Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

Spullen inpakken verhuizingWanneer je gaat verhuizen dienen uiteraard al je spullen van de oude naar de nieuwe woning te worden gebracht. Dit lijkt op het eerste zicht een koud kunstje, maar je zou er van kunnen schrikken hoeveel stukken van de inboedel er tijdens dit proces stukgaan. Veel mensen hebben er namelijk geen enkel idee van hoe bepaalde spullen te verpakken en wat je nu bij elkaar en vooral beter niet bij elkaar stopt. Wil jij ook je spullen verpakken of denk je er toch maar over na om dit vervelende werk uit te besteden? Wij zetten de verschillende mogelijkheden en kosten graag even voor jou op een rijtje op deze pagina!

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Zelf je spullen verpakken

Het merendeel van de mensen kiest er bij verhuizing voor om hun spullen zelf te verpakken. Dit is een bewuste keuze omdat op deze manier het kostenplaatje van de verhuizing aanzienlijk kan worden beperkt. Wanneer je het verpakken van je inboedel dient uit te besteden moet er namelijk altijd rekening worden gehouden met een bepaalde meerprijs die in rekening wordt gebracht door de professionele verhuizer die wordt ingeschakeld. Zelf je spullen verpakken is dan ook altijd zeer interessant, al zijn er wel een aantal zaken die je dan beslist in huis dient te halen. Het betreft hier de volgende artikelen:

 • Verhuisdozen
 • Tape om de dozen af te plakken
 • Labels om op de verhuisdozen te kleven (indien nodig)
 • Beschermingsmateriaal

Verder op deze pagina geven we nog enkele interessante tips om er voor te zorgen dat je al dit verhuismateriaal kan aankopen tegen de best mogelijke prijs.

Het verpakken van spullen uitbesteden?

Indien je er maar weinig voor voelt om het verpakken van je spullen zelf te doen, bijvoorbeeld omdat je niet zo handig bent is het altijd aan te raden om hiervoor een beroep te doen op een professionele inpakker. Hier zijn verschillende interessante voordelen aan verbonden. Een professionele verhuizer die is gespecialiseerd in het inpakken of verpakken van inboedel weet immers perfect van welke zaken hij gebruik moet maken. Glazen worden bijvoorbeeld extra ingepakt en beveiligd in speciale dozen terwijl andere artikelen op logische wijze bij elkaar in de verhuisdoos kunnen worden geplaatst. Een ander voordeel waar je op kan rekenen bij het uitbesteden van het verpakken van spullen gaat schuil in het feit dat je zelf met name geen verhuisdozen of andere artikelen dient aan te kopen. Zowel de dozen als het papier en plastic dat dienst doet als bescherming van de inboedel wordt door de verhuizer zelf voorzien.

Hoeveel kost het uitbesteden van spullen verpakken?

De belangrijkste vraag die je, je naar aanleiding van bovenstaande ongetwijfeld zal stellen is hoeveel het uitbesteden van het verpakken van je inboedel precies kost. Het is bijzonder moeilijk om hier een sluitend antwoord op te geven omdat het kostenplaatje aanzienlijk wordt beïnvloed door verschillende factoren. Er is natuurlijk de omvang van de inboedel, maar daarnaast zijn er ook het aantal verhuizers waar je een beroep op wenst te doen. Wanneer uitsluitend de kleine inboedel moet worden verpakt door een professionele verhuizer volstaat het doorgaans om een beroep te doen op de diensten van één enkele persoon. Zeker wanneer je zelf ook een handje mee helpt is dit doorgaans geen enkel probleem. Een compleet ander verhaal wordt het evenwel wanneer niet alleen de kleine, maar ook de grote inboedel moet worden verpakt en klaargemaakt voor verhuizing. Dan kunnen de kosten aanzienlijk oplopen.

Dienst Gemiddelde kostprijs
Inboedel laten verpakken door een professionele verhuizer. Tussen de 30 & 35 euro per uur en per persoon

Het is steeds belangrijk om er bij stil te blijven staan dat het uurtarief dat door een professionele inpakker in rekening wordt gebracht kan afhankelijk zijn van het verhuisbedrijf in kwestie. Het is ook vooral de ervaring van de inpakker die op dit vlak een niet onaanzienlijke rol speelt. De prijs die in bovenstaande tabel wordt aangegeven is evenwel niet de enige waar je rekening mee dient te houden. Het mag dan wel zo zijn dat de inpakker steevast zelf zijn of haar dozen en beschermingsmateriaal bij zich heeft, dat wil uiteraard niet zeggen dat ze niet moeten worden betaald. Hoeveel hier precies in rekening voor wordt gebracht zal moeten blijken uit de offerte die je werd aangeleverd.

Interessante bespaartips

Het mag ondertussen duidelijk zijn dat je op vlak van spullen verpakken een keuze kan maken uit tal van verschillende mogelijkheden. Of je er uiteindelijk voor zal kiezen om zelf je spullen te verpakken of je dit toch maar liever gaat uitbesteden is natuurlijk vooral een persoonlijke keuze. Door rekening te houden met de onderstaande drie bespaartips zorg je er in ieder geval wel voor dat je in elke situatie kan rekenen op de best mogelijke prijs.

 • Koop verhuisdozen, etc. tweedehands aan
  Het merendeel van de mensen die gaan verhuizen kiezen er voor om bijvoorbeeld hun verhuisdozen nieuw aan te kopen. Dat mag op het eerste zicht dan wel normaal zijn, niet zelden worden er via tweedehandse websites zoals bijvoorbeeld Marktplaats interessante mogelijkheden aangeboden om verhuisdozen tweedehands aan te kopen. Op deze manier kan je heel wat geld besparen terwijl je toch kan rekenen op kwalitatieve verhuisdozen die waarschijnlijk zelfs nog nooit eerder zijn gebruikt.
 • Koop in degelijke hoeveelheden
  Je zou er van schrikken hoeveel verhuisdozen er nodig zijn om je volledige inboedel van de oude naar de nieuwe woning te verhuizen. Veel mensen kiezen er voor om verhuisdozen in kleine hoeveelheden aan te kopen, maar dienen deze hoeveelheden vaak meerdere malen in huis te halen. Dat lijkt op het eerste zicht geen probleem, ware het niet dat grotere verpakkingen altijd financieel veel interessanter zijn. Het mag dan ook duidelijk zijn, zowel wanneer het aankomt op het bestellen van verhuisdozen, tape als verpakkingsmateriaal is het altijd interessant om degelijke hoeveelheden in huis te halen waardoor je zeker en vast voor de volledige verhuizing voldoende zal hebben.
 • Haal je meubelen zelf uit elkaar
  Bij het verpakken of klaar maken van je inboedel voor verhuizing is het uiteraard niet alleen belangrijk om stil te blijven staan bij de kleine inboedel. Wat namelijk ook te denken van kasten en allerhande (andere) meubelen die in je woning zijn terug te vinden? Deze haal je bij voorkeur en indien mogelijk beter zelf uit elkaar om er voor te zorgen dat de inpakker / verhuizer hier zo weinig mogelijk omkijken naar heeft. Dit kan uiteindelijk een behoorlijke slok op de borrel schelen.
Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs