Schuur verhuizen

schuur verhuizenHeb je een schuur vol met spullen en is het tijd om deze te gaan verhuizen, dan vraag je jezelf vast af hoeveel dit ongeveer zal kosten. Ook zijn er bepaalde bijzonderheden waarmee je rekening moet houden als je gaat verhuizen uit een schuur. Hier vind je alle informatie over de kosten, de aandachtspunten en eventuele tips waarmee je het verhuizen vanuit een schuur gemakkelijker en soepeler kunt laten verlopen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

De kosten

De prijs die je betaalt voor het verhuizen vanuit de schuur wordt bepaald door een paar factoren. Zo is er allereerst de inhoud van de verhuiswagen die je huurt en de afstand die deze moet afleggen. Ook kun je ervoor kiezen de verhuizing zelf te doen of om deze uit te besteden. Dan zijn er nog extra diensten, verhuizers en hulpmiddelen die je kunt inhuren om het jezelf gemakkelijker te maken. De verschillende kosten waarmee je te maken kunt krijgen vind je in de onderstaande tabel.

 

Schuur verhuizen uitgave Prijs per eenheid
Zelf verhuizen:

Huur van busje 10 m3 inclusief verhuisartikelen

Huur van busje 20 m3 inclusief verhuisartikelen

Brandstof

 

€50 – €75 per dag

€100 – €150 per dag

Afhankelijk van het aantal kilometers

Transportbedrijf:

Busje met 1 verhuizer

Extra sjouwer

 

€50 per uur

€25 per uur

Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€30 per uur

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Huur verhuiskarretje

Opslag spullen

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €5 per dag

Vanaf €30 per maand

 

Aandachtspunten schuur verhuizen

In principe kun je zelf dus een aantal keuzes maken waarmee je de kosten voor het verhuizen van de spullen uit je schuur beïnvloedt. Houd ook rekening met de volgende aandachtspunten zodat je op alles bent voorbereid wanneer de grote dag aanbreekt.

  • De inhoud van het busje: uiteraard kan het zijn dat je veel spullen hebt opgeslagen in je schuur, maar meer dan 20 kubieke meter inhoud zal je bus niet nodig hebben. Dit is voldoende voor het verhuizen van een klein appartement en je schuur is waarschijnlijk kleiner. Bekijk je spullen goed en bereken hoeveel inhoud je nodig hebt. Twijfel je, kies dan een groter busje, want nog een keer op en neer rijden kost veel tijd en geld.
  • Het looppad: als de schuur zich niet aan de voorkant van de woning bevindt en je kunt het busje niet naar de schuur rijden, dan zal je het looppad goed moeten analyseren. Moet je een schuttingdeur door, hoe lang is het pad, hoe breed is de ruimte die je hebt en hoe zwaar zijn je spullen? Naar aanleiding daarvan kun je eventueel overwegen extra hulpmiddelen aan te schaffen zoals karretjes zodat je zware objecten niet te ver hoeft te sjouwen. Ook extra verhuizers zijn dan geen overbodige luxe.
  • De afmetingen van je spullen: als je spullen uit je schuur gaat verhuizen is er een grote kans dat je deze al een tijdje niet meer in gebruik hebt. Vaak wordt een schuur voor opslag gebruikt. Hoe dan ook is het belangrijk dat je de spullen die je wilt verhuizen van tevoren even opmeet, zodat je zeker weet dat ze door de deur en langs het looppad passen. Zijn ze te groot, dan zal je moeten overwegen de spullen uit elkaar te halen voordat de dag van de verhuizing is aangebroken.

 

Tips bij het verhuizen van de spullen uit je schuur

Nu je de aandachtspunten weet kun je ook gebruik maken van de volgende tips om de verhuizing sneller, goedkoper en soepeler te laten verlopen.

  • Verhuisdozen: heb je verhuisdozen nodig, overweeg deze dan tweedehands aan te schaffen. Je kunt op online marktplaatsen dozen vinden die maar één keer zijn gebruikt voor een bedrag van €0,50 per doos. Als je deze vervolgens zelf ook weer verkoopt ben je dus nagenoeg niets kwijt.
  • Zelf doen of uitbesteden: ook al lijkt het in eerste instantie misschien goedkoper om de verhuizing zelf te doen, het is erg goed mogelijk dat een transportbedrijf minder zal vragen. Jij betaalt namelijk de meeste bedragen per dag terwijl het transportbedrijf per uur een tarief vraagt. Ook hoef je dan geen hulpmiddelen te huren, want die hebben ze allemaal bij zich. Maak dus een berekening want door een verhuisbedrijf in te huren zal je het jezelf ook aanzienlijk gemakkelijker maken.
  • Extra hulp: onderschat nooit hoe zwaar een verhuizing is, ook niet een kleine verhuizing zoals een schuurverhuizing. Vooral als je niet dagelijks fysiek bezig bent zal dit je erg tegenvallen. Vraag dus ruim van tevoren de hulp van familie en vrienden en organiseer eventueel naderhand een etentje om te vieren dat je klaar bent. Dit zal je erg veel pijn en moeite schelen en kun je er ook nog een gezellige dag van maken.

 

Vergelijk offertes

Wil je een verhuisbusje huren voor een zo gunstig mogelijke prijs? Of wil je graag in contact gebracht worden met betrouwbare verhuisbedrijven? Dan kun je door onze vergelijkingstool te gebruiken snel een overzicht krijgen van de prijzen die bedrijven uit jouw omgeving hiervoor vragen. Deze vergelijk je met elkaar zodat je snel de beste beslissing kunt maken wat betreft jouw verhuizing.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!