Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuisbedrijf Berkel en RodenrijsDe cirkel tussen Den Haag, Gouda en Rotterdam is een heel gewilde plek om te wonen. Berkel en Rodenrijs ligt midden in die cirkel. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen die in één van deze grote steden werken verhuizen naar Berkel en Rodenrijs. Ben jij ook een verhuizing aan het plannen naar deze woonplaats, dan is het een verstandig idee om een verhuisbedrijf in te schakelen wat in Berkel en Rodenrijs actief is.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Berkel en Rodenrijs? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Kies met zorg een verhuizer

Een verhuisbedrijf kies je niet zomaar. Veel mensen vinden een verhuizer een te hoge uitgave in een toch al zo dure tijd. Men kiest ervoor om zoveel mogelijk zaken zelf te doen. Verhuisbedrijven spelen hier handig op in. Je hebt dan ook tegenwoordig de keuze uit twee soorten verhuisbedrijven.

  • De All-in verhuizer. Dit verhuisbedrijf is nog van de oude stempel. Alles wordt voor je geregeld, van het inpakken van de dozen op je oude adres tot het monteren van je meubels op het nieuwe adres. Jouw prijs voor een verhuizer hangt dan af van het aantal verhuizers wat je wil hebben. De grootte van jouw huis is leidend bij de keuze en de prijs.
  • De budget verhuizer. Als jij prima in staat bent om zelf een aantal zaken te doen tijdens je verhuizing is een budget verhuizer een betere keuze. Je bepaalt zelf hoe groot de verhuiswagen is die je inhuurt, en je bepaalt of je verhuizers nodig hebt en zo ja hoeveel. Deze keuze maak je wanneer je een paar handige vrienden hebt die de handen uit de mouwen willen steken bij jouw verhuizing.

Een aantal goede suggesties

We informeerden bij een aantal verhuizers uit (de regio van) Berkel en Rodenrijs naar hun tarieven voor een verhuizing. We kwamen tot de volgende inzichten.

Welk verhuisbedrijf Kosten verhuizing met 1 verhuizer Kosten verhuizing met 2 verhuizers Extra bij te boeken
Mondial verhuisbedrijf Henneken 45 euro 90 euro Verhuiswagen 110 euro per uur bij verhuizing in Nederland. Bij boeken van Groupage van Engeland naar Nederland mogelijk waarbij een deel van je inboedel internationaal wordt verhuisd wanneer je uit Engeland verhuist.
Joh. Van Buuren en zn 45 euro 90 euro Verhuiswagen 110 euro per uur bij verhuizing in Nederland. Ook internationale verhuizing via Groupage mogelijk.
C. Van Dijk verhuizingen 140 euro inclusief verhuiswagen 180 euro inclusief verhuiswagen Tegen bijbetaling ook pianotransport mogelijk. Schoonmaak oude woning eveneens mogelijk.
Donco Verhuizingen 145 euro inclusief verhuiswagen 185 euro inclusief verhuiswagen (de)montage van meubilair is extra bij te boeken. Gebruik verhuislift is mogelijk tegen meerprijs van 65 euro per uur.
Perry Vonk verhuizingen 45 euro 90 euro Verhuiswagen apart boeken 120 euro voor halve dag. Doe het zelf verhuizingen (low budget) zijn mogelijk.

 

Wat je niet mag vergeten

Verhuizen zorgt voor flink wat werk. Vergeet onderstaande zaken niet.

  • Regel je medische zorg. Kom je van buiten de gemeente, regel dan goed je nieuwe huisarts. De zorgverzekeraar weet welke huisarts in Berkel en Rodenrijs nog plaats heeft in zijn praktijk.
  • Schrijf je in. Je moet je inschrijven in de nieuwe woonplaats. Dat kan vanaf 4 weken voor de verhuizing tot 5 werkdagen erna. Op lansingerland lees je alles wat je hierover moet weten.

Hoe is de prijs tot stand gekomen

Hoeveel je betaalt voor een verhuizing bepaal je voor het grootste gedeelte zelf. We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet die bepalend zijn voor de prijs van het verhuisbedrijf.

  • Naar wat voor woning verhuis je. Een appartement is een woonruimte waar niet heel veel inboedel in zal staan. Je betaalt er dan ook een redelijk tarief voor als je een verhuizer inhuurt. Voor ongeveer 525 euro verhuis je naar een appartement in Berkel en Rodenrijs. Ga je in en twee onder één kap woning wonen, dan ben je gemiddeld 775 euro kwijt voor de verhuizing. Je hebt meer inboedel en daarnaast heb je meer verhuizers nodig om de klus te klaren. Het duurste is een vrijstaande woning. Je zal gemiddeld 1125 euro kwijt zijn omdat je minimaal 4 verhuizers nodig hebt, en je doorgaans een flinke inboedel met je mee neemt.
  • Hoeveel verhuizers heb je nodig. Het aantal verhuizers wat je moet inhuren is eveneens bepalend voor de prijs. Veel verhuisbedrijven werken met een vast tarief wat rond de 45 euro per manuur ligt. Heb je voor jouw verhuizing één verhuizer nodig (zoals bij een appartement), dan ben je het goedkoopste uit. De twee onder één kap woning heeft ongeveer twee verhuizers nodig, maar bij de vrijstaande woning gaat het dus om 4 verhuizers. De afmeting van jouw huis en het aantal kubieke meters van je inboedel is leidend voor de prijs.
  • Welke extra’s wens je bij te boeken. Een verhuizing naar een appartement of een bovenwoning brengt nogal wat rompslomp met zich mee. Het is in dat geval het handigste dat je een verhuislift bij boekt. Dat doe je voor gemiddeld 65 euro per uur. Jouw inboedel kan op die manier wel tot de negende etage van een appartementengebouw worden gebracht. Mondial verhuizers hebben daarbij de mogelijkheid om gebruik te maken van Groupage. Je huurt dan een stuk ruimte in een vrachtwagen die internationaal rijdt. Dat is handig wanneer je vanuit Engeland naar Berkel en Rodenrijs wil verhuizen.
  • Een Erkende verhuizer of niet. Steeds meer verhuizers zijn Erkende Verhuizer. Dat is het keurmerk wat je in de verhuisbranche tegen komt. Verhuizers die hierbij zijn aangesloten hebben doorgaans een laag eigen risico wanneer er schade optreedt aan jouw inboedel tijdens de verhuizing. Bovendien moet de offerte helder zijn waardoor jij niet voor een verrassing staat na de verhuizing.

Bespaar op je verhuizing

Een verhuizing is kostbaar en veel mensen willen besparen op de verhuizing. Dat doe je met de volgende methodes:

  • Doe zoveel mogelijk zelf. Je kan in principe een verhuiswagen met chauffeur huren voor jouw verhuizing. Je kiest er daarnaast voor om één of meer verhuizers in te huren die je tegen een tarief per uur beschikbaar krijgt. Door zoveel mogelijk zelf of met vrienden te doen bespaar je flink op je verhuizing.
  • Informeer naar het eigen risico. Goedkoop kan duurkoop zijn wanneer een goedkope verhuizer een hoog eigen risico heeft per incident met jouw inboedel. Speel op safe; je wil niet met een hoge kostenpost zitten na je verhuizing.

Vraag offertes op

Het snelste bespaar je op de kosten van een verhuizing door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met deze knop. Je krijgt een aantal offertes van verhuizers uit de regio Berkel en Rodenrijs om te vergelijken.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs