Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf BodegravenBodegraven is een stad die heel geliefd is om in te wonen. Je woont er namelijk in het groene Hart, tussen Gouda, Woerden en Alphen Aan Den rijn. Juist omdat er in deze regio zoveel grote bedrijven gevestigd zijn is het een heel gewilde woonplaats. Verhuizen naar het Groene Hart doe je dan ook het liefste met een verhuisbedrijf wat daar gevestigd is. We informeerden naar een aantal van die bedrijven.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf Bodegraven nodig? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven in de regio van Bodegraven.

Een paar soorten verhuisbedrijven

Verhuisbedrijven zijn er in een paar categorieën. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Het All-in verhuisbedrijf. Dit verhuisbedrijf regelt de hele verhuizing voor je, van het moment waarop je inboedel in verhuisdozen gaat tot het moment waarop je meubilair in het nieuwe huis weer in elkaar wordt gezet. De prijs die wordt gehanteerd is redelijk vastliggend.
  • Het Budget verhuisbedrijf. Dit type verhuisbedrijven biedt een verhuizing in componenten aan. Jij bepaalt zelf welke diensten je wil afnemen. Zo is het mogelijk om alleen de verhuiswagen met chauffeur te huren, maar je kan er ook voor kiezen om daarnaast één, twee of meer verhuizers extra in te schakelen. Heb je zelf vrienden die je willen helpen, dan kan je het met minder verhuizers af.
  • De tussenvariant. Een steeds groter wordende groep verhuisbedrijven biedt de tussenvariant aan. Men heeft een standaard dienstverlening van een verhuiswagen met één chauffeur en één verhuizer. Je bepaalt zelf hoeveel verhuizers je extra nodig hebt en welke diensten je extra wil afnemen.

Verhuisbedrijven in Bodegraven

We informeerden bij een aantal verhuisbedrijven in Bodegraven naar de tarieven die worden gevraagd voor een verhuizing. We kwamen tot de volgende prijsinzichten.

Welk verhuisbedrijf Prijs voor verhuizing met één verhuizer Prijs voor verhuizing met twee verhuizers Extra bij te boeken
Koster Verhuizingen 135 euro 180 euro Opslagruimte voor je inboedel, prijs afhankelijk van aantal kubieke meters.

Verhuislift. Prijs gemiddeld 65 euro per uur.

Verhuisgroep Schout Velthuijs 45 euro 90 euro Verhuiswagen bij boeken voor 120 euro per dagdeel. Verhuisshop met onder andere verhuisdozen en noppenfolie.

50 procent korting op kosten verhuizing bij aanschaf boven 100 euro in de webshop.

Verkroost verhuizingen 85 euro per uur inclusief kosten verhuiswagen 100 euro per uur inclusief kosten verhuiswagen Grote verhuiswagen 45 m3 met twee verhuizers 120 euro per uur.

Grote verhuiswagen 45 m3 met vier verhuizers 190 euro per uur.

Henneken verhuizingen 45 euro per uur exclusief verhuiswagen 90 euro per uur exclusief verhuiswagen Grote verhuiswagen bijhuren 120 euro per uur. Ook internationale verhuizing mogelijk.
Moovyn 165 euro per uur inclusief verhuiswagen 205 euro per uur inclusief verhuiswagen Montageploeg bijhuren voor 35 euro per uur.

Verhuislift voor 65 euro per uur.


Regelzaken tijdens je verhuizing

Tijdens je verhuizing valt er een hoop te regelen. Deze zaken mag je niet vergeten.

  • De medische zorg paraat. Kom je van buiten de gemeente, dan moet je een nieuwe huisarts zoeken. Jouw zorgverzekeraar weet welke artsen er nog nieuwe patiënten aannemen in de praktijk.
  • De inschrijving in de gemeente. Regel je inschrijving in de gemeente vanaf 4 weken voor de verhuizing tot 5 werkdagen na de verhuizing. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat. https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/verhuizen-0

Hoe de prijs van jouw verhuizing tot stand komt

Hoeveel je betaalt voor een verhuizing bepaal je helemaal zelf aan de hand van een aantal keuzes die je maakt We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Wat voor huis betrek je. Het type huis waar je gaat wonen is voor een groot deel bepalend voor de prijs. Ga je in een appartement wonen, dan heb je doorgaans ongeveer 3 kamers tot je beschikking. Jouw inboedel is redelijk klein, maar je hebt wel een verhuislift nodig voor de verhuizing. Je bent gemiddeld 575 euro kwijt voor de verhuizing. Ga je in een twee onder één kap woning of in een tussenwoning wonen, dan zal je ongeveer 825 euro kwijt zijn voor de verhuizing. Een verhuislift is niet nodig; wel extra verhuizers omdat je wat meer kamers in je nieuwe huis hebt. Een vrijstaande woning is het kostbaarste om naartoe te verhuizen. Je mag er vanuit gaan dat je gemiddeld 1125 euro kwijt bent voor een verhuizing. Je zal ongeveer 4 man verhuizers nodig hebben.
  • Hoe groot is jouw inboedel. Het aantal personen in een huishouden gecombineerd met het aantal kamers in een huis bepaalt de afmeting van de inboedel. Een verhuizer zal een goede inschatting moeten maken van jouw inboedel voordat hij de verhuizing gaat plannen. Aan de hand daarvan wordt namelijk bepaald of er met een verhuiswagen met 20 kubieke meter of een verhuiswagen van 45 kubieke meter wordt gereden. De prijs hangt hier dus vanaf. Een grote verhuiswagen hoeft minder vaak te rijden, maar je betaalt wel meer voor de huur ervan.
  • Welke extra zaken zijn er nodig. Een verhuizing naar een appartement houdt in dat er een verhuislift moet worden bijgeboekt. Dat heeft doorgaans een uurtarief van 65 euro. Daarnaast kan er een piano transport naar het nieuwe huis worden gedaan. Verhuisbedrijven vervoeren een piano apart met de grootste zorg. Ga uit van een bedrag tussen 120 en 350 euro voor het transport van de piano.

Besparen op de verhuizing

Een verhuizing is kostbaar en veel mensen willen erop besparen. We hebben een aantal tips voor je.

  • Doe een beroep op je netwerk. Heb je sterke vrienden die willen helpen bij de verhuizing; neem die hulp aan. Je kan het op die manier zo regelen dat je alleen een verhuiswagen met chauffeur nodig hebt om je huis te betrekken. Informeer wel eerst hoe jouw vrienden verzekerd zijn als er per ongeluk schade aan jouw inboedel ontstaat.
  • Bespaar niet op het eigen risico. Een low budget verhuizer inschakelen heeft zo zijn risico’s. Een van die risico’s is het eigen risico. Per incident met jouw inboedel hebben sommige verhuizers een eigen risico van 750 euro. Op die manier ben je zelf aansprakelijk wanneer een verhuizer bijvoorbeeld jouw glazen tafelblad laat vallen tijdens de verhuizing. Bespaar hier liever niet op. Met een Erkende Verhuizer weet je zeker dat je goed verzekerd bent.

Vraag om offertes

Het snelste bespaar je nog op de kosten van jouw verhuizing door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Zo weet je gelijk hoeveel je betaalt aan een verhuizer in Bodegraven.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs