Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf EindhovenOf je nu nationaal of internationaal gaat verhuizen, voor een zo soepel mogelijke afhandeling kun je vaak toch het beste een verhuisbedrijf inschakelen. Het mooie daarvan is dat je zelf kunt kiezen hoeveel je uitbesteedt en hoeveel je zelf wilt doen. Verhuizen is namelijk niet erg moeilijk, het is alleen erg stressvol en heeft veel voeten in de aarde. Dit is dan ook de reden dat veel mensen zich beter voelen als ze alle of een gedeelte van de taken onderbrengen bij de specialisten. Het vinden van een goed verhuisbedrijf kan lastig zijn en ook in Eindhoven zijn er vele bedrijven actief waaruit je kunt kiezen. De onderstaande informatie kan je helpen bij het vinden van een geschikt verhuisbedrijf in Eindhoven. Ook krijg je tips over hoe je een verhuizing naar deze stad het beste organiseert zonder te veel te betalen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Eindhoven? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 10 grootste verhuisbedrijven in Eindhoven

Eindhoven is een redelijk grote stad, wat betekent dat je daar een goed aanbod aan verhuisbedrijven kunt vinden. Je treft er zowel budget- als erkende verhuizers, nieuwkomers en zeer ervaren bedrijven, specialistische en standaard verhuisbedrijven en nationale en internationale verhuisbedrijven aan. Het onderstaande overzicht met de 10 grootste verhuisbedrijven in Eindhoven kan je helpen bij het vinden van een goede kandidaat voor jouw verhuizing. Deze zijn gekozen op kwaliteit en klantvriendelijkheid.

  Verhuisbedrijf Eindhoven Bijzonderheden
1 MAN verhuizingen Goede dienstverlening, betaalbaar, snel en professioneel
2 CW verhuizingen Betaalbare nationale en internationale verhuizingen
3 Boedeltaxi Verhuizingen en andere handige diensten in één
4 Student Movers Goedkoop, studenten werken als verhuizers, zeer klantvriendelijk
5 Brabantse Verhuiscentrale Nationale en internationale verhuizingen, particulier en zakelijk
6 Meta verhuizingen Erkende verhuizer met meer dan 50 jaar ervaring
7 Henk van Eijnden Groot verhuisbedrijf met meer dan 100 jaar ervaring
8 Aarts transport Zorgeloos en efficiënt verhuizen, meer dan 100 jaar ervaring
9 Verhuizen Doen We Samen Goedkope verhuizingen, je mag zelf meehelpen
10 Vereijken Verhuizingen Erkende verhuizer, veel ervaring, ook internationaal mogelijk

 

De kosten

Verhuizen is prijzig, maar het is ook een uitgave die loont. Doe je dit zelf dan zal je namelijk snel merken dat dit arbeidsintensief, tijdrovend en logistiek aardig ingewikkeld is. Betalen voor een verhuisbedrijf is een stuk gemakkelijker en geeft je de mogelijkheid werk uit handen te geven. Hier hoef jij je dan in ieder geval al geen zorgen meer over te maken. Daarnaast zijn goede verhuisbedrijven verzekerd en wordt schade bijna altijd vergoed. De prijs die je betaalt is afhankelijk van hoeveel werkzaamheden je uitbesteedt. De onderstaande tabel vertelt je hier meer over.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Eindhoven

Ga je naar of binnen Eindhoven verhuizen, dan zal je verhuizing al een stuk gemakkelijker kunnen verlopen dan wanneer je verhuist in de randstad. Je kunt de volgende tips gebruiken, zodat je verhuizing nog soepeler zal verlopen.

  • Goed plannen: elke verhuizing heeft baat bij een goede planning. Boek je verhuisbedrijf op tijd, want ook in Eindhoven kan het zijn dat ze vol zitten op de datum die jij in gedachten had. Als je goed plant en je verhuisbedrijf op tijd vastzet, heb je op de dag van verhuizing alvast veel minder zorgen.
  • Buiten de spits: rondom Eindhoven staan nog wel eens files. Je kunt deze vermijden door buiten de spits om te verhuizen en de beste route te kiezen. Denk ook aan een parkeerplaats voor een grote verhuiswagen.
  • Registreren: je moet je binnen 5 dagen na de verhuizing registreren in je nieuwe gemeente. Dit doe je schriftelijk maar ook gemakkelijk online via hier. Doe je dit niet op tijd, dan kun je een boete ontvangen.

 

De prijsopbouw

Als je naar de manier kijkt waarop de uiteindelijke prijs voor je verhuizing tot stand is gekomen, kun je direct ook bepalen waar je het beste kunt besparen. Verhuizingen bestaan voornamelijk uit transportkosten, de kosten voor het laden en lossen van de goederen en de extra kosten zoals de parkeervergunning en voorrijkosten. Wil je geld besparen dan kun je door het laden en lossen zelf te doen al 40 procent van de totaalprijs afhalen. De transportkosten nemen 30 procent in en deze kun je laag houden dit zo kort mogelijk te laten zijn. Als laatste zijn er de extra uitgaven en deze zijn ook 30 procent. Dit zijn uitgaven waar je weinig invloed op hebt, maar die niet door elk verhuisbedrijf worden gerekend. Daarom kun je hierop besparen door een goede vergelijking te maken van verschillende verhuisbedrijven.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

Onderstaande tips kun je gebruiken om te besparen op je verhuizing.

  • Verhuis niet tijdens het weekend: buiten kantooruren gelden soms toeslagen van wel 100 procent.
  • Een extra verhuizer: omdat je verhuisbedrijven per uur betaalt kan het soms goedkoper zijn om een extra verhuizer aan te nemen. Als deze de verhuizing aanzienlijk kan versnellen kan dit de prijs naar beneden halen.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om geld de besparen is nog altijd het verrichten van een grondig marktonderzoek. Dit kun je hier in gang zetten, want onze vergelijkingstool kan je snel een aantal offertes sturen van betrouwbare verhuisbedrijven uit jouw omgeving.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs