Slaapkamer verhuizen

slaapkamer verhuizenWil je je slaapkamer renoveren, voor een ander doeleinde gaan gebruiken of opnieuw uitrusten, dan kan het zijn dat je de spullen die erin staan moet gaan verhuizen. Nu bevatten slaapkamers vaak niet al te veel spullen, maar zijn er wel enkele uitdagingen waarmee je te maken zal krijgen als je deze een busje in wilt laden. Hier kun je lezen over de verschillende problemen waar je tegenaan kunt lopen als je de spullen uit een slaapkamer wilt gaan verhuizen, hoeveel het kost om dit te doen en vind je tips waarmee je de verhuizing aanzienlijk gemakkelijker kunt maken.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

De kosten

Er zijn grote slaapkamers en kleine slaapkamers. De inhoud van het transportmiddel dat je nodig zal hebben bepaalt voor een groot gedeelte de prijs. Ook zal je moeten beslissen of je de verhuizing zelf wilt doen of dat je hier misschien een transportbedrijf voor inhuurt. Hoogstwaarschijnlijk zijn bepaalde hulpmiddelen ook handig om te huren, zoals een verhuislift of een traploper. Je zal dus nogal wat keuzes moeten maken en deze beïnvloeden allemaal de prijs. De onderstaande tabel geeft deze keuzes weer, inclusief de financiële gevolgen.

 

Slaapkamer verhuizen uitgave Prijs per eenheid inclusief btw
Zelf verhuizen:

Huur van busje 10 m3 inclusief verhuisartikelen

Huur van busje 20 m3 inclusief verhuisartikelen

Brandstof

Huur aanhangwagen

Huur bakfiets

 

€50 – €75 per dag

€100 – €150 per dag

Afhankelijk van het aantal kilometers

€20 per dag plus brandstof

€25 per dag

Transportbedrijf:

Busje met 1 verhuizer

Extra sjouwer

 

€50 per uur

€25 per uur

Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€30 per uur

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding transportbedrijf

Parkeervergunning

Huur verhuiskarretje

Huur traploper

Huur verhuislift

Opslag spullen

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

Vanaf €5 per dag

Vanaf €12,50 per dag

Vanaf €70 per dag

Vanaf €30 per maand

 

Aandachtspunten

Het verhuizen van spullen uit je slaapkamer kan erg lastig zijn. Om te voorkomen dat je op de dag van de verhuizing voor ongewenste verrassingen komt te staan, kun je de volgende aandachtspunten goed doorlezen.

  • Afmetingen: slaapkamers bevatten bedden, grote kasten en dressoirs en dit zijn allen meubelen die niet altijd zomaar door de deur heen kunnen. Daarnaast moet je waarschijnlijk ook de trap af en weer naar buiten via de voordeur. Dit is met veel grote slaapkamermeubels nagenoeg onmogelijk. Je kunt dit makkelijk controleren door de afmetingen van het meubilair op te nemen en te bepalen of het zal passen of niet. Is dit niet het geval, dan kun je deze demonteren voor de verhuizing aan of zoeken naar een alternatieve uitweg.
  • Karretjes, liften en lopers: ga je via de trap verhuizen, dan kan een (elektrische) traploper een uitkomst bieden. Je hoeft dan het meubelstuk niet zelf de trap af te sjouwen maar doet dit simpelweg met een handig karretje. Ook verhuiskarretjes zijn vaak geen overbodige luxe. Heb je besloten dat de meubels via het raam naar buiten moeten, dan kan een verhuislift je helpen. Deze kun je bemand of onbemand huren en zullen je meubelstukken veilig en rustig naar beneden brengen.
  • De inhoud van het busje: ga je grote kledingkasten verhuizen, dan kan het zijn dat je hier een aardig groot busje voor nodig hebt. Waarschijnlijk zal 10 kubieke meter voldoende zijn, maar wees hier wel zeker van. Meet van tevoren op hoeveel ruimte jouw spullen in beslag nemen en twijfel je kies dan altijd een grotere maat. Twee keer rijden is veel kostbaarder dan betalen voor een grotere bus.

 

Tips

Een goede voorbereiding van je verhuizing houdt in dat je de bovenstaande aandachtspunten overweegt en dat je hier alvast actie op onderneemt. Zo ben je op elke situatie voorbereid en kan de verhuizing probleemloos verlopen. Op de dag zelf maak je vervolgens gebruik van de volgende tips, om geld te besparen en om de verhuizing zo snel mogelijk af te ronden.

  • Uitbesteden of zelf doen: het kan de moeite waard zijn om een berekening te maken van wat de goedkoopste optie is. Soms is het namelijk goedkoper om een verhuisbedrijf aan te nemen of een extra verhuizer in te huren, omdat je dan sneller kunt werken. Deze betaal je per uur terwijl je als je het zelf regelt vaak per dag betaalt. Kun je het aantal uren beperken, dan is een transportbedrijf soms financieel gunstiger en aanzienlijk gemakkelijker.
  • Tijdig hulp inschakelen: vraag vrienden en familie tijdig of ze je kunnen komen helpen bij de verhuizing. Het sjouwen van spullen wordt daar veel gemakkelijker van en de verhuizing zal sneller gaan. Het is belangrijk niet te onderschatten hoe arbeidsintensief verhuizen is. Daarnaast is het veel gezelliger en heb je gelijk een goed excuus om een etentje te organiseren als de verhuizing is afgelopen.
  • Tweedehands verhuisdozen: de goedkoopste manier om aan verhuisdozen te komen is door deze tweedehands aan te schaffen. Je kunt ze dan al vinden voor zo’n €0,50 per doos. Deze dozen gebruik je een keer en zet je daarna zelf ook weer te koop. Op die manier betaal je bijna niets.

 

Vergelijk offertes

Wil je weten hoeveel jij exact zou moeten betalen voor het verhuizen van je slaapkamer? Of heb je een busje, hulpmiddelen of een opslag nodig voor je spullen? Voor allerlei uitgaven omtrent je verhuizing kun je via onze website offertes aanvragen. Onze vergelijkingstool is snel, vrijblijvend en gratis en kan je in een korte tijd helpen aan de juiste financiële informatie voor jouw verhuizing.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!