Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuisbedrijf DordrechtDordrecht staat bekend als de stad waar drie rivieren samen komen, namelijk de Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas. Dit punt is het drukst bevaren rivierenknooppunt van Europa. Dordrecht heeft veel meer te bieden, zoals een schitterend historisch centrum, goede winkelmogelijkheden, de Biesbosch op de stoep en veel cultuur. Dordrecht is daarom erg in trek onder jonge gezinnen en mensen die redelijk centraal willen wonen maar toch een landelijk gevoel willen krijgen. Vanuit Dordrecht kun je gemakkelijk naar de randstad afreizen maar ook Utrecht en Den Bosch liggen niet ver weg. Voor forenzen die naar Rotterdam of Den Haag moeten is het ideaal. Veel redenen dus, waarom Dordrecht een goede stad is om naar te verhuizen. Hier vind je informatie over verhuisbedrijven in Dordrecht en verhuizen naar deze stad in het algemeen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Dordrecht? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

De 5 grootste verhuisbedrijven in Dordrecht

In Dordrecht zelf zijn weinig verhuisbedrijven actief, maar ga je iets buiten de stad kijken dan kun je een aantal kwalitatieve en vakkundige bedrijven vinden. Het is mogelijk om groots en internationaal te verhuizen, maar ook kleinschalige bedrijven zijn actief zodat je zelf kunt kiezen welk bedrijf het beste past bij jouw verhuiswensen. In onderstaande tabel vind je 5 bedrijven gekozen op kwaliteit en klantvriendelijkheid.

 

  Verhuisbedrijf Dordrecht Bijzonderheden
1 De Haan Verhuizingen Erkend, bijna 250 jaar ervaring, volledige ontzorging en groot aantal diensten, ook internationaal
2 ABC Den Hartog Flexibel, kwalitatief, betrouwbaar en kleinschalig
3 Van Hees Transport en Verhuizingen Deur tot deur verhuizingen over de hele wereld
4 Mondial Movers Erkend, internationale verhuizers, betaalbaar en professioneel
5 Yamato Transport Europe Japans bedrijf, internationale verhuizingen, professioneel en tijdig

 

De kosten

De prijs die je betaalt om te verhuizen in Nederland ligt gemiddeld rond de €1000. Dit is ook de prijs die je in Dordrecht zal betalen alhoewel het iets hoger kan uitvallen. De kosten worden voornamelijk bepaald door de tijd die de verhuizing inneemt, omdat je betaalt per uur. Voor een lang transport betaal je dus meer, maar ook als het laden en lossen langer in beslag neemt ben je duurder uit. Als laatste prijsbepalende factor zijn er de extra opties, zoals de meubelmontageservice, een inpakdienst en het inhuren van een handyman. De onderstaande tabel geeft deze mogelijkheden en bijbehorende prijzen aardig goed weer.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Dordrecht

Dordrecht ligt dicht bij de randstad en heeft zijn eigen uitdagingen wat betreft verhuizen. De onderstaande tips kunnen je helpen deze een stapje voor te zijn.

  • Verkeer: in Dordrecht heb je veel water. Dit betekent dat er vaak files zijn en dat je beperkt bent wat betreft omleidingen. Verhuizen in Dordrecht kan dus erg frustrerend uitpakken als je net terecht komt in een file of achter een ongeluk. De kans om een andere weg te vinden is kleiner. Plan je verhuisroute daarom goed en buiten de spits om, zodat de kans op een opstopping zo klein mogelijk is.
  • Boek op tijd: Dordrecht is een populaire bestemming en de verhuisbedrijven daar hebben het druk. Om de datum te krijgen die je zoekt kun je het beste goed op tijd boeken, zodat niemand anders je voor is.
  • Adreswijziging bij gemeente: vergeet niet je nieuwe adres door te geven aan de gemeente. Dit doe je vanaf 4 weken voor de verhuizing tot 5 dagen erna. Dit doe je gemakkelijk online via deze link, of op afspraak.

 

De prijsopbouw

Offertes voor verhuizingen worden bepaald door naar een aantal componenten te kijken en deze samen te voegen. Zo zal een inschatting worden gemaakt van de tijd die nodig is voor het laden en lossen, zal het aantal kilometers en dus de transportkosten een grote bijdrage leveren en zijn er als laatste de extra diensten die jij besluit af te nemen die de prijs nog verder beïnvloeden. De bijdrage van deze drie onderdelen is niet erg verschillend. Het laden en lossen neemt 40 procent in beslag, het transport 30 procent en de extra kosten ook 30 procent. Dit is in een gemiddelde situatie. Je kunt geld besparen door op één of meerdere van deze onderdelen te proberen te bezuinigen.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

Geld besparen op een verhuizing willen we natuurlijk allemaal. Het is prima om hier geld in te investeren omdat een verhuisbedrijf jou nu eenmaal het leven aanzienlijk gemakkelijker maakt. De onderstaande tips kun je gebruiken om de kosten te beperken.

  • Verhuis tijdens kantooruren: op die manier krijg je niet te maken met een toeslag, zoals je ’s avonds en in het weekend wel krijgt.
  • Kleinschalig verhuizen: probeer je verhuizing klein te houden. Een net ingepakte inboedel, weinig extra diensten en een kleinere wagen bespaart je allemaal geld.

 

Vergelijk offertes

Wil je exact weten hoeveel je zou moeten betalen voor een verhuisbedrijf in Dordrecht? Dan kun je onze vrijblijvende vergelijkingstool gebruiken en snel een aantal offertes ontvangen.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs