Schoolverhuizing

Het verhuizen van een gehele school is niet alleen logistiek lastig; het is ook de bedoeling dat er geen lesdag wordt gemist. Een verhuizing kan grote onrust veroorzaken in de dagelijkse routine van de leerlingen, waardoor ze moeite kunnen krijgen met concentratie en het lespatroon kan worden onderbroken. Het is de taak van een goede verhuizer om dit zo min mogelijk te laten voorkomen en daarvoor heb je een bedrijf nodig dat zich specialiseert in het verhuizen van scholen. Moet jij een schoolverhuizing plannen of een goed verhuisbedrijf vinden? Dan kun je de onderstaande informatie gebruiken.

 

De kenmerken van een goede schoolverhuizing

Ben jij een eigenaar van een school, dan wil je dat je verhuizing zo min mogelijk onrust veroorzaakt. Een goede schoolverhuizing moet daarom aan de volgende criteria voldoen.

  • Buiten de lesuren: de beste tijd voor een schoolverhuizing om plaats te vinden is dus buiten de lesuren. Je zal deze in het weekend moeten kunnen inplannen, in de schoolvakantie of ook ’s avonds. Als je kunt beginnen nadat de schooldag is afgelopen en vervolgens de volgende dag op de nieuwe locatie gewoon verder kunt gaan, is je verhuizing zeker geslaagd.
  • Een goede planning: om die reden moet een schoolverhuizing zelfs nog beter gepland worden dan een gewone verhuizing. Alles moet immers in een zeer korte tijd werkend en op de juiste plaats worden opgeleverd. Een draaiboek is hierbij essentieel en deze kan ook worden gebruikt om ouders in te lichten van de exacte plannen.
  • Communicatie: als laatste moet een schoolverhuizing goed gecommuniceerd worden, aan alle partijen in kwestie. De leerlingen moeten precies weten wat ze wanneer moeten doen en waar ze moeten opdagen. De ouders moeten op de hoogte gebracht worden van de voortgang, het is voor de leraren ook essentieel om te weten wanneer ze verhuizers in en rondom de school kunnen verwachten en natuurlijk moet degene die de verhuizing coördineert altijd op de hoogte zijn van de stand van zaken.

 

Wat kan een gespecialiseerd verhuisbedrijf voor je betekenen?

Een gespecialiseerd verhuisbedrijf zal je schoolverhuizing aanzienlijk gemakkelijker kunnen maken voor je. Ze weten wat de behoeftes zijn van onderwijsinstellingen en kunnen hier direct op inspelen. Ook zullen ze begrijpen dat de verhuizing zo min mogelijk het lesplan van de leerlingen moet verstoren. Een verhuisbedrijf dat ervaren is met schoolverhuizingen kan je van begin tot eind specialistisch bijstaan en is gespecialiseerd in zowel interne- als externe schoolverhuizingen. Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden.

  • Een verhuismanager: een goed verhuisbedrijf zal je een verhuismanager aanbieden. Deze staat altijd tot je beschikking en is volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent jouw verhuizing. Zo heb je één contactpunt waarbij je alle problemen, vragen en wensen kunt neerleggen.
  • Montagediensten: een goed verhuisbedrijf kan het meubilair dat je verhuist van tevoren demonteren en ter plekke weer monteren, mocht je dat willen.
  • Afvoer en opslag: is er meubilair dat je niet wilt behouden, dan zal dit correct moeten worden afgevoerd. Als het goed is zal het verhuisbedrijf je deze optie aanbieden, zowel als de mogelijkheid om je spullen in de opslag op te bergen.

 

Stappenplan goed verhuisbedrijf vinden

Het is dus erg belangrijk voor de voortgang van je schoolverhuizing dat je hier het beste verhuisbedrijf voor kiest. Hier vind je een stappenplan dat je kunt gebruiken om dit te doen.

  1. Vraag offertes op: je kunt het beste verhuisbedrijf natuurlijk niet vinden als je geen vergelijking maakt van wat er beschikbaar is op de markt. Daarom is de eerste stap het verzamelen van offertes bij een aantal verhuisbedrijven uit jouw regio. Ze zullen eerst langskomen voor een kennismakingsgesprek. Deze is meestal vrijblijvend. Tijdens dit gesprek kun je kenbaar maken wat je zoekt en van welke diensten je gebruik wilt maken. Je zal aan een 6-tal offertes genoeg hebben om een goede vergelijking te kunnen maken.
  2. Vergelijk offertes: vervolgens ga je deze offertes vergelijken. Dit kun je doen op prijs, maar natuurlijk zijn andere criteria net zo belangrijk. De criteria stel je van tevoren voor jezelf vast en je kunt dan denken aan de aangeboden diensten, kwaliteit, betrouwbaarheid, specialisaties en andere kenmerken. Ook kan het misschien belangrijk voor je zijn dat de verhuizer erkend is en dat deze bepaalde certificeringen kan laten zien. Vergeet niet te controleren of de offertes compleet zijn. Als je achteraf nog administratiekosten of kilometerheffing moet betalen zal de rekening hoger zijn dan aangegeven.
  3. De beste kandidaat: de beste kandidaat is het verhuisbedrijf dat je alle diensten die je nodig hebt kan aanbieden voor de meest gunstige prijs. Houd er rekening mee dat dit vaak niet het goedkoopste bedrijf is.

 

Vergelijk offertes

Als je hulp nodig hebt bij het zoeken van betrouwbare verhuisbedrijven voor jouw schoolverhuizing, dan kun je hier met onze vergelijkingstool de eerste stap zetten. Wij verzamelen een aantal offertes voor je die aansluiten op jouw wensen. Deze vergelijk je met elkaar en met de offertes die je zelf al hebt verzameld om zo het meest complete beeld te krijgen van wat de verhuismarkt jouw onderwijsinstelling kan bieden.

 

 

Verhuizen? Vergelijk verhuizers!

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers te ontvangen en maak een weloverwogen keuze!