Verhuizers hebben geen vergunning voor goederenvervoer

Verhuisbedrijf Engelbertink Almelo

Verhuizers hebben geen vergunning voor goederenvervoer

Veel verhuisdiensten schijnen geen vergunning te beschikken, dit blijkt uit een inventarisatie van de ILT. Hiervoor heeft de inspectie een controleactie gestart om dit aan te pakken.

De ILT heeft een vergelijking gemaakt met de KvK-gegevens van verhuisbedrijven en met de gegevens van vergunningshouders bij het Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO). Het RDW bij de verhuizers zonder vergunning het laadvermogen van de voertuigen geverifieerd. Hieruit blijkt dat 60% van de verhuisbedrijven geen vergunning beschikken.

Waarschijnlijk realiseren veel verhuisbedrijven niet dat er regels bestaan voor goederenvervoer tegen betaling, dat denkt het ILT. Als je gaat commercieel met een voertuig die een laadvermogen heeft van 500 kilo. De bedrijven moeten voor deze vergunning aan deze eisen voldoen betrouwbaarheid, vakbekwaamheid en kredietwaardigheid.

ILT start telefonische actie op

De ILT heeft voor dit probleem een telefonische actie opgericht. Er zullen 86 bedrijven de komende maanden opgebeld worden om hun te wijzen op de regels en om informatie te verzamelen. De bedrijven zullen opnieuw gecontroleerd worden.

Deze actie is een onderdeel geworden van een samenwerking met verschillende bedrijven om dit soort misverstanden op te pakken. De samenwerking is met de volgende organisaties: Codekamer Verhuizen, Stichting Vervoersbond Naleving Beroepsgoederenvervoer over de weg (NVB), Erkende Verhuizers (OEV), de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) en Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Comments for this post are closed.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!