Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?
Verhuisbedrijf Engelbertink Almelo

Veel verhuisdiensten schijnen geen vergunning te beschikken, dit blijkt uit een inventarisatie van de ILT. Hiervoor heeft de inspectie een controleactie gestart om dit aan te pakken.

De ILT heeft een vergelijking gemaakt met de KvK-gegevens van verhuisbedrijven en met de gegevens van vergunningshouders bij het Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO). Het RDW bij de verhuizers zonder vergunning het laadvermogen van de voertuigen geverifieerd. Hieruit blijkt dat 60% van de verhuisbedrijven geen vergunning beschikken.

Waarschijnlijk realiseren veel verhuisbedrijven niet dat er regels bestaan voor goederenvervoer tegen betaling, dat denkt het ILT. Als je gaat commercieel met een voertuig die een laadvermogen heeft van 500 kilo. De bedrijven moeten voor deze vergunning aan deze eisen voldoen betrouwbaarheid, vakbekwaamheid en kredietwaardigheid.

ILT start telefonische actie op

De ILT heeft voor dit probleem een telefonische actie opgericht. Er zullen 86 bedrijven de komende maanden opgebeld worden om hun te wijzen op de regels en om informatie te verzamelen. De bedrijven zullen opnieuw gecontroleerd worden.

Deze actie is een onderdeel geworden van een samenwerking met verschillende bedrijven om dit soort misverstanden op te pakken. De samenwerking is met de volgende organisaties: Codekamer Verhuizen, Stichting Vervoersbond Naleving Beroepsgoederenvervoer over de weg (NVB), Erkende Verhuizers (OEV), de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) en Transport en Logistiek Nederland (TLN).


Laatste nieuws

studentenverhuisservice

Studentenverhuisservice

juli 14, 2023

Studenten verhuizen vaak, of het nu naar een nieuwe stad of naar

Verhuizen tijdens de zwangerschap

juli 14, 2023

Verhuizen is een stressvolle tijd. Er moet van alles geregeld worden. Op

Laat nooit meer een verhuisdoos sneuvelen met deze tips

juli 14, 2023

Vroeg of laat ga je een keer verhuizen. Sommige mensen doen het