Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf AlkmaarAlkmaar is een stad in het midden van de provincie Noord-Holland. Hierdoor heb je goede connecties met de randstad maar kun je tegelijkertijd ook snel op Texel zitten. Alkmaar staat ook bekend als de kaasstad en hier komen elk jaar duizenden toeristen op af. Daarnaast heeft het historisch centrum meer dan 1000 monumenten die je kunt bewonderen, zijn er twee treinstations en is het strand ook niet ver weg. Een stad met vele pluspunten dus en daarom ook een erg populaire verhuisbestemming. Ben jij van plan naar Alkmaar te verhuizen? Dan heb je en goed verhuisbedrijf nodig en een aantal tips voor een zo soepel mogelijke afhandeling.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Alkmaar? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 5 grootste verhuisbedrijven in Alkmaar

In Alkmaar en omstreken zijn verschillende verhuisbedrijven actief. Deze kunnen je helpen bij het internationaal verhuizen van je spullen, ze kunnen je volledig ontzorgen en ook budgetverhuizingen zijn mogelijk. In het onderstaande overzicht vind je de 5 verhuisbedrijven met de beste kwaliteit en klantvriendelijkheid in en rondom Alkmaar.

 

  Verhuisbedrijf Alkmaar Bijzonderheden
1 Janseverhuizingen Snel en klantvriendelijk, ook internationale verhuizingen mogelijk
2 Albers Euromovers Erkende verhuizer met een wereldwijd netwerk
3 Boudesteijn Top Movers Erkende verhuizer, volledige ontzorging, ook internationaal
4 Amor Air Cargo Gespecialiseerd in vrachtvervoer naar de Antillen

 

De kosten

Alkmaar is een populaire bestemming en daarom liggen de kosten voor verhuizen daar vergeleken met de rest van het land hoog. Voor de huisprijzen geldt dit ook. Gemiddeld betalen we in Nederland €1000 per verhuizing en in Alkmaar kun je daar zo’n 5 tot 10 procent bij optellen. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om de kosten laag te houden, omdat de prijs voor een verhuizing voor een deel afhankelijk is van jouw specifieke wensen. Het onderstaande overzicht geeft je een idee van de prijzen waarmee je te maken kunt krijgen.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Alkmaar

Elke regio heeft zo zijn mogelijke obstakels als je gaat verhuizen. In de Randstad is dit veelal het verkeer, in Friesland zijn dit de vele bruggen en sluizen en in Alkmaar zijn dit de toeristen. De volgende tips kun je gebruiken om deze obstakels te vermijden.

  • Verhuizen in de zomer: de bekende kaasmarkt in Alkmaar vindt elke week plaats van april tot september. Als je op die dagen probeert te verhuizen naar een woning rondom het centrum dan kun je grote problemen ondervinden met bereikbaarheid en het vinden van een parkeerplaats. Probeer deze data zoveel mogelijk te vermijden.
  • Beschikbaarheid: omdat Alkmaar een populaire verhuisbestemming is, zal je merken dat de verhuisbedrijven vaak aardig vol zijn geboekt. Misschien kunnen ze je soms nog ergens een gaatje aanbieden maar het is altijd beter om je datum op tijd vast te zetten.
  • Registratie: je zal je ook als nieuwe kaaskop moeten registreren en dit kun je doen vanaf 4 weken voor de verhuizing en tot 5 dagen erna. In Alkmaar kun je dit persoonlijk en schriftelijk doen, maar natuurlijk ook digitaal met je DigiD. Klik hier voor meer informatie.

 

De prijsopbouw

In een gemiddelde situatie zal de eindprijs voor je verhuizing zijn opgebouwd uit drie onderdelen, namelijk het laden en lossen (40 procent), het transport (30 procent) en de extra uitgaven (30 procent). Je kunt op alle drie de onderdelen proberen te besparen. Het transport kun je goedkoper maken door te verhuizen buiten de spits en het weekend om. Het laden en lossen kun je zo snel mogelijk laten verlopen door je inboedel netjes te presenteren en deze klein te houden. Als je van je verhuizing zo min mogelijk uitbesteedt zullen de kosten voor de extra uitgaven naar beneden gaan. Uiteraard kun je ook altijd geld besparen als je een goede prijsvergelijking maakt van de verschillende verhuisbedrijven in Alkmaar.prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

Verhuizen in Alkmaar is relatief duur. Dit betekent echter niet dat je te veel hoeft te betalen. Het inhuren van een verhuisbedrijf bespaart je veel tijd, moeite en vooral stress en is dan ook zeker aan te raden. Met de volgende tips kun je jouw totaalprijs laag houden.

  • Vermijd toeslagen: een verhuisbedrijf zal om een toeslag vragen als je met spoed moet verhuizen, als je ’s avonds verhuist of tijdens het weekend. Een simpele doordeweekse verhuizing zal je het minste kosten.
  • Onderhandelen: verhuisbedrijven in Alkmaar zitten vaak aardig vol, maar het kan altijd gebeuren dat iemand op het laatste moment afzegt. Als jij het verhuisbedrijf kunt helpen met het vullen van zo’n gat in de agenda kun je vaak ook een betere prijs onderhandelen.

 

Vergelijk offertes

De meest effectieve manier om een zo laag mogelijke prijs voor jouw verhuizing te garanderen is door het uitvoeren van een prijsvergelijking. Dit doe je snel met onze vergelijkingstool, omdat je deze kunt gebruiken voor het opvragen van offertes. Door deze offertes grondig te bestuderen kun je snel het verhuisbedrijf in Alkmaar vinden die je het beste pakket aanbiedt voor de goedkoopste prijs.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs