Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuisbedrijf EdeGa je verhuizen naar Ede, dan ga je naar een centrale plaats in Nederland. Het is geen hele grote plaats en heeft zo’n 72.000 inwoners, maar heeft een mooi en gezellig centrum en is omgeven door bos en natuur. Ede is erg bekend om de Slag om Arnhem die in de Tweede Wereldoorlog werd gevochten en de luchtlanding daar van de geallieerde troepen. Daarnaast heeft Ede verscheiden kerken, sportterreinen, scoutinggroepen en andere culturele plaatsen. Het is een gezinsvriendelijke stad, vrij gemakkelijk te bereiken en ligt op de spoorlijn tussen Arnhem en Utrecht. Wil jij gaan verhuizen naar Ede en heb je daar een verhuisbedrijf nodig? Gebruik dan de onderstaande informatie en tips om je te helpen bij het vinden van een goede kandidaat.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Ede? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 5 grootste verhuisbedrijven in Ede

Ede is niet erg groot, maar er zijn toch een aantal kwalitatieve en klantvriendelijke verhuisbedrijven actief. Er zijn erkende verhuizers, verhuizers die je kunstcollectie kunnen verhuizen, budgetverhuizers, zeer ervaren verhuizers en jonge verhuizers op de markt. Je kunt in en rondom Ede vast een goed verhuisbedrijf vinden. De onderstaande tabel geeft je 5 bedrijven die daar actief zijn, gekozen op kwaliteit en klantvriendelijkheid.

 

  Verhuisbedrijf Ede Bijzonderheden
1 Weyers Transport Service Gespecialiseerd in verhuizingen en opslag, vriendelijk en professioneel
2 Passies Internationale Verhuisbedrijven Erkende verhuizer met veel ervaring in internationale verhuizingen, kunstvervoer mogelijk, betaalbaar en professioneel
3 Waaijenberg Verhuizers Erkende verhuizer, internationale verhuizingen en opslag, meer dan 100 jaar ervaring, vriendelijk en betaalbaar
4 Verhuisbedrijf Gelderland Zeer jong bedrijf, veel aangeboden diensten en volledige ontzorging of budgetverhuizing beide mogelijk
5 RheeMu Verhuizers Erkende verhuizer, particulier en zakelijk, ook internationale verhuizingen mogelijk

 

De kosten

In Ede betaal je het Nederlandse gemiddelde voor een verhuizing. Deze ligt op dit moment rond de €1000, maar is uiteraard zeer sterk afhankelijk van de diensten die je afsluit, de omvang van je inboedel en ook de afstand die je gaat verhuizen. Je hebt de keuze uit een simpele verhuizing of een verhuizing met een complete ontzorging waarbij ze alles voor je regelen van inpakken tot klussen op locatie. Alle keuzes die je maakt hebben direct invloed op de prijs. De onderstaande tabel geeft je een idee van waarmee je financieel te maken kunt krijgen.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Ede

Ga je verhuizen naar Ede, dan zal je daar niet al te veel problemen tegenkomen. Gebruik de volgende tips zodat je zeker bent dat je niets vergeet.

  • Boek op tijd: de verhuisbedrijven in Ede zijn van zeer goede kwaliteit. Ze zitten ook regelmatig al volgeboekt tot aardig ver vooruit. Heb jij een datum in gedachten voor je verhuizing, plan deze dan direct in, anders loop je de kans dat iemand anders je voor is.
  • Registreer je op tijd: je hebt na je verhuizing nog maar 5 dagen om je te registreren bij je nieuwe gemeente. Heb je dit nog niet gedaan, dan is het beter om daar een prioriteit van te maken, anders kun je een boete krijgen. In Ede kun je dit met je DigiD gemakkelijk online doen en hoef je niet meer zelf naar het gemeentehuis. Je gaat dan naar deze link.
  • Parkeerproblemen: als je met een grote vrachtwagen verhuist, dan kun je altijd tegen parkeerproblemen aanlopen. Het is nooit verkeerd om even naar je nieuwe woning te gaan en daar de mogelijkheden te bekijken. Eventueel moet je een vergunning aanvragen en het is altijd goed om de buren in te lichten van mogelijke overlast.

 

De prijsopbouw

Voordat je met een verhuisbedrijf in zee gaat zal deze voor jou een offerte opmaken en deze offerte wordt berekend door te kijken naar verschillende componenten die de prijs bepalen. De omvang van je inboedel zal de laad- en lostijd beïnvloeden, de afstand die je aflegt bepaalt de prijs voor het transport en de extra diensten waarvoor je kiest zullen de extra uitgaven doen stijgen of dalen. In een gemiddelde situatie nemen de laad- en loskosten 40 procent in van de totaalprijs, maar deze kun je dus zelf verminderen door goed in te pakken en je inboedel klein te houden. De transportkosten zijn 30 procent van de totaalprijs en de extra diensten ook. Je kunt door je verhuizing simpel te houden en zelf werkzaamheden over te nemen vaak nog aardig wat van de totaalprijs afschaven.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

Wil jij ook besparen op je verhuizing? Dan kun je dat doen zonder dat je hiervoor zelf de verhuizing moet uitvoeren. Een verhuisbedrijf neemt je een boel stress en moeite uit handen, maar daarvoor hoef je niet altijd de hoofdprijs te betalen.

  • Gooi veel weg: door ruim van tevoren te beginnen met inpakken, je inboedel zo goed mogelijk over de dozen te verspreiden en door zoveel mogelijk weg te gooien, te verkopen of weg te geven, kun je de inhoud van de verhuiswagen beperken en de laad- en lostijd zo kort mogelijk houden.
  • Een extra verhuizer: soms is het goedkoper om een extra verhuizer aan te nemen. Als deze de verhuizing aanzienlijk kan versnellen kan het zijn dat de tijdbesparing hoger is dan de uitgave voor de verhuizer.

 

Vergelijk offertes

De laatste en vaak beste manier om geld te besparen is door offertes te vergelijken van verschillende verhuisbedrijven. Deze bieden allen andere diensten aan en voor verschillende prijzen. Onze vergelijkingstool kan je deze offertes aanleveren waarna je zelf gemakkelijk kunt bepalen welke kandidaat voor jou het beste is.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs