Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf AlmereAlmere is één van de jongste steden van Nederland. Hierdoor heeft het een uitstekende infrastructuur en goede directe verbindingen naar Amsterdam en de rest van de randstad. Almere is dan ook een plaats waar veel mensen gaan wonen om in de randstad te gaan werken. Dat is ten eerste goedkoper en ten tweede kun je met het openbaar vervoer zo gemakkelijk reizen dat je alle files voorbijgaat. Ben jij geïnteresseerd in het vinden van een verhuisbedrijf in Almere? Gebruik dan hier de onderstaande informatie en tips om je zoektocht gemakkelijker te maken.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Almere? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De prijsopbouw

De totaalprijs voor de meeste verhuizingen bestaat uit het laden en lossen, het transport van de goederen en de extra uitgaven. Ga je ver weg verhuizen, dan zal het transport een groter gedeelte in beslag nemen en besluit je van verscheidene extra diensten gebruik te maken dan zullen de extra uitgaven snel oplopen. Een gemiddelde verhuizing bestaat uit 40 procent laden en lossen, 30 procent transport en 30 procent extra kosten. Door een gedeelte van de verhuizing zelf te doen of door deze zo simpel mogelijk te houden kun je dus aardig wat besparen. Ook als je een goede vergelijking maakt van verhuisbedrijven en bekijkt wat deze je aanbieden voor de prijs op de offerte kun je deze laag houden.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

De 5 grootste verhuisbedrijven in Almere

De stad Almere zelf is niet zo groot, maar dat betekent niet dat je er geen verhuisbedrijven kunt vinden. Wij hebben hier de 5 verhuisbedrijven op een rijtje gezet die het beste scoren op klantvriendelijkheid en kwaliteit. Zoals je ziet zijn er een aantal verschillende soorten verhuisbedrijven in Almere waaruit je kunt kiezen.

 

  Verhuisbedrijf Almere Bijzonderheden
1 Zaak Verhuizingen Regionaal verhuizen, ontruimen, schoonmaken en opleveren woning
2 IMOVE Dienstverlening Bemande liftservice en hulp bij verhuizingen, ervaren en vakkundig
3 Dijkstra-Kolbe Een groot scala aan diensten, nationaal en internationaal
4 Imoveboxx & Opslag Specialist in het verhuizen van zware objecten, opslag ook mogelijk
5 Roest Verhuizingen Volledige ontzorging, specialisatie verhuizingen ook mogelijk

 

De kosten

Verhuizen is niet goedkoop. Vooral als je zoveel mogelijk wilt uitbesteden en een grote inboedel hebt, kun je rekenen op zeker €1000. Toch is dit vaak niet weggegooid geld, omdat zelf verhuizen arbeidsintensief, tijdrovend en erg stressvol is. Laat je de werkzaamheden uitvoeren door een verhuisspecialist, dan heb je ten eerste zo min mogelijk zorgen aan je hoofd en ten tweede zijn je spullen dan ook altijd goed verzekerd. Uit de onderstaande tabel kun je aflezen hoeveel je gemiddeld betaalt voor een verhuizing en met welke extra kosten je rekening kunt houden.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Almere

Verhuizen naar Almere is om vele redenen een goed idee. Je zit zo in de randstad waar het meeste werk te vinden is. Aan de andere kant kun je zo wel de drukte van de randstad vermijden. Er is water in de buurt waar je verschillende watersporten kunt beoefenen, er is natuur bijdehand en omdat Almere een zeer recente stad is, zal je weinig problemen hebben met manoeuvreren door historische straatjes en parkeren in de binnenstad. Houd je van geschiedenis en cultuur, dan is Almere misschien niet de beste keuze, maar heb je vestingsteden zoals Muiden erg dichtbij en Utrecht voor concerten. Gebruik de volgende verhuistips als je naar Almere gaat en je maakt je verhuizing nog gemakkelijker.

  • Verhuizen buiten de spits: rondom Almere kan het tijdens de spits op de wegen erg druk zijn. Dit zijn alle forenzen die van buiten de randstad naar hun werk rijden. Verhuis dus buiten de spits om, dan vermijd je de files en kun je sneller doorrijden.
  • Parkeerplaatsen: verhuis je met een grote vrachtwagen, dan kan parkeren altijd een probleem opleveren. Soms zal je hier een vergunning voor aan moeten vragen. Kan er overlast ontstaan, licht dan de buren in ieder geval in en zorg ervoor dat het lossen zo snel mogelijk kan gebeuren.
  • Registreren: je kunt je vanaf vier weken voor de verhuizing tot 5 dagen na de verhuizing registreren bij de gemeente. Doe je dit te laat, dan maak je kans op een boete. Registreren doe je persoonlijk, schriftelijk of gemakkelijk online via hier.

 

Interessante bespaartips

Betalen voor verhuizen is niet erg, want dit kan jou een boel pijn en moeite besparen. Het is echter nooit slecht om kritisch naar deze uitgaven te kijken en er zorg voor te dragen dat je niet te veel betaalt.

  • Verhuis doordeweeks: ook al zijn weekendverhuizingen populairder, deze zijn ook aanzienlijk duurder. Soms is er een opslag van wel 100 procent van kracht buiten kantooruren om. Doordeweeks verhuizen is daarom aanzienlijk goedkoper.
  • Verklein je inboedel: verhuizen is een goed moment om eens flink door je inboedel te lopen. Gooi daarom spullen die je niet gebruikt weg, verkoop ze of geef ze aan de kringloop. Dan gaat het verhuizen sneller en heb je aan een kleinere wagen voldoende.

 

Vergelijk offertes

Wil jij graag een betrouwbaar, betaalbaar en regionaal verhuisbedrijf vinden in Almere? Gebruik dan hier onze vergelijkingstool en ontvang een aantal offertes specifiek voor jouw situatie en wensen.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs