Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf ArnhemArnhem is een gezellige stad die ligt in het rivierengebied. Ook al ligt Arnhem vrij centraal, je bent nog steeds ver genoeg verwijderd van de randstad om van bepaalde financiële voordelen gebruik te kunnen maken. Verhuizen in Arnhem is bijvoorbeeld goedkoper dan wanneer je Amsterdam of Rotterdam ingaat. Arnhem is goed bereikbaar, zowel via het wegennetwerk als met het openbaar vervoer en het heeft veel te bieden voor jong en oud. Uitgaansmogelijkheden, cultuur, historie en natuur zijn er allemaal te vinden waardoor Arnhem ook voor gezinnen zeer aantrekkelijk is. Verhuizen in Arnhem doe je gemakkelijk met een verhuisbedrijf en de informatie en tips beneden kunnen je helpen bij het vinden van de beste kandidaat.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Arnhem? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 5 grootste verhuisbedrijven in Arnhem

Arnhem is niet een hele grote stad, maar er zijn toch een aantal verhuisbedrijven waaruit je kunt kiezen. Deze bieden elk wat anders, zoals vakmanschap, budget-verhuizingen, specialistische verhuizingen en internationale verhuizingen. Je zal er dus ongetwijfeld een soepele verhuizing kunnen organiseren. De onderstaande 5 verhuisbedrijven zijn uitgekozen op kwaliteit en klantvriendelijkheid en geven je een idee van wat je in Arnhem kunt verwachten.

 

  Verhuisbedrijf Arnhem Bijzonderheden
1 Derksen Verhuizingen Multifunctioneel, erkend, verscheidene specialisaties, internationaal ook mogelijk
2 A.N. Verhuizers Betaalbaar en behulpzaam, op maat gemaakte verhuizingen
3 KonNed Verhuizers Vakmanschap, ervaring, zekerheid, verscheidene specialisaties
4 ACI Groep Volledige ontzorging mogelijk, particuliere verhuizingen
5 Senior verhuizer Gespecialiseerd in seniorenverhuizingen

 

De kosten

De prijzen in Arnhem om met een verhuisbedrijf te verhuizen liggen rond het gemiddelde, namelijk €1000 per verhuizing. Uiteraard is dit volledig afhankelijk van je eigen planning en kun je deze prijs reduceren of verhogen door bepaalde keuzes te maken. De prijs die je betaalt is vaak per uur, wat betekent dat je kunt besparen door het verhuisbedrijf zo kort mogelijk in te moeten huren. Kies je voor extra diensten en opties, dan gaat deze snel omhoog. De onderstaande tabel geeft je een indicatie van waar je financieel mee te maken gaat krijgen als je verhuist naar Arnhem.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Arnhem

Uiteraard zal je als je naar Arnhem gaat verhuizen minder logistieke problemen tegenkomen dan wanneer je naar de randstad trekt. Toch zijn er enkele aandachtspunten die je met de volgende tips een stapje voor kunt zijn.

  • Het verkeer: Arnhem staat erom bekend op bepaalde tijdstippen erg moeilijk bereikbaar te zijn. Dat komt doordat de snelwegen rondom Arnhem en Nijmegen vaak vol staan met files tijdens de spits. Probeer deze dus zoveel mogelijk te omzeilen en bestudeer de tijdstippen waarop deze gemakkelijk te berijden zijn.
  • De binnenstad: de binnenstad van Arnhem is schitterend maar wat transport betreft een logistieke nachtmerrie. Eenrichtingsverkeer, pleintjes, steegjes en beperkte toegang kunnen het de bestuurder van een vrachtwagen aardig moeilijk maken. Daarom is het altijd goed om dit van tevoren te analyseren, een goede parkeerplaats te regelen en eventueel buren te waarschuwen voor overlast.
  • Registreren bij de gemeente: vergeet niet je te registreren op je nieuwe adres. Dit doe je bij de gemeente en je hebt hier na je verhuizing nog maar 5 dagen voor. Doe je dit te laat, dan kun je een boete krijgen. Registreren kun je persoonlijk doen, schriftelijk of vanuit je eigen luie stoel via deze link.

 

De prijsopbouw

De prijzen voor gemiddelde verhuizingen bestaan voor 40 procent uit de laad- en loskosten, voor 30 procent uit de transportkosten en voor 30 procent uit overige uitgaven. Als je het laden en lossen zelf doet, of hier extra manschappen voor inhuurt kun je de tijd die je nodig hebt verminderen en dus de prijs laten zakken. Ook als je je inboedel zo klein mogelijk houdt kan je sneller verhuizen en met en kleinere wagen. De transportkosten heb je enigszins in de hand door een tijdstip te kiezen waarop de verhuiswagen goed door kan rijden en dus ook korter onderweg is. Door je verhuizing zo simpel mogelijk te houden kun je besparen op de extra kosten, maar op punten als kilometervergoeding en vergunningen heb je helaas weinig invloed.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

Wil je graag betalen voor een verhuisbedrijf, maar wil je proberen deze kosten zo laag mogelijk te houden? Gebruik dan de onderstaande tips.

  • Verhuis op een doordeweekse dag: dan betaal je alleen de basistarieven en geen extra weekend- of spoedtoeslag. Daarnaast kun je het verhuisbedrijf soms helpen door een doordeweeks gaatje in de agenda op te vullen en zo over de prijs te onderhandelen.
  • Doe het zelf: je hoeft niet de gehele verhuizing zelf te doen, maar je kunt gedeeltes van de verhuizing zelf op je nemen zodat je het verhuisbedrijf minder nodig hebt. Het demonteren en monteren van je meubelen, het inpakken van je spullen en eventueel ook het laden en lossen van de wagen kun je in principe prima zelf.

 

Vergelijk offertes

De laatste en meest effectieve manier om geld te besparen is door een goede prijsvergelijking te maken van wat de verhuisbedrijven in Arnhem je te bieden hebben. Onze vergelijkingstool kan je hierbij helpen en zal je een aantal offertes op kunnen sturen die je kunnen helpen bij het maken van de beste keuze omtrent je verhuisbedrijf.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs