Stappenplan meubels verhuizen

Stappenplan meubels verhuizenHet verhuizen van meubels is zwaar en kan ook vrij ingewikkeld zijn. Vooral als je langs lastige looppaden moet, door smalle deuropeningen of trappen op en af moet lopen is dit niet zo gemakkelijk als je denkt. Als jij in een situatie bent waarin je alleen meubelen moet verhuizen, dan heb je gelukkig minder werk dan wanneer je van woning gaat veranderen. Vooral het administratieve gedeelte vervalt dan en ook het inpakken is nauwelijks nodig. Toch zal het verhuizen van je meubels veel gemakkelijker gaan als je deze klus structureel aanpakt en daarvoor kun je het onderstaande stappenplan gebruiken.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Stap 1: Zelf verhuizen of uitbesteden?

Het allereerste dat je jezelf moet afvragen is of je de meubels zelf wilt verhuizen of dat je hier een transport- of verhuisbedrijf voor in wilt schakelen. Uiteraard is deze tweede optie gemakkelijker en in sommige gevallen zelfs goedkoper. Een transportbedrijf betaal je namelijk per uur en een busje huur je vaak per dag. Als je een korte verhuizing van een paar uur met een transportbedrijf kunt realiseren, inclusief één of twee sjouwers, dan is dit vaak goedkoper dan zelf de verhuizing doen. Je zal naast het busje ook hulpmiddelen moeten huren, zoals een meubellift of een traploper, je zal hulpkrachten moeten inschakelen en het verhuizen zal veel langzamer gaan. Bekijk dus goed je opties, voordat je de optie om een transportbedrijf te gebruiken direct afwijst.

 

Stap 2: de omvang van de meubelen bepalen

Een stap die je het beste vrij vroeg in het planproces neemt is het opmeten van de meubelen. Daarmee kun je berekenen hoeveel kubieke meter deze in zullen nemen en dus hoe groot je transportmiddel moet zijn, maar het geeft je ook de mogelijkheid te bepalen of je meubelen door de deur passen, door het raam of door het trapgat. Is dit niet het geval, dan moet je overwegen om de meubelen eerst te demonteren voordat je ze kunt verhuizen. Ook kun je zo bedenken welke hulpmiddelen je nodig hebt en via welke route je de meubelen naar buiten wilt sjouwen.

 

Stap 3: het vervoersmiddel en de kosten

De manier waarop je je meubelen wilt verhuizen is een derde punt dat je overweegt. Zijn het er weinig, dan kun je zelfs overwegen een bakfiets te huren. Het vervoersmiddel is afhankelijk van de afstand die moet worden afgelegd en van het aantal kubieke meters dat je meubelen in beslag nemen. Verhuis je bijvoorbeeld binnen dezelfde regio, dan kun je ook veel goedkoper een aannemer huren en een paar keer op en neer rijden. Gebruik je een transportbedrijf, dan betaal je per uur en is het dus goedkoper om een wagen te kiezen met de juiste inhoud. Je kunt het onderstaande overzicht gebruiken om een idee te krijgen van de prijzen waarmee je te maken zal krijgen, inclusief btw.

 

Meubelen verhuizen uitgave Prijs per eenheid inclusief btw
Zelf verhuizen:

Huur van busje 10 m3 inclusief verhuisartikelen

Huur van busje 20 m3 inclusief verhuisartikelen

Brandstof

Huur aanhangwagen

Huur bakfiets

 

€50 – €75 per dag

€100 – €150 per dag

Afhankelijk van het aantal kilometers

€20 per dag plus brandstof

€25 per dag

Transportbedrijf:

Busje met 1 verhuizer

Extra sjouwer

 

€50 per uur

€25 per uur

Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€30 per uur

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding transportbedrijf

Parkeervergunning

Huur verhuiskarretje

Huur traploper

Huur verhuislift

Opslag spullen

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

Vanaf €5 per dag

Vanaf €12,50 per dag

Vanaf €70 per dag

Vanaf €30 per maand

 

Stap 4: offertes opvragen en een datum prikken

Vervolgens wil je natuurlijk nooit te veel betalen voor het verhuizen van je meubels. De enige manier waarop je zeker weet dat je de beste prijs ontvangt voor het beste servicepakket is door offertes op te vragen. Bepaal dus wat je allemaal nodig hebt bij je verhuizing en zoek hierbij de goedkoopste opties. Vergeet ook de hulpmiddelen niet als je deze zelf huurt. De beste opties zijn de opties die de juiste prijs/kwaliteit verhouding laten zien. Dit zijn dus regelmatig niet de goedkoopste opties. Zorg ervoor dat je de prijs vergelijkt in verhouding met alles wat je ervoor terugkrijgt. Heb je de beste kandidaten gevonden, dan kun je overgaan op het prikken van een datum en het boeken van de spullen en diensten.

 

Stap 5: voorbereidingen

De grote dag begint dichterbij te komen. Je hebt het transport geregeld, weet precies waarlangs en hoe de meubelen naar buiten moeten worden geloodst en hebt de juiste hulpmiddelen geboekt om je daarbij te helpen. Nu is het tijd om de laatste voorbereidingen te treffen.

  • Demonteren: als het nodig is kun je nu beginnen met het demonteren van de meubelen. Als je deze gemakkelijk en zonder ze te beschadigen uit elkaar kunt halen zijn ze een stuk gemakkelijker te vervoeren en op te bergen.
  • Opvang: heb je huisdieren of kinderen en moeten er een aantal meubelen vanuit je woning naar buiten worden getild, dan is het beter dat kinderen en huisdieren je niet voor de voeten kunnen lopen. Zorg ervoor dat iemand je hond mee uitlaat of sluit je kat tijdelijk op in de slaapkamer. Doe het verhuizen terwijl je kinderen op school of op het dagverblijf zijn of regel een oppas die een eindje met ze kan wandelen.
  • Hulpkrachten: zorg er ook voor dat je voldoende hulpkrachten hebt. Het verhuizen van meubelen is zwaar en arbeidsintensief en moet niet worden onderschat.

 

Stap 6: de verhuizing zelf

De grote dag is aangebroken en de verhuizing van je meubelen kan beginnen. Heb je het bovenstaande stappenplan gevolgd, dan kan er eigenlijk weinig misgaan en zal de verhuizing van je meubelen soepel en snel kunnen verlopen.

 

Vergelijk offertes

Ga jij meubelen verhuizen en wil je weten wat dit financieel exact voor je betekent? Dan kun je alle verhuis-gerelateerde financiële vragen kwijt aan onze vergelijkingstool en snel een aantal offertes ontvangen voor de diensten die jij nodig hebt.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!