Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuisbedrijf amsterdamWoon jij in de omgeving Amsterdam en ben je op zoek naar een goed verhuisbedrijf? Dan heb je vast bepaalde eisen wat betreft bijvoorbeeld de prijs, de betrouwbaarheid, de verhuisverzekering en garantieregeling, het vakmanschap en eventuele specialisaties. Aangezien Amsterdam dichtbevolkt is en deel uitmaakt van de randstad, heb je een groot aanbod om uit te kiezen. Dit kan een voordeel zijn, maar ook een nadeel. De onderstaande informatie over verhuisbedrijven in Amsterdam, de prijzen waarmee je rekening kunt houden en andere handige tips kan je helpen uit dit aanbod de beste kandidaat te vinden voor jouw verhuizing. 

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Amsterdam? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 15 grootste verhuisbedrijven in Amsterdam

In Amsterdam vind je veel verhuisbedrijven en daartussen ook verhuisbedrijven met een interessante specialisatie. Of je nu je archief wilt verhuizen, je bibliotheek, je kunstcollectie of simpelweg je inboedel, je kunt in Amsterdam ongetwijfeld wat vinden. Ook zijn er voldoende erkende-, budget- en internationale verhuisbedrijven om uit te kiezen. Raadpleeg de onderstaande tabel voor slechts een selectie verhuisbedrijven in Amsterdam, geselecteerd op klantvriendelijkheid en kwaliteit.

  Verhuisbedrijf Amsterdam Bijzonderheden
1 Cargo Specials Doet verhuizingen door geheel Europa
2 Snel Verhuisbedrijf Een groot aanbod van diensten, nationaal en internationaal
3 Verhuisbedrijf Draagkracht Familiebedrijf sinds 1998
4 Wiggelaar Verhuizingen Familiebedrijf onder de vierde generatie, vlug, veilig en vakkundig
5 Alpha Verhuizingen De nadruk ligt op service en transparantie
6 Student Verhuis Service Low-budget met studenten als werkkrachten
7 Heren van Amsterdam Een nieuw bedrijf met een energiek en jong managementteam
8 Fa P.M. de Wit & Zn Erkend verhuisbedrijf met 90 jaar ervaring
9 Van Vliet Verhuizingen Betrouwbaar verhuisbedrijf voor kleine verhuizingen
10 Non-Stop Verhuisservice Erkend, goedkoop en veelzijdig
11 InstaVerhuizen Ervaren bedrijf, flexibel, snel en betrouwbaar
12 Vrachttaxi Betaalbare en op maat gemaakte verhuizingen
13 Crown Relocations Veilige internationale en nationale verhuizingen en opslag
14 Citymovers Ontspannen verhuizers en een lage prijs
15 H. Koenders & Zn. Voor nationale verhuizingen en opslag

 

De kosten

De prijzen die je betaalt om te verhuizen zijn eigenlijk grotendeels afhankelijk van wat jij van je verhuisbedrijf nodig hebt. Voor een grote verhuizing betaal je meer dan voor een kleine verhuizing, als je alle werkzaamheden uit handen geeft betaal je meer dan wanneer je ook zelf meehelpt, specialistische verhuizingen zijn duurder dan standaard verhuizingen, enzovoorts. Ook zal een verhuizing in Amsterdam waarschijnlijk duurder zijn dan een soortgelijke verhuizing in bijvoorbeeld Groningen. De onderstaande tabel geeft je een indicatie van de prijzen waarmee je te maken kunt krijgen, inclusief btw.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Amsterdam

Als jij binnen of naar Amsterdam gaat verhuizen, dan kun je de volgende tips gebruiken om dit ook in de hoofdstad zo soepel mogelijk te laten verlopen.

  • Wees er op tijd bij: Amsterdam is een grote stad en de verhuisbedrijven zijn er druk. Heb je een bepaalde verhuisdatum in gedachten, boek deze dan snel, of je loopt de kans dat deze niet meer beschikbaar is.
  • Geef je verhuizing door aan de gemeente: ga je naar Amsterdam verhuizen geef dit dan door via deze link.
  • Parkeerplaatsen: houd er rekening mee dat het in Amsterdam erg lastig kan zijn om te parkeren, vooral met een grote verhuiswagen. Regel daarom je parkeervergunning ruim van tevoren of verhuis op een tijdstip waar dit een minder groot probleem is.

 

De prijsopbouw

De manier waarop de prijs voor verhuizingen is opgebouwd is eigenlijk erg simpel. Allereerst zijn er de kosten van het laden en lossen, vervolgens zijn er de kosten voor het transport en als laatste zijn er de extra kosten zoals de voorrijkosten, kilometervergoeding, de extra diensten die je afneemt en een parkeervergunning. Over het algemeen nemen het laden en lossen samen 40 procent in beslag, het transport zelf 30 procent (tenzij je een grote afstand moet afleggen) en de extra uitgaven nogmaals 30 procent. Je kunt dus aardig wat besparen als je zelf het laden en lossen op je neemt en je zo min mogelijk extra diensten afneemt.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

Als je gaat verhuizen wil je natuurlijk dat dit goed gebeurt en dat je op de dag zelf geen zorgen en stress hebt. Toch is het vaak ook belangrijk om dit te balanceren met een goede prijs. De onderstaande bespaartips kunnen je helpen deze prijs zo laag mogelijk te houden.

  • Doe het zelf: je hoeft je verhuizing natuurlijk niet zelf te doen, maar je kunt wel gedeeltes zelf oppakken. Denk hierbij aan het klaarzetten van de spullen, meehelpen met het laden en lossen en zelf de meubelen demonteren.
  • Verhuis doordeweeks: het is aanzienlijk goedkoper om doordeweeks te verhuizen en vaak hebben verhuisbedrijven dan ook meer ruimte. Je kunt aardig onderhandelen als je het verhuisbedrijf de mogelijkheid biedt een gaatje in de agenda te kunnen dichten.

 

Vergelijk offertes

Wil jij gaan verhuizen in Amsterdam en wil je in contact gebracht worden met een betrouwbaar verhuisbedrijf? Dan kun je via onze website en met onze vergelijkingstool snel een aantal offertes ontvangen van verhuisbedrijven in de omgeving van Amsterdam.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs