Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

Of je liever woont in de stad of op het platteland, dat is een keuze die je zelf moet maken. Veel mensen zweren bij de stad, omdat ze van alle gemakken voorzien zijn hier. Anderen zweren juist weer bij het platteland, omdat ze alleen hier rust vinden. Voor beide opties is wel wat te zeggen, maar wat in ieder geval niet kan missen is een verhuisbedrijf voor een zorgeloze, stressvrije verhuisdag. Is het echter wel raadzaam om een verhuisbedrijf in een grote stad, zoals Amsterdam of Rotterdam, in te huren? Levert dit niet meer stress op dan ontspanning?

Voordelen van het wonen in een stad

Ten eerste waarom zou je verhuizen naar een stad? Je leven in een stad zal er anders uit komen te zien, zeker wanneer je uit een dorpje of van het platteland komt. Er is in ieder geval meer te ondernemen, dus een betere kans om je hobby’s uit te voeren. Daarnaast is alles dichtbij. Supermarkten, kledingwinkels, alle praktische zaken zullen op slechts een korte afstand van je liggen. Bovendien kun je je overgeven aan culturele uitjes, aangezien musea, bioscopen en veel restaurants ook meestal tot een stad behoren. Ben je maar in je eentje, dan valt dit in een grote stad ook niet op. Hierdoor kun je meer zaken alleen doen, waardoor je ook zelfstandiger wordt. Verhuizen kun je echter niet alleen, dus schakel daarom een verhuisbedrijf in.

Waarom een verhuisbedrijf inhuren voor een verhuizing naar een stad?

Lokale verhuisbedrijven kennen de stad, waar ze naartoe verhuizen. Ze weten de sluiproutes om snel je spullen van A naar B te brengen, maar ze weten ook welke vergunningen ze nodig hebben om te kunnen laden en lossen zonder problemen. Tevens weten de professionele verhuisbedrijven ook, waar ze kunnen parkeren. Deze voorkennis kan je veel tijd besparen, waardoor je sneller in je nieuwe huis zit en tevens minder hoeft te betalen, omdat de verhuizers minder uren werken en dus minder arbeidsloon hoeven te krijgen. En zelf hoef je gewoon beduidend minder te doen. Je pakt je spullen op tijd in, zodat de verhuizers op de dag zelf alleen hoeven in te laden en ze daarna op weg kunnen gaan naar je nieuwe adres.

Minder tilwerk voor je lichaam

Een verhuisbedrijf inhuren heeft bovendien als voordeel dat het je fysiek enorm uit de brand helpt. Je hoeft zelf veel minder tilwerk te verrichten, dan als je je verhuizing zelf uitvoert. Op de dag van de verhuizing laden de verhuizers je verhuisdozen in en jij hoeft je alleen maar te richten op je nieuwe woning. Je kunt hier naartoe al gaan en vanuit daar alles coördineren of je blijft in je oude huis om te controleren of alles naar wenst gaat. Het is helemaal aan jou. Om die reden is het wel aan te raden om bij het inpakken van je verhuisdozen deze reeds te labelen, zodat de verhuizers preciezer werk kunnen verrichten.

Handige hulpmiddelen

Zeker in een stad met oude, monumentale panden kan het wel eens zo zijn dat je jouw meubels, wanneer opgezet, niet meer door je trappenhuis naar beneden krijgt. Een verhuisbedrijf biedt als handige verhuisservice een verhuislift aan. Een lift is ook handig, wanneer je uit een appartement verhuist op een hogere etage. Tegen de voorkant van je raam wordt dan deze verhuislift geplaatst, waarna veel zaken door het raam naar beneden worden vervoerd. Het scheelt veel tijd en bespaart je tilwerk en schade aan je spullen en deurposten.

Extra diensten van verhuisbedrijven

Als je toch meubels uit elkaar hebt moeten halen of je hebt nieuwe meubels gekocht, dan is het handiger als experts deze in elkaar zetten. Vaak is dit zelf te doen, maar het is zoveel makkelijker en sneller om een deskundige je meubels in elkaar te laten zetten. Verhuisbedrijven bieden daarom vaak montageservices aan, waarbij ze apparaten weer aansluiten en gebruiksklaar afleveren. Maar ook bieden de bedrijven handymanservices aan, waarbij ze zich bezighouden met meubels in elkaar maken en dingen ophangen.

Ervaring en snelheid geboden

Verhuizers van een professioneel verhuisbedrijf verhuizen mensen iedere dag. Dit betekent dat ze jouw verhuizing snel en nauwkeurig kunnen uitvoeren. Je kunt zelfs je verhuisdozen door een bedrijf in laten pakken, zodat je in ieder geval zeker weet dat alles goed stevig verpakt is. Er wordt dus niet alleen veilig verhuisd, maar ook efficiënt. En een verhuisbedrijf hoeft niet duur te zijn. Het kost financieel meer dan alleen te verhuizen, maar denk ook aan de tijdsbesparing die je met een verhuisbedrijf hebt. Of denk aan de zorgeloze verhuisdag die je tegemoet gaat. Dat telt toch zeker ook voor wat?


Meer nieuws:

Meer blogs