Op de verhuisdag

Op de verhuisdagEen goede voorbereiding is van cruciaal belang om er voor te zorgen dat je verhuis zo efficiënt mogelijk verloopt. Veel mensen dienen op de verhuisdag zelf nog heel wat te doen. Zo moeten ze nog delen van hun inboedel inpakken, moeten er nog meubelen gedemonteerd worden en ga zo maar door. Dit is op zich niet zo interessant. Beter is het om er in de aanloop naar de verhuisdag (laat ons zeggen een week op voorhand) voor te zorgen dat alle inboedel die je niet meer nodig hebt is ingepakt. Daarnaast kan je overbodige spullen weggooien of verkopen waardoor je hier geen tijd en capaciteit aan moet verliezen. Door een goede voorbereiding en planning kan je er in ieder geval voor zorgen dat de verhuisdag zelf bijzonder vlot verloopt.

*Tip:
→ Zoek je een verhuisbedrijf? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Maak een duidelijke taakverdeling

Wanneer je er niet voor hebt gekozen om een verhuisfirma onder de arm te nemen, maar je wordt geholpen door vrienden en / of familie is het altijd interessant om een planning of taakverdeling op te maken. Op deze manier is het namelijk voor iedereen duidelijk wat er precies moet gebeuren. Dit zorgt er voor dat mensen elkaar niet voor de voeten lopen en maakt dat de verhuis op zo efficiënt mogelijke wijze kan verlopen.

Zet alle verhuisdozen klaar bij de ingang

Gevulde verhuisdozen die verspreid over het huis zijn terug te vinden plaats je beter dicht bij de ingang. Dit zorgt er voor dat de verhuizers of andere helpende handen ze maar gewoon hebben in te laden waarna ze naar je nieuwe woning gebracht kunnen worden. Let wel, doe alle dozen goed dicht en zorg er voor dat ze bij voorkeur zijn dichtgetaped. Op deze manier wordt voorkomen dat er spullen uitvallen of dat de dozen onverhoopt scheuren tijdens de verhuis.

Meubelen op voorhand demonteren

Het is misschien een beetje vervelend om je bed voor je verhuisdag te demonteren, maar een nachtje slapen op een matras kan ook romantisch zijn! Veel mensen die gaan verhuizen moeten op de verhuisdag zelf nog heel wat meubelen en andere onderdelen van hun interieur uit elkaar halen. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Zo gaat heel veel tijd verloren. Wanneer je een verhuisbedrijf hebt ingeschakeld kan dit je ook aardig wat extra geld kosten.

Zo efficiënt mogelijk gebruikmaken van verhuiswagens

Of je nu een professionele verhuisfirma met speciale verhuiswagens onder de arm hebt genomen of je vrienden hebt die een grote wagen hebben, het is op de verhuisdag enorm belangrijk om hier zo efficiënt mogelijk gebruik van te maken. Probeer de volledige capaciteit van de wagen in kwestie te benutten om niet alleen tijd, maar ook geld te verliezen. Om de afstand tussen je oude en nieuwe huis te overbruggen heb je namelijk niet alleen veel geld tijd, maar ook benzine of diesel nodig.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!