Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf BarendrechtOnder de rook van Rotterdam in de Randstad liggen de Drechtsteden. Je vindt er plaatsen zoals Barendrecht, Papendrecht, Dordrecht en Zwijndrecht. Het zijn heel gewilde plaatsen om in te wonen vanwege de ruime werkgelegenheid. Ga je in of naar Barendrecht verhuizen, dan doe je er dan ook goed aan om een verhuisbedrijf uit Barendrecht in te schakelen voor de verhuizing. Je weet zeker dat je een verhuisbedrijf inschakelt wat jou met zo min mogelijk extra kosten van A naar B zal verhuizen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Barendrecht? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Alles uitbesteden of een deel zelf doen

Ga je verhuizen, dan heb je tegenwoordig de keuze uit meerdere soorten verhuisbedrijven. Je hebt het ouderwetse verhuisbedrijf wat de hele klus, van het inpakken van je inboedel in het oude huis tot het uitpakken van jouw spullen in het nieuwe huis voor zijn rekening neemt. Daarnaast heb je ook steeds vaker budget verhuizers. Dit zijn verhuizers die rekening houden met wat jij zelf kan doen bij een verhuizing. Er wordt gekeken naar zaken als een extra mankracht die je zelf kan aanleveren bij een verhuizing of naar bijvoorbeeld iemand die jouw meubels ter plekke monteert waardoor de verhuizer dat niet meer hoeft te doen. Deze keuze is heel bepalend voor het tarief van een verhuisbedrijf. We keken voor jou naar meerdere soorten verhuisbedrijven en naar hun tarieven, en kwamen tot de volgende bevindingen.

Jouw verhuizing in Barendrecht

 

Welk verhuisbedrijf schakel je in Budget of all-in verhuisbedrijf Kosten één verhuizer Kosten twee verhuizers
Den Otter All-in verhuisbedrijf 60 euro per uur inclusief verhuiswagen 90 euro per uur inclusief verhuiswagen
Simonis – Verhuisbedrijf Rijnmond All-in verhuisbedrijf 2 uur vanaf 195 euro, inclusief huur verhuiswagen

4 uur vanaf 345 euro,

8 uur vanaf 625 euro

2 uur vanaf 250 euro inclusief huur verhuiswagen, 4 uur vanaf 460 euro, 8 uur vanaf 860 euro
Verhuisbedrijf drechtsteden Budget verhuisbedrijf 24 euro per uur, verhuiswagen huren kost per halve dag 95 euro extra per hele dag 125 euro en per weekend 145 euro 48 euro per uur, verhuiswagen huren zie kosten één verhuizer.
Verhuisbedrijf Snelle Jongens Budget verhuisbedrijf 24 euro per uur, minimaal twee uur afname, verhuiswagen 120 euro, exclusief voorrijkosten 80 euro 42,50 euro per twee uur, minimaal twee uur afname, verhuiswagen 120 euro, exclusief voorrijkosten 80 euro
Blonk verhuizingen All-In verhuisbedrijf 35 euro per uur, minimaal twee uur afname, verhuiswagen 125 euro, voorrijkosten 0,37 per kilometer 70 euro per uur, minimaal twee uur afname, verhuiswagen 125 euro, voorrijkosten 0,37 per kilometer


Zaken die je echt moet regelen

Er zijn zaken die je absoluut moet regelen voordat je gaat verhuizen. We maakten een kleine checklist.

  • Regel je vaste lasten. Breng je tv en internetprovider op de hoogte van jouw verhuizing, en doe dit ruimschoots op tijd. Zo heeft de provider tijd om je verhuizing in orde te maken.
  • Schrijf je op tijd in bij de gemeente. Via deze link zie je alles over inschrijven in de gemeente Barendrecht. Regel dit uiterlijk 5 dagen na je verhuizing.

Hoe de prijs tot stand komt

Hoeveel je betaalt voor de diensten van een verhuisbedrijf wordt bepaald door een aantal zaken. Een aantal zaken hebben betrekking op de te verhuizen goederen en een aantal andere zaken gaan over keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Weet welke delen je afneemt bij het verhuisbedrijf. Voor je een verhuisbedrijf gaat inschakelen is het goed om eerst te kijken in je eigen netwerk naar helpende handen. Heb je vrienden die je willen helpen bij het sjouwen met meubilair, dan is het verstandig om daar gebruik van te maken. Tip: Kijk naar de WA verzekering van jou en je vrienden. Veel verhuisbedrijven bieden jou de gelegenheid om een verhuiswagen en een aantal verhuizers naar keuze af te nemen. Dit is het moment waarop je de prijs van je verhuizing in eigen hand hebt.
  • De afstand tussen je oude en nieuwe huis. Uiteraard doet het ertoe wat de reisafstand is tussen je nieuwe en je oude woning. De verhuizer zal hoe dan ook een stuk moeten rijden, het zij naar je oude huis of naar je nieuwe huis. Hierbij komen kilometerkosten en voorrijkosten kijken. Voorrijkosten zijn doorgaans vast en liggen tussen 50 en 80 euro. Kilometerkosten zullen tussen 0,35 en 0,38 euro per kilometer liggen. Deze kosten komen nog bovenop de voorrijkosten van de verhuizer.
  • Het huis wat je betrekt. Ga je in een appartement wonen, dan zal je weinig verhuizers nodig hebben om jouw inboedel te verhuizen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat er een verhuislift moet worden ingeschakeld voor deze klus. Voor de totale kosten van een verhuizing naar een appartement kom je op gemiddeld 500 euro uit. Ga je naar een twee onder één kap woning verhuizen, ga er dan vanuit dat je gemiddeld 800 euro kwijt bent voor de verhuizers plus de verhuiswagen. Een vrijstaande woning is het duurste om te betrekken. Gemiddeld zal je 1150 euro kwijt zijn aan het verhuisbedrijf.

Praktisch besparen bij je verhuizing

Een verhuizing is kostbaar maar er valt redelijk eenvoudig op te besparen. Dat doe je onder andere met onderstaande bespaartips.

  • Controleer de verzekering. Heb je hulp van een aantal vrienden bij je verhuizing, controleer dan vooraf goed hoe het zit met de WA verzekering. Je wil immers niet dat de schade die een behulpzame vriend aanricht aan jouw inboedel niet vergoed wordt. Is het te riskant om een vriend te laten helpen bij kwetsbare inboedel, overweeg dan om voor die zaken een verhuisbedrijf in te schakelen.
  • Controleer het eigen risico. Verhuisbedrijven hebben altijd een zogeheten eigen risico. Dat kan oplopen tot 750 euro per incident. Wanneer met per schade incident een hoog eigen risico heeft zal het tarief lager uitpakken. Je loopt dan wel een zeker risico.
  • Regel zelf je verhuisdozen. Verhuisbedrijven leveren jou vaak de verhuisdozen op verhuurbasis. Je betaalt dan tussen 2 en 3 euro huur en een paar euro aan borg per verhuisdoos. Regel je zelf je verhuisdozen dan levert dat een interessante besparing op. Spreek af wanneer je verhuisdozen van iemand leent wat er gebeurt wanneer er schade aan de verhuisdozen komt.

Ga niet voor de eerste de beste

Bij een verhuizing vergelijk je natuurlijk eerst offertes. Je wil immers voor jouw geld wel de beste verhuizer hebben. Met deze knop krijg je direct een aantal offertes van verhuisbedrijven in Barendrecht in jouw mailbox om te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs