Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?
verhuizen

Een recent onderzoek van de prestigieuze universiteit Harvard heeft aan het licht gebracht dat de buurt waarin een kind opgroeit mede bepalend kan zijn voor de hoogte van diens inkomen op latere leeftijd. Wanneer je er als ouder voor kiest om samen met je kind op een zeker ogenblik te verhuizen naar een rijke(re) buurt zou dat er dus voor zorgen dat hij of zij later kan rekenen op hogere inkomsten.

Geen hoger inkomen voor volwassenen

De fundering voor deze opmerkelijke uitspraak wordt gevonden in de jaren 90. Toen werden 4.600 gezinnen door de overheid in drie willekeurige groepen ingedeeld. In het geval van de controlegroep werden er geen structurele veranderingen vastgesteld. De tweede groep ontvangt huursubsidies die er voor zorgen dat ze konden verhuizen naar een andere buurt waar mensen met een laag of gemiddeld inkomen woonachtig waren.

De derde groep kreeg een groter bedrag ter beschikking om te verhuizen naar een rijke buurt. Een eerste onderzoek dat naar aanleiding van deze situatie werd uitgevoerd bracht al aan het licht dat volwassenen die naar een rijke buurt verhuisden zich zowel psychisch als fysiek beter voelden. Dit bleek evenwel geen impact te hebben op het inkomen.

Positieve invloed op loon van kinderen

Inmiddels zijn de kinderen die eveneens deel uitmaakten van dit experiment aan het werk gegaan. Hierdoor kon een nieuw onderzoek worden uitgevoerd en de resultaten van dit onderzoek zijn op z’n zachtst gezegd opmerkelijk. Kinderen uit de derde groep die de mogelijkheid hadden om voor hun dertiende verjaardag naar een rijke buurt te verhuizen verdienen gemiddeld 31 procent meer dan de kinderen die in hun oude buurt zijn blijven wonen. De tweede groep bevindt er zich ergens tussenin. Een kind die het geluk heeft gehad om reeds voor zijn achtste verjaardag te verhuizen kan in diens leven gemiddeld 302.000 euro meer verdienen dan wanneer het zou zijn achtergebleven in de oude buurt.

5 miljoen extra gezinnen

Om de bevindingen uit het onderzoek nog meer kracht bij te zetten bestuurden de onderzoekers nog eens 5 miljoen extra gezinnen tussen het jaar 1996 en 2012. Door gebruik te maken van de belastingaangiften werd nagegaan waar ze precies woonachtig waren, waarheen ze verhuisden en hoeveel zowel de ouders als de kinderen doorheen de jaren verdienden. Je kan het waarschijnlijk al raden, hier kwam precies hetzelfde beeld naar boven. Wil je dus met andere woorden dat je kinderen later kunnen rekenen op een echt mooi inkomen? Dan is verhuizen naar een rijke buurt op zo jong mogelijke leeftijd een aanrader!

 

Bron: Harvard University

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer blogs