Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuisbedrijf AlblasserdamAlblasserdam is een stadje wat onder de rook van Rotterdam ligt. Het is een heel gewilde plek om te wonen voor wie in de randstad werkt maar verlangt naar de rust van een meer dorpse omgeving. Ga je in of naar Alblasserdam verhuizen, dan doe je er goed aan om een lokaal verhuisbedrijf in te schakelen. We keken voor jou naar een aantal goede verhuisbedrijven in Alblasserdam en de tarieven die men rekent.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Alblasserdam? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Een goede keuze vooraf

Voordat je ook maar verhuisbedrijven gaat vergelijken is het aan te raden om te kijken naar de omvang van jouw verhuizing. Wil je zelf een aantal zaken doen zoals het inpakken van verhuisdozen en het uitladen van de vrachtwagen ter plekke, dan kies je het beste voor een budget verhuizer. Je betaalt dan niet voor diensten die je prima zelf uit kan voeren. Heb jij geen hulp voor handen bij je verhuizing, dan huur je een paar verhuizers meer in om de totale klus uit te voeren. Je bent meer kwijt voor het arbeidsloon maar je weet ook zeker dat je er verder vrij weinig omkijken naar hebt. We geven in het schema aan of met op low budget manier of op een all-in manier berekent.

Goede verhuisbedrijven in Alblasserdam

We informeerden bij een aantal verhuisbedrijven in Alblasserdam naar hun dienstverlening en hun prijzen. We kwamen tot een aantal inzichten.

Naam verhuisbedrijf Eén verhuizer, per uur Twee verhuizers, per uur Wat zit erbij inbegrepen
Huisverhuis service 35 euro 50 euro Bakwagen van 450 bij 210 bij 230 cm. Minimaal 2 uur afnemen bij verhuizing. Tarief exclusief voorrijkosten.
Verhuisbedrijf Drechtsteden 24 euro 48 euro Verhuiswagen bij huren, kosten voor halve dag 95 euro, hele dag 125 euro en weekend 145 euro.
De Haan 65 euro, inclusief verhuiswagen 95 euro, inclusief verhuiswagen Verhuiswagen inbegrepen in tarief, voorrijkosten op basis van kilometertarief van 0,37 cent.
ABC Verhuizers 60 euro, inclusief verhuiswagen 90 euro, inclusief verhuiswagen Verhuiswagen inbegrepen in prijs, tarief exclusief voorrijkosten a 0,37 per kilometer.
VSNM verhuizers 30 euro, exclusief verhuiswagen 60 euro, exclusief verhuiswagen Op maat bij regelen; verhuiswagen. Prijs afhankelijk van de afmeting van de verhuiswagen; tussen 60 en 100 euro per uur.

Zaken die je moet regelen

Ga je verhuizen naar Alblasserdam, vergeet dan deze zaken niet:

  • Regel een huisarts in je nieuwe woonplaats. Wanneer het misgaat met het klussen is de medische hulp nabij.
  • Schrijf je in. Schrijf je in bij de nieuwe gemeente. Dat doe je via onderstaande link. Je kan dit doen vanaf 4 weken voor de verhuizing tot 5 werkdagen daarna.

De opbouw van de prijs

De prijs van een verhuisbedrijf wordt bepaald door een aantal zaken. Je hebt te maken met het type huis wat je achterlaat en wat je betrekt, en daarnaast heb je te maken met een aantal keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Wat voor type woning. Ga je in een appartement wonen, dan zal je tussen 380 en 675 euro kwijt zijn voor de verhuizing inclusief één chauffeur en één extra verhuizer. Betrek je een twee onder één kap woning, dan zal je tussen 825 en 1015 euro kwijt zijn voor twee verhuizers en één chauffeur. Ga je in een vrijstaande woning wonen, dan ben je het meeste kwijt. Je hebt drie verhuizers en één chauffeur nodig, en je bent tussen 1300 en 1800 euro kwijt.
  • Zaken die je uitbesteedt. Bij een verhuizing valt een hoop winst te halen op de zaken die je al dan niet uitbesteedt. Je kan ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen wat jouw meubilair ter plekke voor je monteert. Je bent dan het tarief van een extra verhuizer kwijt voor deze klus, maar je weet ook zeker dat je naderhand niet teveel werk meer hebt in je nieuwe huis. Een extra verhuizer zal je tussen de 24 en 50 euro per uur kosten, afhankelijk van de vaardigheden van de verhuizer.
  • De afmeting van je inboedel. Voor veel verhuizingen wordt gewerkt met een standaard verhuiswagen met een inhoud van 20 kubieke meter. Heb je echter een grotere inboedel, dan kan je ervoor kiezen om deze verhuiswagen meerdere keren te laten rijden, of om een grotere verhuiswagen te huren. De kosten zullen doorgaans uiteenlopen. Is de afstand die gereden moet worden niet al te ver, dan is het aan te raden om een grotere verhuiswagen te huren. Moet je wel een eind rijden naar je nieuwe huis, dan is een grote verhuiswagen aan te raden.
  • Extra opties bij de verhuizing. Ga je in een appartement wonen, dan is het aan te raden om een verhuisbedrijf in te schakelen wat een verhuislift heeft. Jouw spullen worden op die manier sneller dan met de lift verhuisd naar jouw nieuwe woning toe. Een verhuislift kan een afstand overbruggen tot wel 9 etages. Je betaalt per uur tussen 60 euro en 75 euro extra, maar je bent wel veel sneller klaar met de verhuizing.

Praktische bespaartips

  • Handige vrienden Het loont altijd om bepaalde zaken tijdens je verhuizing niet uit te besteden. Heb jij vrienden die kunnen en willen helpen bij de verhuizing, dan scheelt dat een stuk op de totale rekening. Kijk wel vooraf hoe het gesteld is met de aansprakelijkheidsverzekering. Een vriend die schade aanricht aan jouw inboedel of aan je huis moet daar wel voor verzekerd zijn.
  • Weet wat je zelf kan regelen. Je kan een verhuisbedrijf inhuren wat alles voor jou regelt, van het inpakken van de verhuisdozen in je oude huis tot het uitpakken van de verhuisdozen in je nieuwe woning. Je kan er echter ook voor kiezen om zaken uit te besteden. Zo bespaar je behoorlijk op het aantal verhuizers en op het arbeidsloon van de verhuizers.
  • Laat je goed informeren. Het is belangrijk om je vooraf goed te laten informeren door de verhuizer over de afmeting van je inboedel. Veel verhuizers baseren hun tarief op het aantal kubieke meters wat ze voor je hebben verhuisd; een goede inschatting valt alleen te maken door een schouw van jouw inboedel voordat de spullen worden verhuisd.

Kijk en vergelijk

Je doet er altijd goed aan om nooit zomaar het eerste het beste aanbod te accepteren. Vergelijk daarom altijd eerst offertes voordat je een verhuisbedrijf inhuurt. Met één klik op deze knop zie je welke verhuisbedrijven er in jouw regio actief zijn en wat hun tarieven zijn. Zo heb je altijd de beste match.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs