Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf GorinchemOnder de rook van Rotterdam liggen de Drechtsteden. Steden als Zwijndrecht, Dordrecht en Barendrecht, maar ook bijvoorbeeld Gorinchem liggen in dit gebied. Wie werkt in Rotterdam of in het gebied bij de Drechtsteden doet er verstandig aan om in Gorinchem te gaan wonen. Door het nog wat dorpse uitzicht en het klassieke stadscentrum is het een heel aantrekkelijke woonplaats. We keken voor jou naar de kosten van een verhuisbedrijf in Gorinchem. We kwamen tot de volgende inzichten.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Gorinchem? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Jij bepaalt hoe je verhuist

Een verhuizing is kostbaar. Veel mensen kiezen dan ook tegenwoordig voor een alternatief wanneer er een verhuisbedrijf wordt ingeschakeld. Verhuizen kan anno nu gelukkig op meerdere manieren. We hebben ze voor je op een rij gezet.

 • Het all-in verhuisbedrijf. Dit verhuisbedrijf neemt de hele verhuizing op zich. Het is de meest traditionele vorm van een verhuizing. Je betaalt een standaard bedrag voor het inschakelen van een verhuiswagen, een chauffeur en één of meerdere extra verhuizers. Jouw inboedel wordt ingepakt, vervoerd en ter plekke weer uitgepakt. Deze methode is het duurste, maar je hebt er het minste omkijken naar.
 • De doe het zelf verhuizer. Bij een dergelijk verhuisbedrijf, ook wel een budget verhuisbedrijf genoemd, regel je heel veel zaken zelf. Zo kan je ervoor kiezen om zelf je inboedel in en uit te pakken, maar je kan er ook voor kiezen om zelf je meubilair voor het inladen te demonteren en bij aankomst weer te monteren. Voor het transport regel je een vrachtwagen met chauffeur.
 • De flexibele verhuizer. Een mogelijkheid die je steeds meer tegenkomt. Een verhuisbedrijf biedt meerdere services aan. Je kan kiezen voor de complete verhuizing, maar je kan er ook voor kiezen om één of meerdere onderdelen van je verhuizing zelf te doen. Deze methode wordt eigenlijk het meeste gekozen.

Verhuisbedrijven in Gorinchem

We informeerden bij een aantal verhuisbedrijven in (de regio van) Gorinchem naar hun tarieven voor een verhuizing. We hebben onze bevindingen in onderstaand schema weergegeven.

Welke verhuizer Verhuiswagen inclusief/exclusief en prijs Eén verhuizer Twee verhuizers
Verhuisbedrijf Drechtsteden Exclusief. Kosten voor een halve dag 95 euro, hele dag 125 euro en weekend 145 euro 24 euro, minimaal 3 uur afnemen 48 euro, minimaal 3 uur afnemen.
Den Hartog Inclusief 120 euro per uur 160 euro per uur
Den Dikken verhuizingen Inclusief, grote verhuiswagen 45 kubieke meter 122 euro per uur 162 euro per uur
’t Hoentje en Van der Zalm Inclusief, zelf verhuizing alleen op zaterdag mogelijk 140 euro per uur, minimum afname 4 uur 180 euro per uur, minimum afname 4 uur.

 

Regelzaken

Een verhuizing brengt een hoop geregel met zich mee. Deze dingen mag je niet vergeten.

 • De verzekeringen. Jouw verzekeraar moet weten dat je aan het verhuizen bent. Je hebt immers opeens op twee adressen inboedel staan. Geef je verhuizing ruim een maand door voordat je gaat klussen.
 • Registreren in de gemeente. Registreer je in de gemeente. Dat kan je doen met deze link. Vanaf 4 weken voor de verhuisdatum tot 5 werkdagen na de verhuisdatum heb je hier gelegenheid voor.

Hoe komt het prijskaartje tot stand

Iedereen die gaat verhuizen wil weten hoeveel je onderaan de streep moet betalen. Dat hangt af van een aantal factoren en keuzes rondom je verhuizing. We hebben ze voor je op een rij gezet.

 • De afmeting van jouw woonruimte. De afmeting van je woonruimte is uiteraard leidend voor de prijs van een verhuizing. Ga je verhuizen naar een appartement met drie kamers, dan heb je doorgaans de minste hoeveelheid inboedel mee. Een tussenwoning of een vrijstaande woning staan garant voor veel meer kubieke meters inboedel die moeten worden verhuisd. Je betaalt namelijk doorgaans per uur, waarbij er rekening wordt gehouden met de afmeting van je inboedel.
 • Een minimum aantal uren. Veel verhuisbedrijven hebben een minimum aantal uren wat je moet afnemen wanneer je hun diensten wil gebruiken. Men wil immers de dag zo goed mogelijk vol plannen, en met verhuizingen van één of twee uur lukt dat uiteraard niet. Je zit dan ook vast aan een minimum aantal uren. Dat wisselt heel sterk per verhuisbedrijf. De meeste verhuisbedrijven hanteren minimaal drie uur, maar er zat hier een uitschieter van vier uur tussen.
 • De ligging van jouw woning. Een huis wat in een rustige straat staat, waar de verhuisbus voor de deur kan komen te staan is natuurlijk de meest ideale oplossing. In drukbevolkte gebieden is het echter zo dat de verhuizers nogal eens een paar meter moeten lopen voor men bij jouw voordeur is om de inboedel naar binnen te brengen. Daar gaat een hoop tijd in zitten, die jij uiteraard betaalt. Ga je naar een appartement, dan is het een nog ander geval. Je hebt dan hulpmiddelen nodig om je inboedel te verhuizen.
 • Hulpmiddelen die nodig zijn tijdens de verhuizing. Een verhuizing naar een appartement houdt doorgaans in dat er een verhuislift nodig is om jouw inboedel naar je huis te krijgen. Die verhuislift kan je los bij huren bij een verhuisbedrijf. Er zitten behoorlijk wat kosten aan verbonden. Ga uit van een bedrag tussen 65 en 100 euro per uur voor de verhuislift.

Praktische bespaartips

Een verhuizing is een kostbare aangelegenheid. Je kan er gelukkig redelijk gemakkelijk op besparen.

 • Regel zelf verhuishulp. Heb je vrienden die je willen helpen bij de verhuizing, dan scheelt dat een stuk in de totale kosten van de verhuizing. Informeer echter wel eerst naar de WA verzekering van jou en je vrienden. Als er schade ontstaat aan je inboedel zou er zomaar meer kunnen sneuvelen dan alleen maar jouw meubilair. Een gesneuvelde vriendschap wil jij niet riskeren. Speel dus altijd op safe.
 • Verhuisdozen lenen. Bij een verhuizing horen doorgaans heel veel verhuisdozen. Die kan je uiteraard kopen bij de verhuizer, maar je zou ze ook kunnen huren van de verhuizer of kunnen lenen van anderen. Denk eraan dat je bij verhuisdozen huren nogal eens een borgsom moet betalen. Lenen is dus het goedkoopste.

Vraag om offertes

Je bespaart het meeste op een verhuizing door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met onderstaande knop. Je krijgt gelijk een aantal offertes in je mailbox om te vergelijken. Zo weet jij direct wie voor jou de beste verhuizer is.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs