Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf EmmenEmmen is de grootste stad in zuidoost Drenthe en staat bekend om haar op Europees niveau erkende dierentuin. Daarnaast ligt Emmen vlak bij Duitsland, kun je snel de bossen van noord Drenthe in en zit je ook redelijk snel in het glooiende landschap van Twente. Emmen heeft een treinstation waarmee je naar Zwolle kunt en is ook goed aangesloten op het wegennetwerk. De stad zelf heeft een mooi winkelcentrum, bioscopen, theaters en natuurlijk voldoende scholen, ziekenhuizen en andere benodigdheden. Ga je verhuizen naar Emmen, dan zal je merken dat dit relatief goedkoop is. Dat komt doordat de omgeving Emmen niet erg dichtbevolkt is en ook aardig van de rest van Nederland is verwijderd. Met de onderstaande informatie kun je jouw verhuizing naar Emmen goed voorbereiden.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Emmen? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 5 grootste verhuisbedrijven in Emmen

Emmen is de enige relatief grote stad in zuidoost Drenthe. Daarom vind je er verhuisbedrijven die een groter gebied dekken. De meeste verhuisbedrijven zijn vrij kleinschalig en kunnen je helpen met verschillende diensten. Ook zijn er enkele erkende verhuizers beschikbaar en krijg je de mogelijkheid je inboedel tijdelijk op te slaan. De verhuisbedrijven uit het onderstaande overzicht zijn gekozen op hun klantvriendelijkheid en kwaliteit.

 

  Verhuisbedrijf Emmen Bijzonderheden
1 De Lange Verhuizingen Bijna 100 jaar ervaring, volledige ontzorging, professioneel en netjes
2 Verhuisservice Huizenga Verschillende diensten beschikbaar, professioneel en betaalbaar
3 J. Dorenbos Verhuizingen Erkende verhuizer, snel, klantvriendelijk en modern
4 Maxibox Voor bedrijfsverhuizingen en opslag
5 Tuinman Verhuizingen Erkende verhuizer, flexibel, particuliere en zakelijke verhuizingen

 

De kosten

Gemiddeld betalen we in Nederland €1000 per verhuizing, maar in Emmen kun je hier 5 tot 10 procent van afhalen. De prijs die je betaalt wordt voornamelijk bepaald door de afstand die je moet afleggen, de omvang van je inboedel en de mate van uitbesteding waarvoor je kiest. Beneden vind je de informatie over de verschillende kostenposten waarmee je te maken kunt krijgen als je gaat verhuizen.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Emmen

Verhuizen naar Emmen is veel gemakkelijker dan verhuizen naar de randstad. Alleen het verkeer is daar al aanzienlijk gunstiger. Toch kun je enkele problemen tegenkomen. Gebruik daarom de onderstaande tips om deze te omzeilen.

  • Drukte in de binnenstad: in de zomervakantie en de weekenden met goed weer kan het in Emmen in de binnenstad erg druk worden. Dat komt doordat de dierentuin een Europese trekpleister is. Het kan dan lastig zijn om in en rondom het centrum je verhuiswagen kwijt te kunnen.
  • Boek op tijd: het is altijd verstandig om de datum voor je verhuizing op tijd vast te zetten. De verhuisbedrijven rondom Emmen hebben het waarschijnlijk wat minder druk, maar ze moeten wel een vrij groot dunbevolkt gebied dekken. Daarom kan het zijn dat jouw datum van voorkeur al vol zit.
  • Registreren: je kunt je 4 weken voordat je gaat verhuizen naar Emmen al registreren bij de gemeende en je hebt tot 5 dagen na de verhuizing de tijd om dat te doen. Je kunt dit doen op afspraak, schriftelijk of digitaal. Meer informatie vind je hier.

De prijsopbouw

Als je gaat verhuizen dan kijkt een verhuisbedrijf voornamelijk naar de tijd die dit in beslag neemt en naar de diensten die je afsluit. Zo zal de omvang van je inboedel veel invloed hebben op de laad- en loskosten (40 procent van de totaalfactuur), zal het aantal kilometers dat er moet worden afgelegd de transportkosten (30 procent van de eindprijs) bepalen en zullen de extra mogelijkheden (30 procent van de totaalkosten) zoals een handyman, inpakservice of extra verhuizer de hoogte van de extra uitgaven. Je kunt geld besparen door je verhuizing goed in te plannen, simpel te houden en de uren die nodig zijn om het uit te voeren zoveel mogelijk te beperken.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

Verhuizen naar Emmen is al goedkoper dan verhuizen naar de randstad. Toch is het niet de bedoeling dat je onnodig kosten maakt. Een verhuisbedrijf kan je veel tijd, moeite en stress uit handen nemen, maar deze hebben ook een prijs. De onderstaande tips helpen je bij het in bedwang houden van de kosten.

  • Verhuizen zonder toeslag: er zijn verschillende situaties waarin een verhuisbedrijf een toeslag kan vragen. Denk aan spoedverhuizingen en verhuizingen buiten kantooruren. Plan je verhuizing doordeweeks in en je krijgt hier niet mee te maken.
  • Een goede planning: hoe meer je zelf inplant en hoe strakker je dit doet, hoe minder je zal uitgeven. Een soepele verhuizing neemt minder tijd in beslag en is dus goedkoper dan een verhuizing die minder goed is georganiseerd.

 

Vergelijk offertes

Door offertes te vergelijken bespaar je vaak nog een flink bedrag op je verhuizing. Dat komt doordat je zo de beste deal kunt vinden. Onze vergelijkingstool helpt je snel aan een aantal offertes van verschillende verhuisbedrijven in Emmen die je kunt gebruiken bij je prijsvergelijking.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs