Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf BredaBreda is een stad in Nederland met voor iedereen wat wil. Het is niet al te groot, je hebt er niet te maken met veel verkeerproblemen of drukte, maar je kunt er gezellig een terrasje pakken, naar de bioscoop, de natuur in trekken en met het openbaar vervoer kun je gemakkelijk naar een aantal andere steden in Nederland afreizen. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen Breda overwegen als nieuwe woonstad en vooral bij jonge gezinnen is het erg populair. Zoek jij een verhuisbedrijf daar, dan kun je deze vinden door onderstaande informatie, advies en tips door te lezen en te gebruiken.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Breda? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 10 grootste verhuisbedrijven in Breda

Voor een stad met net iets minder dan 200.000 inwoners, heeft Breda relatief veel verhuisbedrijven in de aanbieding. Je kunt er terecht voor standaard verhuizingen tot specialistische transporten, van korte nationale verhuizingen tot verhuizingen naar de rest van de wereld en je vindt er zowel erkende vakkundige verhuizers als snelle en goedkopere verhuisbedrijven. Dit zie je terug in de onderstaande tabel met de 10 meest kwalitatieve en klantvriendelijke verhuisbedrijven uit Breda.

  Verhuisbedrijf Breda Bijzonderheden
1 Verhuiskundig Op maat gemaakte en persoonlijke verhuizingen
2 De Mannen van Stoof Meer dan 60 jaar ervaring met vakkundige nationale verhuizingen
3 Trust Verhuizingen Allround verhuizingen, particulier en zakelijk, zeer professioneel
4 Flex verhuizingen Gediplomeerde verhuizers, ook internationaal en seniorendiensten
5 Van Ravels Verhuizingen Vriendelijke, professionele en persoonlijke nationale verhuizingen
6 Baronie Verhuizingen Een bedrijf met ervaring en speciale aandacht voor veiligheid
7 Verhuis Veilig Nationale verhuizingen, professioneel, vriendelijk, veilig en snel
8 Verstraeten Verhuizingen Jonge verhuizer, ook internationaal en zeer klantvriendelijk
9 Premium Movers Voor verhuizingen en opslag, vriendelijk en voorzichtig
10 VerhuisVaardig Op maat gemaakte nationale verhuizingen voor een goede prijs

 

De kosten

Het is erg gemakkelijk om je verhuizing uit te besteden aan een specialistisch verhuisbedrijf. Als je dit zelf doet zal je veel spanning merken, moet je hard werken en heb je erg veel aan je hoofd. Uitbesteden is dan ook iets waar veel mensen voor kiezen en inbouwen in hun verhuisbudget. Gemiddeld gezien betalen we in Nederland zo’n €1000 voor een verhuizing. De onderstaande tabel vertelt je hoe deze kosten tot stand komen.

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Breda

Breda is geen grote stad, dus je zal er niet dezelfde verhuisproblemen tegenkomen zoals bijvoorbeeld in Amsterdam of Rotterdam. Ook is het verkeer er veel gemakkelijker te omzeilen, ook met een grote vrachtwagen. De onderstaande verhuistips kun je gebruiken om je verhuizing in Breda gemakkelijker te maken.

  • Parkeren: ga van tevoren even naar je nieuwe woning, vooral als deze in het historische centrum is gelegen. Het parkeren van een grote verhuiswagen kan daar problematisch zijn. Licht daarom de buren in en controleer wanneer je de stad binnen mag rijden. Zorg er ook voor dat het lossen zo snel mogelijk kan plaatsvinden.
  • Registreren: je kunt je vanaf 4 weken voor de verhuizing tot 5 dagen na de verhuizing registreren bij de gemeente Breda. Doe je dit te laat dan kan je een boete krijgen. Registreren die je gemakkelijk online via deze link, maar natuurlijk kan dit ook persoonlijk of schriftelijk.
  • Rustig verhuizen: verhuis je naar één van de buitenwijken van Breda, dan zal je veel minder parkeerproblemen tegenkomen. Probeer dit te doen tijdens schooltijden, zodat je niet met spelende kinderen te maken krijgt en je je verhuizing rustig kunt uitvoeren. Breda is namelijk een erg kindvriendelijke stad waar veel jonge gezinnen wonen.

De prijsopbouw

De kosten voor het verhuizen van je spullen worden door de verhuisbedrijven op een bepaalde manier samengesteld. Zo zullen ze kijken naar het laden en lossen, het transport en ook de extra uitgaven en diensten die nodig zijn. Als je je verhuizing zo simpel mogelijk maakt, kun je flink wat geld besparen omdat de extra diensten en uitgaven gemiddeld zo’n 30 procent innemen van de totaalprijs. De transportkosten beslaan ook 30 procent van alle uitgaven die je hebt, maar daar kun je weinig aan veranderen. Als je het laden en lossen zelf doet, dan bespaar je maximaal 40 procent van de totaalprijs.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

Natuurlijk is het voor veel mensen een keuze om meer te betalen voor de verhuizing, maar te veel betalen is ook niet nodig. Je kunt de kosten inbouwen in je budget, maar besparingen zijn altijd mooi meegenomen. De volgende tips helpen je de kosten laag te houden.

  • Doe het zelf: je hoeft niet de hele verhuizing zelf uit te voeren. Wat je wel kunt doen is zelf bepaalde taken op je nemen, zoals het demonteren en klaarzetten van de meubelen, het laden en lossen van de spullen en ook het uitvoeren van klusjes in je nieuwe woning.
  • Doordeweeks is goedkoper: soms kun je als je verhuist tijdens het weekend een toeslag betalen van maar liefst 100 procent. Verhuis je tijdens kantooruren, dan ben je aanzienlijk minder kwijt. Daarnaast zal de beschikbaarheid van het verhuisbedrijf doordeweeks vaak beter zijn omdat de meeste mensen een verhuizing tijdens het weekend inplannen.

Vergelijk offertes

Wil je exacte prijzen weten voor je verhuisbedrijf uit Breda? Via onze vergelijkingstool vraag je deze gemakkelijk op. Je ontvangt dan snel een aantal offertes waarmee je het beste bedrijf kunt kiezen voor jouw specifieke situatie.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs