Serre verhuizing

Als jij het interieur van je serre opnieuw wilt vormgeven, dan kan het zijn dat je alles wat erin staat wilt verhuizen. Of misschien ga je je serre wel verkopen en moet je van de spullen af? Wat ook de reden, serres bevatten soms grote meubelstukken wat voor een verhuizing natuurlijk lastig kan zijn. Wil je de inhoud van je serre (gedeeltelijk) leeghalen en verhuizen, dan zou het kunnen zijn dat je voor onvoorziene verrassingen komt te staan. Hier lees je over de kosten die dit met zich mee kan brengen, de aandachtspunten waarmee je van tevoren het beste rekening houdt en vind je tips waarmee je de verhuizing gemakkelijker kunt maken.

 

De kosten

Er zijn serres van allerlei afmetingen en uiteraard bevatten deze meer of minder spullen. De kosten voor je verhuizing van deze spullen is voornamelijk afhankelijk van de inhoud van het transportmiddel dat je nodig hebt. Ook zal je moeten beslissen of je de verhuizing zelf wilt doen of dat je deze wilt laten doen. Er zijn allerlei keuzes en factoren waarmee je automatisch te maken zal krijgen en die de prijs kunnen veranderen. Hier vind je een tabel waarmee je voor jezelf een beeld kunt vormen van de mogelijke kosten. Alle bedragen zijn inclusief btw.

 

Serre verhuizen uitgave Prijs per eenheid
Zelf verhuizen:

Huur van busje 10 m3 inclusief verhuisartikelen

Huur van busje 20 m3 inclusief verhuisartikelen

Brandstof

Huur aanhangwagen

Huur bakfiets

 

€50 – €75 per dag

€100 – €150 per dag

Afhankelijk van het aantal kilometers

€20 per dag plus brandstof

€25 per dag

Transportbedrijf:

Busje met 1 verhuizer

Extra sjouwer

 

€50 per uur

€25 per uur

Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€30 per uur

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding transportbedrijf

Parkeervergunning

Huur verhuiskarretje

Huur traploper

Opslag spullen

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

Vanaf €5 per dag

Vanaf €12,50 per dag

Vanaf €30 per maand

 

Aandachtspunten bij het verhuizen van je serre

Ga je de inhoud van je serre verhuizen, dan kun je tegen een aantal problemen aanlopen. Het is beter om van tevoren met deze punten rekening te houden zodat je voorbereid bent op de dag van de verhuizing.

  • De afmetingen: als je meubels in de serre hebt staan die je wilt verhuizen, dan is het verstandig deze eerst op te meten. Het kan namelijk zijn dat deze meubelen niet door de deur passen, vooral als ze al van binnen kwamen. Het is beter om ze dan van tevoren uit elkaar te halen dan dat je er tijdens de verhuizing achter komt dat dit niet past.
  • Het looppad: beslis ook van tevoren waarlangs je de spullen wilt verhuizen. Dit kan zijn via de binnenkant van de woning, maar je kunt soms misschien beter via je tuin naar buiten. Dit kun je alleen zelf beslissen door te kijken naar de grootte van de doorgangen, de lengte van het looppad, het gewicht en de afmetingen van de spullen die je wilt verhuizen.
  • Hulpmiddelen: wanneer je het looppad bepaalt, bekijk dan ook direct of je hulpmiddelen nodig hebt om je spullen mee te vervoeren. Misschien moet je een trap op of af en dan is een traploper wel erg gemakkelijk. Verhuiskarretjes huur je ook voor weinig geld en kunnen je het leven aanzienlijk makkelijker maken. Om die op de dag zelf nog te moeten huren kost extra tijd en is misschien ook niet mogelijk.

 

Tips bij het verhuizen van de inhoud van je serre

Nu je weet waarop je moet letten, kun je de volgende tips toepassen om de verhuizing soepeler te laten verlopen.

  • Een proefrit: als je geen ervaring hebt met het rijden in een busje, met een aanhanger of het besturen van een bakfiets, dan is het misschien verstandig om eerst een proefrit te maken. Je kunt dan bepalen wat de beste route is, waar je het beste kunt parkeren en je kunt een gevoel krijgen voor het voertuig dat je aan het besturen bent.
  • Vraag om hulp: ook al is je serre misschien niet zo groot, je moet het verhuizen van de spullen erin niet onderschatten. Dit kan erg zwaar zijn, vooral als je spullen moet verhuizen die groot zijn, lastig te dragen en die een lange route moeten afleggen. Vraag daarom ruim van tevoren je vrienden en familie om hulp, op de dag zelf zal je hier dankbaar om zijn. Je kunt deze dan afsluiten met een lekkere maaltijd of een drankje om te vieren dat jullie de klus hebben geklaard.
  • Uitbesteden: houd er rekening mee dat het soms goedkoper (en zeker makkelijker) is om de klus uit te besteden. Je betaalt een transportbedrijf per uur terwijl je een busje huurt voor de hele dag. Heb je weinig spullen en verhuis je die naar een locatie dichtbij, dan is het maar zo mogelijk dat je de klus beter kunt uitbesteden.

 

Vergelijk offertes

De allerbeste manier om geld te besparen en om het juiste transportbedrijf te vinden is door offertes te vergelijken. Deze vraag je gemakkelijk op via onze vergelijkingstool. Door binnen een paar minuten je gegevens in te vullen kun je binnen een korte tijd al een goede vergelijking maken van wat de bedrijven uit jouw omgeving je te bieden hebben.

Verhuizen? Vergelijk verhuizers!

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers te ontvangen en maak een weloverwogen keuze!