Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf Capelle aan den IJsselCapelle aan den IJssel is een stad die steeds aantrekkelijker wordt om in te wonen. Het is een plek waar mensen wonen die werkzaam zijn in de Randstad. De regio Rotterdam is een gebied met veel werkgelegenheid maar ook met veel files er omheen. Wie werkzaam is in deze regio doet er dan ook goed aan om te verhuizen naar een plaats die daar in de buurt ligt. Capelle aan den IJssel heeft nog net niet het hele grootschalige van Rotterdam maar biedt jou wel alle wooncomfort en voorzieningen die je nodig hebt.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Capelle aan den IJssel? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Wat voor verhuisbedrijf schakel je in

Ga je verhuizen, dan heb je tegenwoordig de keuze uit meerdere soorten verhuisbedrijven. We hebben ze voor je op een rij gezet, dan kan je zelf bepalen naar welke soort jouw voorkeur uit gaat.

  • De all-in verhuizer. Dit is de traditionele verhuizer. Je krijgt een verhuiswagen met chauffeur en één of meerdere verhuizers tot je beschikking. Die zorgen ervoor dat jouw oude inboedel in dozen wordt gepakt. Je inboedel wordt verhuisd naar het nieuwe huis en daar wordt alles weer gemonteerd en op zijn plaats gezet. Dit is de kostbaarste manier van verhuizen.
  • De budget verhuizer. Dit verhuisbedrijf heeft heel goed begrepen dat steeds meer mensen graag zelf een deel van de verhuizing uitvoeren. Wanneer je een netwerk hebt kan je daar een beroep op doen. Je huurt in dat geval alleen de verhuiswagen met chauffeur, en de rest van de verhuizing zoals het in- en uitladen van de inboedel doe je samen met je vrienden. Een verhuizer inhuren is mogelijk tegen meerprijs per uur.
  • De hybride variant. Een verhuisbedrijf wat beide soorten services aanbiedt; je krijgt bij het inhuren van het verhuisbedrijf de vraag welke zaken je zelf wil uitvoeren. Wil je alles laten uitvoeren dan is dat prima. Wil je zelf heel veel doen, dan kan dat ook en de korting wordt met jou verrekend.

Verhuisbedrijven in Capelle aan den IJssel

We informeerden bij een aantal verhuisbedrijven in (de regio van) Capelle aan den IJssel naar de prijzen die men berekent en kwamen tot de volgende inzichten.

Welk verhuisbedrijf Inclusief of exclusief verhuiswagen Kosten verhuizing één verhuizer Kosten verhuizing twee verhuizers
Vermeer verhuizingen Inclusief verhuiswagen, maat afhankelijk van vraag. 20 kubieke meter beschikbaar en 45 kubieke meter beschikbaar. 165 euro bij 20 kubieke meter 210 euro bij 20 kubieke meter
Budget verhuisservice Exclusief verhuiswagen. Kosten verhuiswagen per halve dag 95 euro voor 22 kubieke meter. Kosten 44 kubieke meter 145 euro voor halve dag 29 euro per uur 58 euro per uur
Willemse verhuisservice Inclusief verhuiswagen 45 kubieke meter 130 euro per uur 160 euro per uur
Trust verhuizingen Inclusief verhuiswagen 20 kubieke meter 225 euro voor drie uur 330 euro voor drie uur
Verhuizen doen we samen Inclusief verhuiswagen 45 kubieke meter 77,50 per uur 125,50 per uur

 

Wat je moet regelen voor je verhuizing

Bij je verhuizing moet je onderstaande zaken bijtijds regelen:

  • Je verzekeringen. Jouw verzekeraar moet weten dat je gaat verhuizen. Dat heeft te maken met je inboedel- en opstalverzekering maar ook met je premie. Doe dit dus ruim anderhalve maand vooraf.
  • De inschrijving in de gemeente. Vanaf 4 weken voor het moment van verhuizen tot 5 dagen daarna heb je tijd om je in te schrijven. Via deze link lees je er meer over.

De opbouw van de prijs

Hoeveel je betaalt voor een verhuizing heb je voor een groot deel zelf in de hand. We hebben voor je op een rij gezet hoe de prijs is opgebouwd.

  • Appartement, rijtjeshuis of vrijstaande woning. Het type woning waar je komt te wonen bepaalt voor een heel belangrijk deel de prijs van de verhuizing. Een appartement is het goedkoopste. Je hebt ongeveer drie a vier kamers waarvan de inboedel moet worden verhuisd. De kosten zullen tussen 475 en 600 euro liggen. Een rijtjeshuis is de middenklasser qua prijs. Voor een eengezinswoning mag je uitgaan van een prijs tussen 700 en 850 euro. Een eengezinswoning heeft doorgaans vier a zes kamers. Ga je naar een vrijstaande woning of een twee onder één kap woning, dan heb je de meeste ruimte en meestal ook de grootste inboedel. Reken op een prijs die tussen 1000 en 1450 euro zal liggen.
  • De samenstelling van jouw gezin. Je staat ervan versteld hoeveel spullen je om je heen verzamelt met een gezin. Een eenpersoonshuishouden zal gemiddeld 15 a 20 kubieke meter aan inboedel hebben. Een tweepersoonshuishouden heeft een inboedel die rond de 25 a 30 kubieke meter zit. Een gezin met kinderen mag daar per kind toch al snel 10 kubieke meter inboedel bij optellen. De samenstelling van je gezin is dus absoluut bepalend voor de prijs van de verhuizing.
  • De extra opties die je wil inhuren. Wanneer je naar een appartement gaat verhuizen is een verhuislift geen slecht idee. Je betaalt in dat geval ongeveer 65 euro per uur extra voor de huur van de verhuislift. Je bent wel veel sneller klaar met de verhuizing. Zeker wanneer je in de hoogbouw van Capelle aan den IJssel komt te wonen is deze optie heel gewild Je komt tot de negende verdieping van een gebouw. Een piano transport is eveneens heel populair. Je betaalt voor deze dienstverlening tussen 150 en 400 euro.

Praktische tips om te besparen

Besparen op een verhuizing kan je redelijk eenvoudig doen met onderstaande tips.

  • Laat vooraf een goede inschatting maken. Schakel nooit zomaar online een verhuisbedrijf in zonder dat men jouw inboedel heeft gezien. Laat een inschatting van het aantal kubieke meters van jouw inboedel maken; aan de hand daarvan zal de verhuizer bepalen welke vrachtwagen er moet rijden en hoeveel ritten er gemaakt moeten worden naar jouw huis. Zo sta je aan het eind van de verhuizing niet voor een verrassing.
  • Goedkoop is vaak duurkoop. Verhuisbedrijven die goedkoop werken hebben vaak een hoog eigen risico wanneer er schade optreedt aan jouw inboedel tijdens de verhuizing. Het is dan ook aan te raden om te informeren naar de hoogte van het eigen risico bij een verhuizing. Een eigen risico van 750 euro per incident kan jou behoorlijk duur komen te staan.

Het voordeel van offertes

Offertes opvragen is de beste manier om te besparen op je verhuizing. Met één klik op deze knop weet je gelijk hoeveel je kwijt bent aan een verhuizer waardoor je kan besparen voordat je gaat verhuizen.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs