonitor Transport. In vergelijking met het kwartaal van vorig jaar is er een stijging van zo’n 6 procent. Let wel op, want het gaat hier om de omzet van verhuisbedrijven en niet zo zeer het aantal verhuizers in totaal.

Er zijn meer huizen verkocht

Wat blijkt is dat er in het eerste kwartaal van 2015 sinds 2008 nog nooit zoveel huizen zijn verkocht. Waar heeft dit precies mee te maken? Dit heeft te maken met twee factoren. Er was een lichte groei van de economie en het consumenten vertrouwen is gestegen. Wat ook opvallend is is dat de rente op hypotheken historisch laag zijn geworden. Hierdoor is het makkelijker (de drempel ligt lager) voor mensen om een huis te kopen.

Meer mensen zijn verhuisd in Nederland

Ook het aantal personen in Nederland dat zijn verhuisd is gestegen. Ten opzichte van het kwartaal in de eerste kwartaal van 2014 is er een stijging van zo’n 4 procent (aantal verhuisde personen). Deze trend is al aan de gang sinds anderhalf jaar geleden (begin 2014).

De bouw

Niet alleen zijn er meer bestaande woningen verkocht. Er komen ook steeds meer woningen en met name eenpersoonshuishoudens bij. Voor jongeren is het aantrekkelijk uit huis te gaan om te studeren.

Verhuistarieven zijn gestegen

Wat wel opvalt is dat de verhuistarieven zijn gestegen. Met liefst 2.5% t.o.v. het kwartaal van vorig jaar. Voor verhuisbedrijven is het aantrekkelijk om meer geld te vragen, juist rond deze periode. Ontdek op de pagina: verhuisbedrijven kosten waar de kosten van een dergelijk bedrijf zoal uit bestaat. En natuurlijk de vraag of het verstandig is om zelf te verhuizen of de verhuizing uit te besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer blogs