Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuisbedrijf EnschedeAls je gaat verhuizen naar Enschede, dan trek je naar het oosten van het land. Duitsland is dichtbij, er is het schitterende Twentse landschap op de stoep en Enschede zelf heeft ook aardig wat te bieden. Enschede is een studentenstad met alle voorzieningen die je nodig hebt. Tegelijkertijd is het niet erg groot, dus je zit snel in de natuur. Enschede ligt wel ver van de rest van Nederland af, maar er is een goed openbaar vervoersnetwerk en je zit snel op de snelweg. Wil je ergens naartoe, dan zal je wel vaak een eindje moeten reizen. Om die reden ook is verhuizen in Enschede gemiddeld vrij goedkoop. Ben jij op zoek naar een verhuisbedrijf in Enschede? Gebruik dan de onderstaande informatie en tips om het beste bedrijf te vinden voor jouw eisen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Enschede? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 5 grootste verhuisbedrijven in Enschede

In Enschede vind je een variabel aanbod aan verhuisbedrijven. Je hebt de mogelijkheid een budgetverhuizing in te plannen, maar ook een vakkundige en erkende verhuizer. Internationaal verhuizen kan ook, zowel als speciale verhuizingen. De onderstaande 5 verhuisbedrijven uit Enschede zijn uitgekozen op hun kwaliteit en klantvriendelijkheid en kunnen je helpen bij je zoektocht naar een geschikte kandidaat.

 

  Verhuisbedrijf Enschede Bijzonderheden
1 Metflex Verhuisbedrijf Professioneel en betaalbaar, voor grote en kleine verhuizingen
2 Mondial Dijkstra Verhuizingen Erkende verhuizer, internationaal ook mogelijk, 90 jaar ervaring
3 UTS Grijpma Erkende verhuizer, internationaal en archiefverhuizing ook mogelijk
4 Zwaan Totaalservice Professioneel en snel, veiligheid staat voorop
5 HuisVerhuis 24/7 beschikbaar, ook internationale verhuizingen

 

De kosten

Verhuizen in Nederland kost gemiddeld zo’n €1000, maar in Enschede zullen deze prijzen iets lager liggen. Dat komt doordat het ver verwijderd is van de randstad, maar ook omdat er weinig problemen zijn met het verkeer, met parkeren of met toegankelijkheid. Een verhuizing in Enschede duurt dus korter dan een verhuizing in de randstad, waardoor je minder betaalt. Het onderstaande overzicht geeft je een idee hoe deze prijzen tot stand komen.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Enschede

Ga je naar Enschede verhuizen, dan ga je naar een zeer kindvriendelijke en gemoedelijke Twentse stad. Toch zijn er hier ook uitdagingen waarmee je te maken zal krijgen. De volgende tips kunnen je helpen deze te vermijden.

  • Boek op tijd: het aanbod aan verhuisbedrijven in Enschede is niet erg groot. Heb je daarom een datum in je hoofd, dan kun je beter snel contact opnemen met één van de verhuisbedrijven om deze vast te zetten. Voordat je het weet zitten ze vol.
  • Registratie: vergeet niet dat je je in je nieuwe gemeente moet registreren. Je hebt hier 5 dagen voor nadat je bent verhuisd. Deze registratie kun je persoonlijk doen, schriftelijk of online via deze link.
  • Verhuizen naar de binnenstad: ga je naar de binnenstad van Enschede verhuizen, dan kun je problemen tegenkomen met bereikbaarheid en eenrichtingsstraten. Houd daarom de openingstijden van de winkels in de gaten, kijk van tevoren waar je het beste kunt parkeren en informeer eventueel de buren omdat je overlast kunt veroorzaken.

 

De prijsopbouw

Verhuizingen zijn meestal opgebouwd uit verschillende componenten. Ten eerste zijn er de extra uitgaven, zoals de kilometervergoeding, vergunningen en extra diensten die je inhuurt. Deze nemen gemiddeld 30 procent van de totaalprijs in beslag en hier heb je niet altijd invloed op. Het enige dat je kunt doen om de prijs voor dit onderdeel laag te houden is je verhuizing zo simpel mogelijk te maken. Vervolgens zijn er de componenten transport (30 procent) en het laden en lossen (40 procent). Deze zijn vooral tijdsgebonden en kun je dus verkleinen door de verhuizing zo kort mogelijk te laten duren. Plan je route goed en om de juiste tijd, houd je inboedel klein en probeer zelf werkzaamheden over te nemen.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

De kosten voor je verhuizing bouw je in in je budget. Dit zijn kosten die je waarschijnlijk graag maakt omdat een verhuisbedrijf je veel werk en moeite uit handen neemt. Zelf verhuizen is arbeidsintensief, zwaar, tijdrovend en stressvol. Natuurlijk betaalt niemand graag te veel en daarom kun je de volgende bespaartips gebruiken om de kosten laag te houden.

  • Doordeweeks verhuizen: verhuizen buiten kantooruren om en ook spoedverhuizingen kunnen soms wel 100 procent duurder zijn dan verhuizingen tijdens kantooruren.
  • Snel verhuizen: tijd is geld en hoe langer je verhuizing duurt, hoe meer je betaalt. Bespaar geld door de uren zo goed mogelijk in te plannen, je inboedel klein te houden, de kortste route te kiezen, extra mankrachten in te huren of gedeeltes van de verhuizing zelf op te pakken.

 

Vergelijk offertes

Een laatste manier om geld te besparen is door het uitvoeren van een grondige prijsvergelijking. Dit doe je gemakkelijk met onze vergelijkingstool. Ontvang in een korte tijd een aantal offertes van verhuisbedrijven in Enschede en vergelijk deze met elkaar op de punten die jou het meeste aanspreken.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs