Overlijdensrisicoverzekering verhuizen regelen

Overlijdensrisicoverzekering verhuizen regelenWanneer je een verhuizing aan het organiseren bent, dan kun je zo’n 4 weken van tevoren beginnen met het doorgeven van je adreswijzigingen. Dit is vaak een flink karwij, omdat je te maken hebt met bijvoorbeeld abonnementen op tijdschriften, de bank, je dokter en tandarts, je netwerkprovider, je energieleverancier en natuurlijk ook je verzekeraars. Als jij een overlijdensrisicoverzekering hebt, dan zal je deze ook mee moeten verhuizen naar je nieuwe adres. En dit is misschien een goed moment om te kijken of deze nog wel relevant is voor jouw huidige situatie.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Heel simpel gezegd is een overlijdensrisicoverzekering een verzekering die geld uitkeert aan de begunstigde(n) wanneer de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering komt te overlijden. Dit wordt vaak gedaan door (getrouwde) stellen als de ene financieel afhankelijk is van de ander. Bij het afsluiten van een hypotheek word je hier daarom ook altijd op gewezen. Ook zakenpartners sluiten vaak een overlijdensrisicoverzekering af. Het geeft een beetje meer zekerheid in het geval iemand financieel niet verder kan als de verzekerde zou komen te overlijden. 

Hoe verhuis ik mijn overlijdensrisicoverzekering?

Het enige dat je hoeft te doen als je verhuist is je nieuwe adres doorgeven aan je verzekeraar. Dit kan vaak op verschillende manieren, zoals telefonisch, via e-mail of via een online portal. De voorwaarden van je verzekering veranderen hierdoor niet, tenzij jij dit anders aangeeft natuurlijk. Want als je van adres verandert, dan is het misschien ook geen slecht idee om je overlijdensrisicoverzekering hierop aan te laten passen.

Verhuizen en overlijdensrisicoverzekeringen

Als je een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten omdat je partner of andere begunstigde zich in het geval van jouw overlijden jullie woning niet meer kan veroorloven, dan zal jullie situatie veranderen als je gaat verhuizen. Misschien is jullie nieuwe woning wel veel meer waard en moet het uit te keren bedrag worden verhoogd. Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook het geval zijn. Je hebt drie keuzes, namelijk het opzeggen van je huidige verzekering en een nieuwe afsluiten, je huidige verzekering aanpassen of je huidige verzekering laten zoals hij is.

  • De huidige verzekering opzeggen: je kunt besluiten rigoureus te zijn en je huidige verzekering volledig op te zeggen. Je moet dan op zoek naar een nieuwe verzekering of misschien heb je wel geen overlijdensrisicoverzekering meer nodig. Alhoewel het zeker geen kwaad kan om opnieuw te kijken wat er aan verzekeringen aangeboden wordt op de markt, is het wel belangrijk dat je goed de consequenties inschat. Dit is vooral belangrijk als je een lineair- of een annuïtair dalende verzekering hebt afgesloten. Ook zullen er ongetwijfeld regels zijn voor als je de overeenkomst vroegtijdig afbreekt. Lees daarom de voorwaarden van je huidige verzekering eerst goed door.
  • Je huidige verzekering aanpassen: een andere keuze die je hebt is om je huidige verzekering aan te passen. Dit is een goede optie als de looptijd nog lang is en je eigenlijk gewoon tevreden bent bij je huidige verzekeraar. Je kunt dit met ze bespreken terwijl je je adreswijziging doorgeeft. Je verzekeraar kan je dan precies uitleggen wat dit financieel als gevolg heeft.
  • Je verzekering zo houden als hij is: de gemakkelijkste optie is natuurlijk om je verzekering gewoon door te laten lopen in de huidige vorm. Of dit ook verstandig is, hangt af van hoe drastisch je situatie is veranderd. Als de begunstigde(n) in de problemen komen omdat het uit te keren bedrag te laag zal zijn, dan is het natuurlijk verstandiger om je verzekering te veranderen. Is het uit te keren bedrag voldoende om ze verder te helpen na jouw overlijden, dan kun je met alleen een adreswijziging al klaar zijn.

 

Stappenplan verzekeringen vergelijken

Het kan nooit kwaad om een goede vergelijking te maken van de verzekeringen die op dit moment worden aangeboden. Als je gaat verhuizen heb je waarschijnlijk wel wat anders aan je hoofd, maar als je hier een middag de tijd voor neemt zal je veel leren over de opties die je tot je beschikking hebt. Als je je vergelijking stapsgewijs maakt zoals onder aangegeven, kun je dit vrij snel doen. Je zal hier hoe dan ook wat van leren.

  1. Vind een goede betrouwbare vergelijkingssite. Zorg ervoor dat deze volledig onafhankelijk is en dat deze dus geen geld verdient wanneer jij besluit over te stappen. Deze informatie moet op de website aangegeven staan en je kunt eventueel ook naar het Keurmerk Objectief Vergelijken zoeken.
  2. Bepaal welke filters je wilt instellen. In het geval van een overlijdensrisicoverzekering zal deze ongetwijfeld te maken hebben met het uit te keren bedrag en de lengte van de looptijd.
  3. Voer je vergelijking uit. Bekijk de resultaten van de vergelijkingssite objectief en vergelijk deze niet alleen op prijs. De voorwaarden zijn even belangrijk en andere factoren zoals de kwaliteit van de klantenservice of extra diensten die de verzekeraar aanbiedt ook.
  4. Maak een berekening. Bekijk wat het jou zou kosten als je over zou stappen en of deze kosten afwegen tegen de voordelen die je ontvangt bij een nieuwe verzekeraar.
  5. Kom tot een conclusie. Vergeet niet dat niet overstappen ook een resultaat is. Je bent dan in ieder geval altijd zeker dat je nog steeds de beste verzekering hebt die voor jou op de markt aanwezig is.

 

Vergelijk offertes

Je kunt via onze website beginnen met het vergelijken van verzekeringen. Onze vergelijkingstool kan je helpen aan een aantal offertes van betrouwbare verzekeraars. Vul je gegevens en filters goed in, en je zal in één oogopslag kunnen zien of jij nog steeds de beste deal hebt afgesloten.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!