Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf Alphen aan den RijnAls je op zoek bent naar een mooie plaats in de randstad waar je tussen alle drukte toch rustig en gemoedelijk kunt leven, dan kan Alphen aan den Rijn een optie zijn. Deze stad heeft iets meer dan 70.000 inwoners en een zeer interessante geschiedenis. Het gebied wordt al 2000 jaren bewoond omdat de rivier de Rijn water, voedsel en voeding rijke klei bevatte. Nu vind je in Alphen aan den Rijn nog steeds een groot aantal historische kerken, molens en andere gebouwen. Daarnaast ligt het midden in het groene hart en kun je er terecht voor cultuur, attracties en evenementen. Voor forenzen en werkende ouders met een jong gezin is Alphen aan den Rijn ideaal want je zit zo in de rest van de randstad. Zoek je een verhuisbedrijf in Alphen aan den Rijn? Dan kunnen onderstaande tips en informatie je helpen bij het zoeken van een geschikte kandidaat.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Alphen aan den Rijn? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 5 grootste verhuisbedrijven in Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn zijn een aantal verhuisbedrijven actief. Deze kunnen je verscheidene diensten aanbieden, zoals internationale verhuizingen, specialistische verhuizingen, volledige ontzorging, budgetverhuizingen en opslagmogelijkheden. De onderstaande 5 bedrijven uit Alphen aan den Rijn en omstreken zijn gekozen op kwaliteit en klantvriendelijkheid.

 

  Verhuisbedrijf Alphen aan den Rijn Bijzonderheden
1 KHZ Internationale Verhuizers Erkende en vakkundige verhuizer, professioneel, vriendelijk en gespecialiseerd in internationale verhuizingen
2 Gebr. Hoogendoorn Woubrugge Verhuizer met 100 jaar ervaring, particuliere verhuizingen en transport, ook opslagmogelijkheden
3 Koninklijke De Gruijter & Co Veel verschillende diensten, meer dan 120 jaar ervaring, professioneel en internationale verhuizing ook mogelijk
4 Santa Fe Relocation Services Erkende verhuizer, op maat gemaakte verhuizingen, een zeer uitgebreid servicepakket, internationaal verhuizen ook mogelijk
5 Kosten Verhuizingen Erkende verhuizer, meer dan 75 jaar ervaring

 

De kosten

De prijs voor de meeste diensten ligt in de randstad iets hoger dan in de rest van het land en Alphen aan den Rijn is hier geen uitzondering op. Gemiddeld betalen we in Nederland per verhuizing €1000, maar in de randstad kun je hier 5 tot 10 procent bij optellen. Dat betekent niet dat je duur moet verhuizen, want er zijn voldoende maatregelen die je kunt treffen om de prijs voor je verhuizing laag te houden. Van de onderstaande tabel krijg je een idee van de verschillende componenten waaruit een verhuizing bestaat en de kosten die ermee gepaard gaan.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Alpen aan den Rijn

Ga je naar de randstad verhuizen dan zal je altijd bepaalde problemen kunnen tegenkomen. Dit is een zeer dichtbevolkt gebied. Alphen aan den Rijn is dan nog aardig rustig en de onderstaande tips kunnen je helpen bepaalde aandachtspunten vroegtijdig te signaleren.

  • Beperkte beschikking: in de randstad zitten de verhuisbedrijven vaak voller dan in de rest van het land. Probeer je verhuizing dan ook zo ver mogelijk vooruit te plannen en zo gauw je een datum hebt geprikt deze vast te zetten. Je loopt anders de kans dat jouw datum al is geboekt door iemand anders.
  • Verkeersproblemen: in de randstad heb je veel files en opstoppingen op de snelwegen. Vooral tijdens de spitsuren wanneer alle forenzen in de auto stappen kan je verhuiswagen hierdoor vast komen te zitten. Parkeren is regelmatig ook erg lastig. Houd hier rekening mee door op een rustig tijdstip te verhuizen en vooraf de parkeermogelijkheden rondom je woning te analyseren.
  • Verhuizing tijdig doorgeven: je hebt vanaf 4 weken voor je verhuizing tot 5 dagen erna om je nieuwe adres door te geven aan de gemeente. In Alphen aan den Rijn kun je dit persoonlijk, schriftelijk en digitaal doen. Meer informatie vind je hier.

De prijsopbouw

De kosten om te verhuizen worden van tevoren bepaald door de verhuisbedrijven. Je kunt meerdere bedrijven benaderen voor een offerte en een prijsvergelijking maken. De verhuisbedrijven kijken voornamelijk naar de tijd die de verhuizing in beslag zal nemen, het aantal kilometers dat moet worden afgelegd en de extra diensten waarvan je wel of niet gebruik wilt maken. Zo kunnen ze naar aanleiding van de omvang van je inboedel bepalen hoe lang het laden en lossen gaat duren. Gemiddeld zullen de kosten daarvoor 40 procent innemen van je eindfactuur. Het aantal kilometers en de route die moet worden afgelegd bepalen de transportkosten en gemiddeld liggen deze rond de 30 procent van de eindprijs. De laatste 30 procent is voor extra uitgaven, zoals meerdere verhuizers, het inhuren van een inpakker of een handyman.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

Ook al zijn verhuizingen in de randstad duurder dan in de rest van het land, je hebt de prijs zelf ook aardig in de hand. Gebruik de volgende tips om deze enigszins in bedwang te houden.

  • Een goede planning: plan je verhuizing goed en begin hier tijdig mee. Als alles netjes is voorbereid en klaarstaat kan het verhuisbedrijf veel sneller te werk gaan.
  • Verhuizen doordeweeks: het is goedkoper om tijdens kantooruren te verhuizen. Veel verhuisbedrijven hanteren een toeslag als je dit ’s avonds of tijdens het weekend moet doen.

 

Vergelijk offertes

Wil je de beste deal vinden tussen alle verhuisbedrijven in Alphen aan den Rijn? Vraag dan via onze vergelijkingstool een aantal offertes op, doe een grondige prijsvergelijking en zorg er zo voor dat je nooit te veel betaalt.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs