Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf AmersfoortAmersfoort is een populaire stad, omdat het centraal is gelegen in Nederland en je gemakkelijk naar de Randstad kunt, maar ook binnen een half uur in de kop van Overijssel kunt zijn. Wat betreft werk is Amersfoort dus erg interessant, omdat er vaak weinig reistijd nodig is en er goede wegen en openbare vervoersmogelijkheden zijn. Daarnaast is Amersfoort ook een historische stad met veel winkels, grachten, oude stadsdelen en een bruisend uitgaansleven. Amersfoort is vaak wel wat duurder dan de regio’s die verder van de randstad afliggen, maar daar krijg je dus ook veel voor terug. Wil jij verhuizen naar Amersfoort? Dan kun je de onderstaande informatie, tips en advies gebruiken om een juist verhuisbedrijf uit te kiezen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Amersfoort? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 2 grootste verhuisbedrijven in Amersfoort

Het aanbod van verhuisbedrijven in Amersfoort is niet zo groot, maar om Amersfoort heen vind je voldoende andere steden waardoor je het aanbod kunt vergroten. Kijken we alleen naar Amersfoort, dan zijn er twee bedrijven die eruit springen op het gebied van kwaliteit en klantvriendelijkheid. Tezamen geven ze je een breed aanbod aan diensten, maar om een goede indruk te krijgen van de markt om Amersfoort heen kun je beter ook verhuisbedrijven in nabijgelegen steden bekijken.

 

  Verhuisbedrijf Amersfoort Bijzonderheden
1 H.J. van den Berg Verhuizingen Regionaal familiebedrijf, kleinschalig maar zeer hoge kwaliteit, professioneel en betaalbaar.
2 Pot Verhuizingen/Logistiek Erkende verhuizer, internationaal ook mogelijk, verscheidene extra diensten zoals archief verhuizingen en opslag

 

De kosten

De gemiddelde prijs om te verhuizen in Nederland ligt rond de €1000 per verhuizing. In Amersfoort zal je hier iets boven komen te zitten, maar als je je verhuizing goed plant kun jij ook de kosten laag houden. Tijdens de planfase zal je verscheidene keuzes moeten maken waarmee je de prijs zelf kunt beïnvloeden. De grootste factor van invloed is de duur van de verhuizing, omdat je een verhuisbedrijf vaak per uur betaalt. In de onderstaande tabel vind je informatie over hoe de kosten voor een verhuizing tot stand komen.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Amersfoort

Amersfoort ligt in een vrij dichtbevolkt gebied en dit brengt voor verhuizingen aardig wat uitdagingen met zich mee. Deze kun je altijd een stapje voor zijn door gebruik te maken van de onderstaande verhuistips.

  • Boek op tijd: wil je van één van de bovenstaande verhuisbedrijven gebruik maken, dan kun je beter op tijd boeken. Het aanbod verhuisbedrijven in de regio is klein waardoor deze snel zullen zijn volgepland. Je kunt wel vaak over de prijs onderhandelen als je ze aanbiedt een dichtbij zijnde opening in de agenda te dichten.
  • Verkeersproblemen: rondom Amersfoort zal je op bepaalde tijden aardig wat files tegenkomen. Amersfoort zit vol forenzen die rond de spitsuren naar en van het werk moeten rijden. Daarnaast is de binnenstad van Amersfoort op logistiek vlak ook een flinke uitdaging. Bestudeer dus de bereikbaarheid van je nieuwe woning, de drukste tijdstippen en houd er rekening mee dat er een parkeervergunning nodig kan zijn.
  • Registreren bij de gemeente: je hebt vanaf 30 dagen voor je verhuizing tot 5 dagen erna om je bij de gemeente te registreren op je nieuwe adres. Dit doe je simpelweg online via deze link, maar uiteraard kun je ook schriftelijk of persoonlijk je nieuwe gegevens doorgeven.

 

De prijsopbouw

Verhuizingen bestaan uit drie componenten die samen de eindprijs opmaken. Deze zijn het laden en het lossen, het transport en de extra opties/uitgaven. Het transport neemt in een gemiddelde situatie 30 procent in van het eindtotaal en deze is afhankelijk van het aantal kilometers dat je gaat verhuizen. Het laden en lossen samen nemen zo’n 40 procent in van de eindprijs en deze zijn afhankelijk van de grootte van je inboedel. De extra kosten zijn dan de laatste 30 procent waaruit de eindprijs bestaat en deze zijn voor een gedeelte afhankelijk van de mate waarin jij je verhuizing wilt uitbesteden. De beste manier om te besparen op een gemiddelde verhuizing is om de uren van het verhuisbedrijf zo kort mogelijk te houden en je verhuizing simpel.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

Geld besparen doen we natuurlijk allemaal graag. Het is niet erg om geld uit te geven aan een verhuizing, maar het is wel jammer als je te veel betaalt. Gebruik daarom de onderstaande bespaartips om de kosten mee te drukken.

  • Onderhandelen: kun jij het verhuisbedrijf helpen een gaatje te dichten in de agenda, of een klant die vroegtijdig heeft afgehaakt te vervangen, dan kun je vaak nog aardig wat van de prijs afhalen door te onderhandelen. Je zal dan echter wel al snel moeten gaan verhuizen.
  • Verhuizen tijdens kantooruren: veel verhuisbedrijven rekenen een toeslag als je gaat verhuizen tijdens het weekend of met spoed. Soms kan deze toeslag wel 100 procent zijn, wat je volledig kunt voorkomen door doordeweeks je verhuizing in te plannen.

 

Vergelijk offertes

Als laatste bespaar je geld door offertes met elkaar te vergelijken op criteria die jij belangrijk vindt. Deze offertes kun je hier opvragen via onze vergelijkingstool en vervolgens beoordelen op prijs, kwaliteit, aangeboden diensten en vakmanschap. De beste kandidaat is het verhuisbedrijf dat het meeste aan jouw eisen voldoet.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs