Snel verhuizen

Het kan voorkomen dat je in een situatie terecht bent gekomen waarin je snel moet verhuizen. Misschien vraagt je werk hierom, is je huursituatie veranderd of verkoop je je oude woning. Wat ook de situatie, snel verhuizen is in veel gevallen duurder dan op een normaal tempo verhuizen. Dat komt doordat veel verhuisbedrijven voor spoedverhuizingen een toeslag vragen. Toch hoeft dit, zoals je beneden zal kunnen lezen, helemaal niet duur te zijn.

De kosten voor een spoedverhuizing

Spoedverhuizingen zijn over het algemeen duur, vooral als deze in het weekend plaatsvinden. Verhuisbedrijven moeten dan hals over kop extra wagens, krachten en hulpmiddelen ter beschikking stellen. Daarom vragen deze voor spoedverhuizingen om een toeslag. Deze zal op een doordeweekse dag rond de 25 procent liggen, maar kan in het weekend oplopen tot wel 100 procent. De onderstaande tabel geeft je een idee van deze kosten, zowel in een normale situatie als in een spoedsituatie. Alle bedragen zijn inclusief btw.

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid Snelle verhuizing
Zelf verhuizen:

Huur van het busje inclusief verhuisartikelen

Verhuisdozen

Brandstof

€65 – €140 per dag

€10 per 10 dozen

Afhankelijk van het aantal kilometers

€65 – €140 per dag

€10 per 10 dozen

Afhankelijk van het aantal kilometers

Verhuisbedrijf:

1 verhuizer, geen extra diensten

2 verhuizers en hulp bij het inpakken

4 verhuizers, inpakker en handyman

Extra verhuizer

€300 – €700

€600 – €900

€1250 – €2000

€25 – €30 per uur

€375 – €1400

€750 – €1800

€1550 – €4000

€30 – €60 per uur

Tijdelijke opslagruimte Vanaf €30 per maand Vanaf €30 per maand
Verhuisdozen huren €0,50 – €1,50 per doos + borg €0,50 – €1,50 per doos + borg

Tips waarmee je je snelle verhuizing goedkoper kunt maken

Een snelle verhuizing kan dus duur uitpakken, vooral als je deze in het weekend moet plaatsvinden. Er zijn enkele manieren waarop je deze kosten kunt verlagen en je snelle verhuizing beter betaalbaar kunt maken.

  • Vrije dagen: spreek met je werkgever, want in de meeste gevallen krijg je voor je verhuizing één of meerdere dagen vrij. Als het dan mogelijk is om je verhuizing toch op een doordeweekse dag te plannen, kan dit je duizenden euro’s schelen.
  • Doe het zelf: als jouw situatie zich hiertoe leent kun je veel geld besparen door je verhuizing zelf te doen. De huur van een busje verandert niet tijdens het weekend en deze worden vaak al voorzien van allerlei verhuisartikelen. Is jouw inboedel niet te groot, dan schakel je een paar vrienden en familieleden in, rijd je zelf desnoods een aantal keren op en neer en verhuis je jezelf binnen een weekend. De dagen sluit je natuurlijk af met een barbecue, een pizza of een andere gezellige bezigheid.
  • Je spullen tijdelijk in de opslag: misschien is het goedkoper om tijdelijk bij iemand in te trekken en je spullen in de opslag te plaatsen. De verhuizing doe je dan in principe in twee etappes in plaats van hals over kop. Je kunt dit het beste achterhalen door goed al je opties te bekijken en een berekening te maken wat betreft de kosten. Voor opslag betaal je €30 in de maand maar deze prijs gaat omhoog als je meer ruimte nodig hebt.

Een goede verhuizer kiezen

Ook al zal je snel moeten verhuizen, je kunt best wat geld besparen als je even de tijd neemt om een goede verhuizer te kiezen. Ga je met de eerste de beste verhuizer in zee die die dag een wagen ter beschikking heeft, dan weet je nooit welke prijzen je van andere verhuizers zou kunnen verwachten. Daarom kun je het beste een overzicht maken van de verhuisbedrijven in jouw omgeving, deze benaderen om te vragen of ze de verhuizing op korte termijn kunnen doen en hoeveel deze dan extra zou kosten. Aan de hand van deze informatie maak je vervolgens een vergelijking en dit doe je door te kijken naar de volgende punten.

  • Prijs: uiteraard is de prijs belangrijk, maar ook bij snelle verhuizingen wil je natuurlijk dat je spullen veilig zijn. Daarom is het verstandig om je niet blind te staren op de prijs, maar deze te vergelijken in combinatie met een aantal andere criteria.
  • Betrouwbaarheid: een verhuisbedrijf moet betrouwbaar zijn en dit kun je niet aan een offerte of website aflezen. Je kunt klantenrecensies doorlezen en deze geven je een goede indicatie van de integriteit van het bedrijf, maar ook dit is geen doorslaggevende factor. Wil je een garantie van betrouwbaarheid, kies dan voor een erkende verhuizer of een verhuizer met de relevante keurmerken.
  • Veiligheid: je spullen moeten tijdens de verhuizing veilig zijn en mochten ze toch beschadigen of defect raken, dan is het belangrijk dat je hiervoor wordt vergoed. Controleer daarom de verzekeringen van de verhuizer. Heb je zelf een inboedelverzekering, kijk dan of deze ook geldig is tijdens verhuizingen. In verreweg de meeste gevallen is dit zo.
  • Kwaliteit: een kwalitatieve verhuizer zal waarde hechten aan een goede klantenservice, zal nieuwe apparatuur, wagens en verhuismiddelen gebruiken, zal je spullen goed verankeren en voorzichtig vervoeren en zal de kennis en ervaring hebben om snel te handelen in onvoorziene omstandigheden.
  • Diensten: wat krijg je terug voor de prijs die de verhuizer voorstelt? Misschien kan de één je wel twee verhuizers geven en een grotere wagen. Kijk goed naar wat de verhuizer je kan bieden, want soms kun je voor een beetje extra geld een beter georganiseerde verhuizing terugkrijgen.

Denk ook aan binnenschilderwerk voordat je verhuist!

Vergelijk offertes

Om je te helpen met het maken van de bovenstaande vergelijking, gebruik je onze vergelijkingstool. Aangezien je haast hebt, kun je door één keer je gegevens in te vullen toch een aantal offertes ontvangen van verhuisbedrijven uit jouw omgeving die op jouw data beschikbaar zijn. Dit scheelt je een boel tijd en deze kun je op dit moment ongetwijfeld beter gebruiken.

Verhuizen? Vergelijk verhuizers!

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers te ontvangen en maak een weloverwogen keuze!